嚟到呢間店,第一印象就係咁有親切感。店小小嘅,但坐落入去,就感覺到無比嘅溫暖⭐。唔使太耐,一碟香噴噴嘅煎蛋撈飯就端上嚟,見到啲蛋黃仲係滴溜溜嘅,我一夾起,啲蛋汁就流晒出嚟,溏心滑嫩,真係正到喊出嚟!蛋白又香口得滯,少少嗲咸,包住啲飯,一啖落肚,瞬間幸福感爆燈💡!再嚟就係啲燒賣,一眼望去就知係手工制嘅,唔似啲機器壓出嚟咁諗正,更加唔會太腍或過於厚實。食落去彈牙又juicy,蝦肉同豬肉嘅味完美咁結合埋一齊,真係幾正宗!最後就係芝士烤豬扒,多得嗰層融化嘅芝士覆蓋,每一口都覺得芝士夠香、豬扒夠腍,真係絕妙組合!啲醬汁得啖啖肉,唔會遮過豬肉嘅鮮味,食落去滿足感滿分✨。真心推介大家黎試吓呢間店,食物嘅味道夠晒正宗,真係嚟到都要再黎幾次!🍜🥢🔥