本來🐻‍❄️係搵左上海街618嘅另一間餐廳,不過行到餐廳門口,🐻臨時轉軚,最後嚟左位於天台嘅💛蟲二💛,估唔到有驚喜!炒野菜$68炸物拼盤(炸枝豆、炸芝士、炸雞、炸魚)$168🐻🐻‍❄️成日都會叫奇怪野🤣炒野菜淋上類似大阪燒醬汁,微甜,感覺好健康🤣炸物拼盤每樣起碼有4塊,適合多人share整體平平穩穩,炸雞有油脂香,炸芝士食落似炸鮮奶,但炸物本身味道偏淡,靠沙律醬嘅味支撐。所以呢樣除非多人飲酒,唔係可以留肚食其他~伯爵茶麻糬傳統班戟$108班戟上枱仲有微溫,面上雪糕令班戟入口上凍下暖,感覺非常有驚喜😍伯爵茶味濃,雪糕嘅甜味無蓋過茶味😍班戟入面包住黑糖麻糬,美中不足係麻糬比較少,只有班戟嘅中間位置有,細細舊切開食嘅,邊邊位嘅部分就無麻糬食🥹結論:絕對會encore!👍🏽加上今次天氣熱,🐻🐻‍❄️無坐到室外位,下次絕對要嚟坐,好有氣氛😍同埋試一汁三菜!

炒野菜
炸物拼盤(炸枝豆、炸芝士、炸雞、炸魚)

炸物拼盤

🐻🐻‍❄️成日都會叫奇怪野🤣

炒野菜淋上類似大阪燒醬汁,微甜,感覺好健康🤣

炸物拼盤每樣起碼有4塊,適合多人share

所以呢樣除非多人飲酒,唔係可以留肚食其他~

2023-08-23