2017-04-18 5762 views
前排有2個外國朋友黎香港,想帶他們食中國菜,由其係我鍾意食既小籠包&片皮鴨。選左朝陽飯莊,更特別要求坐近窗邊,個景真係好靚!片皮鴨:係iSquare餐廳黎講,$3xx/隻好抵喔!皮脆多肉!推介!! 皮薄少少就更好了! 但二食加$7x既鴨鬆就麻麻了,冇乜味!另外唯一唔好既就係隻鴨上得好慢,另到我食其他野超慢超慢,有一刻真係想cancel添!小籠包:我係一個小籠包控,呢到個小籠包真的不錯!皮薄餡靚!如果可再多d湯汁就perfect喇!酸雞:唔夠酒味,不是很入味。雞肉唔太滑海蜇:爽爽,調味不錯豆腐餃子:不及我係另外一間上海鋪食既好味,個人覺得豆腐唔夠滑&香,但朋友們第一次試,好驚喜好喜歡!干扁四季豆:香口,餸飯一流!咸左d+油左dd煲仔飯:麻麻地,唔夠香,冇飯蕉。感覺似蒸飯多d!除左片皮鴨外,其他餸菜都偏貴。埋單每人約$400🙈

選左朝陽飯莊,更特別要求坐近窗邊,個景真係好靚!

酸雞:唔夠酒味,不是很入味。雞肉唔太滑
海蜇:爽爽,調味不錯
干扁四季豆:香口,餸飯一流!咸左d+油左dd
煲仔飯:麻麻地,唔夠香,冇飯蕉。感覺似蒸飯多d!
除左片皮鴨外,其他餸菜都偏貴。埋單每人約$400🙈
  • 片皮鴨