💛最近我地搵食去到大角咀,搵到一間良心小店 -- 二世祖😍 餐廳嘅裝潢充滿藝術感,雖然地點唔算就腳,太子或者奧運行過去都要15-20分鐘,但係味道真係相當唔錯,值得一試😎👍🏻👍🏻首先我地叫咗個➡️”明太籽櫻花蝦配青瓜絲扁意粉”,意粉的口感非常好,配合滿滿嘅明太籽醬和櫻花蝦,味道好夾,青瓜絲為整道菜增添咗清爽嘅口感,值得推介👍🏻之後我地叫咗➡️”原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯”,軟殼蟹炸到金黃香脆,香濃嘅龍蝦汁味道好出,意大利飯嘅軟硬度岩岩好,份量仲要出奇地多,一個人真係未必食得哂😂黎到我地今次最驚喜嘅➡️”芥末洋蔥醬炸雞窩夫”,首先咸嘅炸雞配窩夫已經好少見,難得係芥末洋蔥醬,仲要炸雞同窩夫都夾到!上面仲有隻脆邊太陽蛋同大量花生,口感好有層次😍雞皮炸到好鬆脆,雞肉好嫩,無論配蛋汁定芥末洋蔥醬都好惹味👍🏻野飲方面,➡️”宇冶抹茶白朱古力奶”真係好有出色!抹茶和白朱古力嘅味道平衡得好好,抹茶味好濃郁,但又不失白朱古力嘅甜味,口感仲有d似奶昔咁香滑,抹茶控真係唔可以錯過😍😍🔸明太籽櫻花蝦配青瓜絲扁意粉($198)🔹原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯 ($138)🔸芥末洋蔥醬炸雞窩夫 ($148)🔹宇冶

明太籽櫻花蝦配青瓜絲扁意粉

原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯

芥末洋蔥醬炸雞窩夫

宇冶抹茶白朱古力奶

🔸明太籽櫻花蝦配青瓜絲扁意粉($198)
🔹原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯 ($138)
🔸芥末洋蔥醬炸雞窩夫 ($148)
🔹宇冶抹茶白朱古力奶 ($48)

❗️不定期Giveaway及更多美食分享, Follow Instagram: Foodmarker.hk , 可以比個like我地, 大家的支持好重要😚➡️ https://www.instagram.com/foodmarker.hk/

2023-04-14
Type of Meal