有一日朋友約食飯約左呢間主打手工意粉既意大利餐廳,聽講係米之蓮推介,晚餐時段分6-8PM同8-10PM,餐廳環境安靜,待應會仔細介紹餐點,而且定價偏高,都有啲高級餐廳既感覺。八爪魚紫薯沙律:首先佢上菜既擺盤好靚!八爪魚新鮮,好彈牙,紫薯甜甜地,味道好好,配上西柚同火龍果,好清新!可惜份量較少,但味道唔錯!貓耳朵意粉配黑椒汁及舞茸菇:呢份係小護喺幾款意粉中嘅最愛,貓耳朵意粉非常煙靭,舞茸菇既base增添鮮味,唔錯。傳統手造卡邦尼意大利幼面:意粉非常筋道有咬口,非常signature既手工意粉感,有濃濃既蛋黃同煙肉(傳統意大利面頰肉)香味,非常正宗。意大利飯配日本帶子:意大利飯煮得非常有𡁻勁,海鮮味好鮮甜,日本帶子鮮美,唯要價$308 CP值實在有點低。手造意大利闊面配佐賀豬肉粒:第一下食落闊麵直情筋道到覺得有啲硬,醬汁好香濃,豬肉粒既豬味都濃郁,呢款就比較見仁見智。性價比:我地嗌既手工意粉價錢由$168-約$200不等,而意大利飯甚至要$308,份量全部都係一人份,我地5個女仔人均$250(大概5成-7成飽),個人認為CP值就真係唔高。味道係幾好同正宗既,材料都係食得出有質素既,個人認為

性價比:我地嗌既手工意粉價錢由$168-約$200不等,而意大利飯甚至要$308,份量全部都係一人份,我地5個女仔人均$250(大概5成-7成飽),個人認為CP值就真係唔高。味道係幾好同正宗既,材料都係食得出有質素既,個人認為有慶祝日子食好西既話可以一試,但就未必會Encore啦。
  • 傳統卡邦尼手造意大利幼麵
  • 手造意大利貓耳朵意粉配黑胡椒汁及舞茸菇