2023-09-03 36 views
阿妹係酸辣粉控,今日帶佢黎呢間試下,好近太子地鐵站呢間其實唔止賣酸辣粉㗎原來,仲有地道港式小食:好似燒賣、魚蛋、腸粉同生菜魚肉,都真係梗有幾款啱你食❤️重慶酸辣粉有曬基本材料:花生、香茜、香芹薯粉好入味,好煙韌,整體辣度夠正宗,唔會辣到食唔到❤️麻辣燙材料揀左:腸仔、墨魚丸、貢丸、黑木耳、娃娃菜、脆皮腸,另外+左米線腸仔同脆皮腸食落似係靚牌腸仔,有食開嗰陣除😆😆,花枝丸唔係一舊粉,係有花枝粒㗎!腸類、丸類都𠝹曬花,好心機!黑木耳,喺我哋等緊攞外賣既時候,見到後排廚房係用緊「樓x」牌黑木耳,可見小店用料用心!米線,可謂係我的最愛😆😆口感煮得爽彈,我好喜歡呢個硬度!阿妹話同佢喺重慶時食既口感一樣,咁真係好地道呀!小食:❤️牛雜(細)-食得出牛內臟整得好乾淨!白蘿蔔無渣,夠腍又索汁,好食❤️韭菜豬紅豬大腸-屋企人話呢個韭菜好新鮮,豬紅無臭味,而且加埋脆皮白豬腸,呢個配搭好新鮮呢間店雖然無左立食區,而家只做外賣,但整體感覺呢間小店係用心地家庭式經營,所有食物都係即叫即整(飲品除外😆😆),所以好新鮮!我地攞完外賣過返海食都溫度同新鮮度保持到水準!
阿妹係酸辣粉控,今日帶佢黎呢間試下,好近太子地鐵站

❤️重慶酸辣粉
有曬基本材料:花生、香茜、香芹
薯粉好入味,好煙韌,整體辣度夠正宗,唔會辣到食唔到

❤️麻辣燙

小食:

麻辣燙(+米線)
麻辣燙
重慶酸辣粉
牛雜(細)
牛雜內的白蘿蔔
韭菜豬紅豬大腸
2023-09-03
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$60 (Lunch)
麻辣燙(+米線)
麻辣燙
重慶酸辣粉