近排有好一段時間冇去海港城,咁啱有位朋友想約我去shopping🛍️我咁岩諗返起海港城有間舖頭之前覺得好好食,仲有好多唔同嘅菜式仲未試吓,咁啱趁住呢個機會就去返呢一間Nara Thai Cuisine , 幫大家update下呢間鋪而家水準如何先!.🦀芒果軟殼蟹米紙卷出其不意嘅配搭造就左呢一度令人驚喜嘅菜式,芒果🥭嘅香甜,加上軟殼蟹嘅香脆在配搭埋米子卷入邊切絲嘅蔬菜,都令到成個口腔充滿層次感,令人想一吃再吃!.🍢泰式東北小食拼盤東北豬肉丸、清邁香腸、泰式香腸,均是其他坊間,甚至是泰國餐廳亦鮮見的菜式,加上肉碎沙律!整個菜式大髀很大的新鮮感給我和朋友~.🥘花膠海鮮冬陰功酸、辣、鮮,而且用料10分用心,泰國虎蝦熬煮,南薇青檸葉、香第、指天椒等香料,而且佢嘅花膠絕對無氣場,勁大嚿,食得勁開心。.🍜花膠雞絲斑斕金麵源自泰北,搭配泰國直直送煙韌斑斕蛋麵,一啖係全部面吸哂啲椰香咖哩湯底精華斑蘭面,一啖係金麵的香脆,再一啖係嫩滑雞絲,真係好正!😝.總結整體來講不論食物、環境依然保持到水準,若然考慮緊食邊間泰國餐廳,我哋依然非常推薦大家過嚟試吓呢間泰式餐廳!

🦀芒果軟殼蟹米紙卷
🍢泰式東北小食拼盤