2020-01-23 394 views
香港特色食物車仔麵可以說是我最愛的一種食物,因為可以選擇自己最愛的麵、餸、湯和醬料😌離我上一次食車仔麵的時候,都已是幾個月前和好同學放學後食過的那次,所以途經登龍街,發現一間車仔麵店,就入去試下🤤這間車仔麵店有很多座位,環境都幾大。麵和餸的選擇也很多,每樣單叫10元,尚算合理。雖然湯底只有3種選擇,但我所選的咖喱辣味道很香濃,所以整體都唔錯👍🏻1. 大尊 $42大尊為店家的招牌,有豬紅、蘿蔔、咖喱魚蛋、紅腸、豬皮和生菜,每種食材都很新鮮及入味👍🏻我選擇了咖喱辣湯汁和河粉,因為河粉容易吸收湯汁,而湯汁的味道香濃及偏辣,令整碗麵都非常美味😋

1. 大尊 $42
大尊