店舖同日本小店一樣,細細間而充滿釋放壓力嘅氛圍,係細聲講、大聲笑好岩同朋友黎吹水嘅串燒店🍢。通常食串燒都會飲啤酒,但呢到有個幾特別嘅飲料而我覺得幾襯食串燒時飲😂😂一陣開估。特別一提係,叫串燒會配有一塊燒熱烤板上檯,一邊食d串燒就唔會咁快凍哂,影完相食都係熱,係值得開心嘅位黎。🔸黑松露鵝肝多士2pcs ($82) 💎 同友人去食,佢一放件多士入口隻瞳孔變大左😂呢件鵝肝多士非常邪惡,咬落d熱鵝油爆出黎,要襯熱食!面頭加左黑松露同紫菜去燒已經好香,所以中間唔係黑焦係黑松露黎。中意個脆邊燒焦得岩岩好,燒得幾夠力水,配上牛油多士脆而香口。好推呢個望落平凡而咬落回味嘅上品😋🔸燒新鮮脆皮白鱔($68)💎厚肉而皮脆肉嫩,無燒到乾哂仲係juicy地出煙😚烤過嘅脆皮上薄薄加左一掃燒汁with白芝麻,亦無蓋過魚肉味,調味平衡👍🏼佢d紫菜香氣真係幾出,就算加左淡燒汁都食得出。最重要係呢舊咁岩無骨,啖啖肉幾滿足☺️一件好唔夠!🔸燒沙嗲燒賣($19)燒燒賣!偏甜嘅沙嗲醬令我以為叫錯左燒雞肉🤣幾special應該係日式口味?不過燒過嘅燒賣煙韌,中意麻薯口感嘅人應該都會喜歡,亦幸好魚肉唔係粉個種,先可以燒到外內同樣軟熟

🔸黑松露鵝肝多士2pcs ($82) 💎

🔸燒新鮮脆皮白鱔($68)💎
燒新鮮脆皮白鱔

🔸燒沙嗲燒賣($19)
燒燒賣!偏甜嘅沙嗲醬令我以為叫錯左燒雞肉🤣幾special應該係日式口味?不過燒過嘅燒賣煙韌,中意麻薯口感嘅人應該都會喜歡,亦幸好魚肉唔係粉個種,先可以燒到外內同樣軟熟。
燒沙嗲燒賣

🔸燒沙嗲豬頸肉串($26)💎
豬頸肉切到方形咁好整齊,粒粒都好肥美!差唔多係半肥瘦均等嘅豬頸肉食落好似腩肉咁,而一粒粒比起平時食開片狀嘅豬頸肉更淋身,無咁硬實💃🏻。
燒沙嗲豬頸肉串

🔸燒孜然手切雞腎串($26)💎
很ok的爽口雞腎串,孜然加上少少辣粉惹味非常,係可以encore而不膩嘅item。厚薄均勻,口感同進食嘅愉悅感自然提升。
燒孜然手切雞腎串

🔸燒孜然雞髀菇($19)
厚切多汁,正常發揮😛其實佢嘅串燒可以選鹽燒,不過配孜然真係咩都小勝😛
燒孜然雞髀菇

🔸燒孜然茄子($28)💎
燒茄子🍆係每次食串燒必點嘅,嫩茄子配孜然真係好夾👅對蔥花少蒜嘅組合同樣滿意,食完不至於影響下一串嘅味道。每串串燒都係份量剛好,茄子同樣不會太大份,剛好就舒適👍🏼
燒孜然茄子

🔸燒馬來西亞大蜆($88)
估唔到燒大蜆係會配店舖自家製嘅泰式辣醬,幾有創意😆鑽石型蜆都算係大粒,一份有約十粒,配呢個酸酸甜甜嘅醬令蜆變左funshion菜,幾開胃而有趣嘅組合,唔知係點諗到?😂

🔸自家製冰糖凍雪耳雪梨水🍐($32)💎
係一個正常drink menu有梳打、汽水、酒同沙冰選擇下,竟然見到一杯自家製雪梨水😂對於喜歡少甜嘅我黎講,自家製飲料應該都比各種汽水略勝一籌。幸好唔係糖水咁甜,而係少少甜嘅凍雪梨水,意外地同串燒夾,食到辣辣地飲啖又爽d。幾好飲之餘感覺上無咁熱氣,成半杯都係碎切雪耳同雪梨粒,方便食埋d料又唔浪費👍🏼
自家製冰糖凍雪耳雪梨水
燒孜然茄子
自家製冰糖凍雪耳雪梨水
  • 燒白鱔
  • 鵝肝多士
  • 自家製冰糖凍雪耳雪梨水(凍)