#無聊的事認真做才是大人的模樣初初去睇蟲二嘅ig第一眼望到呢句好深刻 ❤️😀覺得呢度整嘅嘢食真係好有心機 🥰環境方面,因為佢喺活化建築舊樓618嘅天台,所以好開揚。有2道室內座位區,同設有戶外空中花園區,花園種植咗好多植物,令人感覺放鬆舒適 🌱🌷室內嘅有畫牆位,牆身畫好靚,完全打卡able 📸如果坐近窗口位,日間嘅時候,有陽光照射入嚟,令人醒神愉快,影相嘅話又係靚 💕我同老友揀咗個有d童真嘅打卡牆身嘅座位 😆就點咗一鹹一甜,一齊share食 😄🥞 伯爵茶麻糬傳統班戟每次我見到d嘢食有"麻糬" 兩字,都會怕好甜好漏😅初頭睇menu見到個班戟有點厚身,本身都冇特別期望,不過見天氣咁熱,點都想叫返份甜品食下。點知比我想像中好食!😍因為見到厚身,就以為偏硬,原來唔係架 😃班戟好鬆化,易切開,同埋切開就見到煙韌嘅麻糬!班戟上面有個大大球嘅雪糕 😍😋好犀利!👏擺咗一段時間個班戟都仲暖架 😆雪糕都未溶哂架喔 🤣🤣(當然咁係最好,要打卡嘛 😁)同埋有水果,粟米脆片伴碟,夾埋一齊食真係👍唔怪之得咁多人話呢個必叫啦 😄❤️🍱 一汁三菜 便當:蟲二是日副菜 (即前菜) 63度慢煮蛋主食➡️ 大阪燒風味黑胡椒烤雞塊
#無聊的事認真做才是大人的模樣
初初去睇蟲二嘅ig第一眼望到呢句好深刻 ❤️😀

覺得呢度整嘅嘢食真係好有心機 🥰
室內嘅有畫牆位,牆身畫好靚,完全打卡able 📸

我同老友揀咗個有d童真嘅打卡牆身嘅座位 😆
就點咗一鹹一甜,一齊share食 😄

🥞 伯爵茶麻糬傳統班戟
每次我見到d嘢食有"麻糬" 兩字,都會怕好甜好漏😅
點知比我想像中好食!😍
因為見到厚身,就以為偏硬,原來唔係架 😃
班戟好鬆化,易切開,同埋切開就見到煙韌嘅麻糬!
班戟上面有個大大球嘅雪糕 😍😋
好犀利!👏擺咗一段時間個班戟都仲暖架 😆
雪糕都未溶哂架喔 🤣🤣
(當然咁係最好,要打卡嘛 😁)
同埋有水果,粟米脆片伴碟,夾埋一齊食真係👍
唔怪之得咁多人話呢個必叫啦 😄❤️

🍱 一汁三菜 便當:
蟲二是日副菜 (即前菜)
63度慢煮蛋
主食➡️ 大阪燒風味黑胡椒烤雞塊
日本榖米杞子醬油炊飯
鰹魚昆布茶高湯

⬆️呢個都係熱門推介🔥
個便當會附上一張咭仔,係建議食用方法嚟😄
前菜係醃漬日本青瓜、雲耳及車厘茄,酸酸地好開胃,青瓜好清甜爽脆!😋
醬油炊飯好軟熟,配埋鰹魚茶高湯,索哂d湯嚟食好入味,正😍
主菜真心值得推介!👍
睇落個便當細細份,但原來好飽肚!
可睇相,最底係一塊大阪燒,上面放咗3大舊烤雞塊。
你會好清楚聞到d雞塊係用炭火烤,想講係超香呀👏
食落口會出d黑胡椒味,皮脆肉嫰!💯

飲品:
🍸 洛神花青檸紫梳打
➡️ 酸酸地幾開胃,當然,紫色咁靚就當然係for打卡啦 😆💜

🍹 櫻花忌廉草莓泡泡啤 (無酒精)
➡️ 打卡賣相,但有內涵嘅 ❤️ 最底係草莓醬,中間係草莓梳打,面頭就係忌廉泡泡,加花瓣 💕 酸酸甜甜不錯 😄
提提你:如果要影相嘅話就快快影,咪面頭d泡泡會縮細,效果冇咁靚..... 就好似我d相咁 😐😅

一定要讚嘅係,非常滿意佢哋嘅服務 💯
我影相影好耐....😅
呢個係不變嘅定律 🤣
我影夠之後,臨開始食嘢果陣,個店員行嚟話不如加返熱d高湯先,咪個炊飯冇咁好食,果下我真心覺得佢好好人 💕🥰
(但自己同時都覺得唔好意思,打攪到佢🙈😅)
照常d嘢食出哂俾你就算數架啦,理得你姐係咪。

同埋我唔記得用QR code落單,叫咗店員嚟點菜,佢都樂意幫我哋落單,而唔係推返俾我地,叫我地自己做返。
D員工真係好友善,要俾like ❤️🙏
一汁三菜便當
大阪燒風味黑胡椒烤雞塊