2022-09-02 96 views
🙋🏻‍♂️餓底探員今日去咗中環調查呢間fusion漢堡包店,店面比較細,全部都係得bar枱,不過可以一路望住個open kitchen一路期待住啲食物都興奮嘅🍖🍔招牌豬腩包 $98📸表示呢個豬腩包係用饅頭嚟整,有別於一般嘅漢堡包,中間夾住兩塊厚切豬腩肉,賣相好吸睛🙋🏻‍♂️表示呢個包用咗慢煮豬腩肉,肥瘦適中,食落口感軟腍,配上大蔥紫蘇葉沙律,芝麻醬同海鮮茄汁,味道層次豐富,果然係招牌包🍗🍔炸三黃雞包 $98📸表示個炸雞包同樣係用饅頭嚟整,中間夾住大大塊炸雞塊同沙律,睇見都流晒口水🙋🏻‍♂️表示個包食落好鬆軟,塊雞炸到皮脆肉嫩,配上黑醋醬,花椒沙律醬同旺菜,甜甜酸酸又有微辣,多重味道刺激味蕾,令餓底一試難忘🦑紫菜墨魚脆脆 $98📸表示呢個墨魚脆脆一上枱已經聞到好香,外層包滿紫菜,配上黑蒜醬,好期待呢個墨魚脆脆係咩味道🙋🏻‍♂️表示個墨魚脆脆食落外層炸得好香脆,內層口感彈牙,入口夾雜住墨魚嘅鮮味同紫菜嘅香味,黑蒜醬味道一般,餓底反而覺得點枱頭枝是拉差醬味道仲夾🍨🍔鹽味雪糕包 $38🍵🍔綠茶雪糕包 $38📸表示見到兩款雪糕包同樣係用上饅頭嚟整,不過呢兩個係炸饅頭,中間夾住雪糕,細細嚿好的骰,賣樣別緻

🍖🍔招牌豬腩包 $98

🍗🍔炸三黃雞包 $98
紫菜墨魚脆脆

🦑紫菜墨魚脆脆 $98
鹽味雪糕包
綠茶雪糕包
🍨🍔鹽味雪糕包 $38
🍵🍔綠茶雪糕包 $38
📸表示見到兩款雪糕包同樣係用上饅頭嚟整,不過呢兩個係炸饅頭,中間夾住雪糕,細細嚿好的骰,賣樣別緻,好igable
🙋🏻‍♂️表示個鹽味雪糕包,食落係香滑嘅海鹽雪糕配上濃厚嘅焦糖醬,絕對係個prefect match嘅組合,至於個綠茶雪糕包,食落係淡淡茶香嘅綠茶雪糕配上邪惡嘅煉奶,茶味甘香唔苦夾雜煉奶嘅香甜,又係另一番味道,兩個雪糕包都係炸饅頭做成,熱辣辣嘅炸饅頭加上凍冰冰嘅雪糕,食落有冰火交融嘅感覺,真係好正

📈吃貨指數
😋好味度 8/10