【銅鑼灣 ⋄ 性格比高日式料理】 🍽 權八居酒屋📍香港銅鑼灣希慎道33號利園一期4樓「權八」其實係以一套歌舞伎嘅主角命名🥷🏻餐廳環境好大 好有傳統日本江戶居酒屋嘅特色🇯🇵而且設有榻榻米、bar枱同普通餐桌座位 坐得幾舒服佢地主打剌身、蕎麥麵同「kushi」風格嘅串燒🍢今次坐咗喺燒烤亭嘅即席 一路食一路聞到串燒嘅香味🤤我地試左漫味八年禮饌廚師發辦 刺身同熟食都好有水準👍🏻有三款刺身 分別係吞拿魚、北海道帶子同鰈魚海膽卷另外火灸和牛壽司都好出色 配上京葱 食落好惹味👅最有驚喜嘅係汁煮沖繩豚足同手打冷蕎麥麵 口感軟腍好好食!最後甜品仲有佢哋自家製嘅水信玄餅 好清甜完全唔膩🤍另外必試同十四代同一酒廠嘅sake 朝日鷹 偏甜易入口🍶⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄ ❝我地食咗咩? ت ❞ ☞ 漫味八年禮饌廚師發辦 $888 p.p⋄ 前菜 - 魚乾及合桃、水雲醋物、煙肉胡麻醬⋄ 刺身 - 吞拿魚腩、鰈魚海膽卷、北海道帶子⋄ 煮物 - 汁煮沖繩豚足⋄ 壽司 - 火炙和牛壽司⋄ 天婦羅 - 松葉蟹鉗、沖繩涼瓜、黑松露帶子⋄ 串燒 - 榮螺、活海蝦、免
【銅鑼灣 ⋄ 性格比高日式料理】
🍽 權八居酒屋
📍香港銅鑼灣希慎道33號利園一期4樓

「權八」其實係以一套歌舞伎嘅主角命名🥷🏻
餐廳環境好大 好有傳統日本江戶居酒屋嘅特色🇯🇵
而且設有榻榻米、bar枱同普通餐桌座位 坐得幾舒服
佢地主打剌身、蕎麥麵同「kushi」風格嘅串燒🍢
今次坐咗喺燒烤亭嘅即席 一路食一路聞到串燒嘅香味🤤
我地試左漫味八年禮饌廚師發辦 刺身同熟食都好有水準👍🏻
有三款刺身 分別係吞拿魚、北海道帶子同鰈魚海膽卷

另外火灸和牛壽司都好出色 配上京葱 食落好惹味👅

最有驚喜嘅係汁煮沖繩豚足同手打冷蕎麥麵 口感軟腍好好食!

最後甜品仲有佢哋自家製嘅水信玄餅 好清甜完全唔膩🤍

另外必試同十四代同一酒廠嘅sake 朝日鷹 偏甜易入口🍶

❝我地食咗咩? ت ❞
☞ 漫味八年禮饌廚師發辦 $888 p.p
⋄ 前菜 - 魚乾及合桃、水雲醋物、煙肉胡麻醬
刺身 - 吞拿魚腩、鰈魚海膽卷、北海道帶子
⋄ 煮物 - 汁煮沖繩豚足
壽司 - 火炙和牛壽司
⋄ 天婦羅 - 松葉蟹鉗、沖繩涼瓜、黑松露帶子
⋄ 串燒 - 榮螺、活海蝦、免治雞肉串、福岡青椒
⋄ 主食 - 權八手打冷蕎麥麵
甜品 - 自家製水信玄餅