2017-02-03 2934 views
今年開年飯選擇咗係 iSQUARE 嘅朝陽飯莊,呢度有擁有維港景色,可惜今日天氣麻麻地..夜晚來仲可以睇埋幻彩詠香江😁裝修環境都幾好我地叫咗個四人餐,都幾低食$300左右,就有四個餸每人一杯餐飲一份例湯同埋一份甜品。餐飲有豆漿或柚子蜜,我揀咗柚子蜜,都幾好味。餐前小食花生和菜脯,都幾惹味😋宮寶雞丁,如果我無記錯應該宮寶雞丁係辣架嘛,但呢個宮寶雞丁係一D都唔辣,係連辣椒都唔辣😒唔食得辣嘅可以去試下,如果唔係就....呢個超好味,好香鹹香味,粉絲完全吸收曬XO嗰鹹香味道👍🏻😋食食下來咗個西洋菜例湯,清甜下火,啱曬新年食咗咁多燥熱野。呢個都ok 嘅,係鹹咗D,唔知係咩北京菜都偏向重口味🤔呢個係成餐飯最唔好食嘅餸,成碟完全係醬料味道,可能麵疙㾑無味,食落去無口感,完全唔知食緊咩....可以揀其他食紅豆沙,普普通通無咩特別。整體來講係朝陽飯莊食午餐,係低食,係食景為主,部分餸都好味。
夜晚來仲可以睇埋幻彩詠香江😁
裝修環境都幾好

柚子蜜
餐飲有豆漿或柚子蜜,我揀咗柚子蜜,都幾好味。
餐前小食花生和菜脯,都幾惹味😋
宮寶雞丁
唔食得辣嘅可以去試下,如果唔係就....
XO醬青蝦粉絲煲
呢個超好味,好香鹹香味,粉絲完全吸收曬XO嗰鹹香味道👍🏻😋
西洋菜例湯
食食下來咗個西洋菜例湯,清甜下火,啱曬新年食咗咁多燥熱野。
幹煸四季豆
呢個都ok 嘅,係鹹咗D,唔知係咩北京菜都偏向重口味🤔
野菌肉絲炒麵疙瘩
紅豆沙
紅豆沙,普普通通無咩特別。
2017-02-03
$80 (Lunch)
XO醬青蝦粉絲煲