約左朋友出去行下尖沙咀,食埋飯先行街,出黎食飯就諗返起之前食過既呢間mamaday,佢有好約幾間分店,前一排先去完mamaday既cafe, 環境咖啡都吾錯既~不失為一個選擇~加上呢排見到youtube佢哋既channel 既片都幾得意~講返今次既野食先~呢個係明太子薯條,我見網上都好多人推薦,咸咸地之餘,薯條又夠曬脆口,又有食魚子甘咬落去會爆汁既卜卜脆感覺,實係大推呢個薯條,佢有原味,明太子,同芝士味簡~最出名應該係明太子,睇返你人數多少同食到幾多可以簡大份細份啦~除左面頭既明太子,仲有一兜明太子比你點住黎食,食都最後都係脆既,而且份量都可以,吾會話求求其比少d黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯 呢個真係幾好食,雖然食完你排牙會黑曬魷魚圈炸的好香脆,但係得3個,如果2個人share好難分飯香香糯糯,加上一些脆米,口感層次豐富,偶爾食到墨魚滑都吾錯,不過份量對於普通女孩子會剛剛好,我們比較大食點既就略顯不足想享受更多既美味,然面滿足感就缺了點。真心無咩驚喜黑松露意大利扁麵個名係甘講,但是我食落好有驚喜,吾知係咪希望少點驚喜更大呢食落好濃既黑松露味,上面果個係炸既金針菇,整落似隻蟹,食落都好香

黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯
呢個真係幾好食,雖然食完你排牙會黑曬
魷魚圈炸的好香脆,但係得3個,如果2個人share好難分

想享受更多既美味,然面滿足感就缺了點。

真心無咩驚喜黑松露意大利扁麵

個名係甘講,但是我食落好有驚喜,吾知係咪希望少點驚喜更大呢
食落好濃既黑松露味,上面果個係炸既金針菇,整落似隻蟹,食落都好香脆,吾會話淋,個意大利粉真係軟硬適中,味道香濃,好creamy。

老實講,人均100多到200,但食到呢個質量都吾錯了,加上mamaday出名係有好多打卡位,同埋target係年輕人,鋪既裝修都幾符合呢個理念,但係如果可以提供一些位比大家企係到,以鋪既壁畫作背景黎影下文青相,應該會更吸引。
焦糖脆脆咖啡沙冰
豆腐咖啡