.今日嚟到金鐘香港公園,呢度有一間餐廳非常Chill,就係Pondside,餐廳就起香港公園嘅中心位置,側邊靠近一個湖,風景非常優美。-我地食嘅係WEEKEND SEMI-BUFFET BRUNCH MENU,只係$368起/位,包括多款前菜、主菜、沙律、海鮮、湯、甜點、飲品,另外仲可以加錢享用更美味嘅牛小排、燒春雞、特色咖啡。-自助區都幾豐富,前菜沙律睇落新鮮,而且款式多,可以DIY一款專屬自己嘅。今日嘅湯都好好飲,超濃郁嘅蕃茄味,用包沾黎食都幾吾錯。-海鮮區有3款,分別係海蝦、青口、螺。海鮮都幾新鮮,好有海水味,口感爽口彈牙,不過可惜款式吾多。-主菜有5款可以選擇,當中燒春雞、銀鱈魚、牛小排需要額外加錢。我地分別揀左燒法國走地春雞配香草燒汁同慢煮牛小排配青胡椒汁。燒春雞非常入味,而且口感嫩滑,一啲都吾鞋口,仲伴有新鮮沙律菜同脆口嘅薯格。而牛小排亦都好有驚喜,牛小排係切好上菜的,見到肉質非常粉嫩,見到就流口水,食落口感嫩滑而且好有牛味,配上青胡椒汁,味道更加有風味。-Pondside (金鐘)金鐘紅棉路10號香港公園-
Pondside (金鐘)
金鐘紅棉路10號香港公園
2024-04-07