2021-02-04 100 views
近期見到好多人介紹呢一間車仔麵好好食,所以今次專程去試下,去到時候大約中午1點10分左右,見到仍然有人龍,前面大約十個人左右,都唔少人過喎,不過大約等左十分鐘就已經有位,可能係食車仔麵關係,所以都好快有位未入座之前店員會比餐牌我哋寫定先,所以一入去坐低好快就有得食,呢間餐廳裝修比較新潮,唔係傳統裝修,座位都比起傳統車仔麵店坐得舒服少少,另外原來有一間總店喺上環,都開咗好多年,我都係近期先知道🙊咖喱魚蛋|咖喱魷魚|酸齋|油麵 $40 我碗麵未到之前,隔離枱嗰個男士就不停讚油麵好好食,咁啱我又係叫油麵,所以我第一啖係先食油面,又真係幾好味喎,煮得剛剛好,軟硬度適中,唔會太淋咖喱魚蛋唔會腥,彈牙又好食,咖喱汁好香濃酸齋雖然係浸住湯入面,但仍然有酸齋的酸甜味,有口感又開胃咖喱魷魚係水魷,都彈牙我湯底選擇了咖喱辣汁,又唔會好辣細尊|米線 $40 - 豬紅|蘿蔔| 咖喱魚蛋|紅腸|細尊其實都好抵食,有5個餸,叫咗米線,唔會太過淋,仍然有咬口豬皮大件又爽口,索哂啲湯汁就更加好味豬紅係爽口,唔會一夾就鬆散蘿蔔大件清甜又無渣紅腸就無咩特別,正正常常的🌟個人推薦係酸齋,豬紅,油麵,不過每個人口味唔同,如果

咖喱魚蛋|咖喱魷魚|酸齋|油麵 $40
咖喱魚蛋唔會腥,彈牙又好食,咖喱汁好香濃
酸齋雖然係浸住湯入面,但仍然有酸齋的酸甜味,有口感又開胃
咖喱魷魚係水魷,都彈牙
我湯底選擇了咖喱辣汁,又唔會好辣

豬皮大件又爽口,索哂啲湯汁就更加好味
豬紅係爽口,唔會一夾就鬆散
蘿蔔大件清甜又無渣
紅腸就無咩特別,正正常常的
細尊

🌟個人推薦係酸齋,豬紅,油麵,不過每個人口味唔同,如果我再食會食呢啲
🌟有最低消費$38
2021-01-20
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$40 (Lunch)
細尊