峇里堂

BaliTown
早前睇YouTube介紹,第一次黎太夜截咗人龍,食唔成,今日終於試到。好多人等位,要人齊先入得,很嚴謹,但欣賞,如果要黎食,記住約守時的朋友😂 印尼餐印象中係甜同辣,特登去印尼餐廳都係第一次,聽講連印尼姐姐都會幫襯,我諗都應該幾正宗。今次我地兩個人點咗4餸1點品2飲品:1. 雙色咖央多士本身我唔係咁鐘意咖央因為覺得好甜,但依個薄薄一層加厚厚牛油我覺得好OK,朋友覺得咖央厚啲仲好,個多士堅脆,所以都值得一次!2. 巴東牛肉大推!真係超林超好食,我估用咗牛𦟌部位,入口即融。3. 串燒 - 羊 & 魚蝦羊偏酥,但可接受,幾juicy。魚蝦果串口感偏淋,我以為會彈牙,不過未食過,唔知本身係點。醬汁淋唔均,拆出黎點比較好或者汁另上。4. 原條煎魚 好驚喜,通常炸魚我不寄厚望,因為會偏乾又冇肉,依個又做得幾好,加埋勁多嘅辣醬,好惹味,會食唔停!5. 珍多冰超班! 本身我唔食依啲嘢,因為通常重色素又甜,我睇完訪問話佢個班蘭係自己整,咁有心,所以就好想試。真係好好食,唔甜之餘配埋大樹菠蘿嘅酸尾尾,料多過冰,同我印象唔一樣,係一個超完美嘅結尾。飲品:清 . 島風食咁多新嘢,配返青瓜味清新口感嘅飲品,相當

今次我地兩個人點咗4餸1點品2飲品:

1. 雙色咖央多士

雙色咖央多士

2. 巴東牛肉
大推!真係超林超好食,我估用咗牛𦟌部位,入口即融。

巴東牛肉

3. 串燒 - 羊 & 魚蝦

4. 原條煎魚

原條煎魚

5. 珍多冰

珍多冰

飲品:
清 . 島風
食咁多新嘢,配返青瓜味清新口感嘅飲品,相當唔錯。不過價錢係偏貴。

峇里 . 日落
係一杯好靚嘅飲品,亦好好飲,topping 嘅玫瑰好香。

服務:
睇OpenRice 有唔少comment 話間嘢服務態度差, 又黑面,但親身體驗後,我真心唔覺差,佢地真係好忙,因為好多客,但都keep 住有笑容,上菜唔係慢,又會留意到張檯可以清嘢。係reception 姐姐feel到做到麻目,又要收錢,又要安排入座,又要解答客人查詢,一啲都唔容易,有時忘記要笑都好諒解。
2023-09-15
雙色咖央多士