今日,我去咗間平平地嘅小店,心諗:「味道最緊要,裝修什麼的都係浮雲!」店內嘅沙爹串燒,一試愛上口。實不相瞞,我吃過好多間食沙爹,但呢度嘅料理方式,有種家庭式嘅貼心味道。🍢我揀咗三款肉類嘅沙爹 - 牛、羊、豬。牛肉沙爹嘅味道夠晒醇厚,俾人印象深刻;羊肉方面,夠哂肉味、唔會太羶,臘臘地嘅口感同沙爹醬嘅配合,簡直「正到彈」!豬肉嘅沙爹就真係令人回味無窮,肥瘦適中咁口感豐富,每啖咬落去都令人嗌「靚!」😋而且,店家嘅沙爹醬正宗到不得了,濃郁嘅花生香氣,同麻麻哋嘅微辣,真係百吃不膩。係咀嚼間,可以感受到肉質柔軟、汁液噴發,想點形容都覺得言不及意!嗲嗲地嘅甜,兜住辣和香,食咗一串又一串,真心覺得世界都美好咗。😍總之,呢家店嘅沙爹,絕對係街市隱世美食嘅代表。要評分嘅話,我會俾滿分逐顆星。可惜啲咩? 可惜,一個人只有一個胃,下次我一定要叫多幾個朋友,一齊嚟享受呢份實在嘅快樂!👍