一年前食過印象深刻,念念不忘再黎多次,點知今次大失所望。回頭率:🌕🌕🌕🌑🌑環境:🌕🌕🌕🌑🌑服務:🌕🌗🌑🌑🌑份量:🌕🌕🌕🌑🌑味道:🌕🌕🌕🌗🌑價錢:195/pal◆Summary◇有卡座坐得都舒服嘅,衛生一般服務一般(走單同專登收多錢當小費❌)食物選擇多,推介黃金蝦、南乳炸豬手同椒鹽九肚魚。整體性價比中下。——————————————————————◆火焰牛柳粒◇HKD113😋充滿視覺效果,牛柳夠軟亦夠入味✅份量再大啲就更好◆椒鹽九肚魚◇HKD98😍每條魚都好多肉,皮薄肉嫩,調味啱啱好,今次份量足夠大◆沙拉骨◇HKD98😔好普通份量又細,得幾舊骨。排骨炸得略乾硬,沙律醬太滯,二者完全唔夾◆凍朱古力◇HKD22😋唧得滿滿的cream成為標誌性的記認,打卡必備📸味道係平價朱古力入面算中上水平,飲得到微苦的朱古力味,亦算滑,個人來講有啲太甜,不過都交到功課啦。至於Cream係罐裝奶油就唔好期待幾特別了😂◆黃金蝦/南乳豬手/生炒糯米飯◇舊年食嘅,淨係可以寫下記憶中的味道,可能並不準確只作參考👇🏻黃金蝦🦐炸得酥脆,包裹的鹹蛋黃並不過鹹,食
一年前食過印象深刻,念念不忘再黎多次,點知今次大失所望。

回頭率:🌕🌕🌕🌑🌑

◆Summary◇
——————————————————————
火焰牛柳粒

◆火焰牛柳粒◇HKD113😋
充滿視覺效果,牛柳夠軟亦夠入味✅份量再大啲就更好

椒鹽九肚魚

◆椒鹽九肚魚◇HKD98😍
每條魚都好多肉,皮薄肉嫩,調味啱啱好,今次份量足夠大

沙拉骨

◆沙拉骨◇HKD98😔

凍朱古力

◆凍朱古力◇HKD22😋

黃金蝦
南乳豬手
生炒糯米飯

◆黃金蝦/南乳豬手/生炒糯米飯◇

黃金蝦🦐炸得酥脆,包裹的鹹蛋黃並不過鹹,食得很過癮🥳
南乳豬手🐷份量唔算大,南乳味唔重,豬手炸得略硬
生炒糯米飯🥜材料好足,炒得出色有鑊氣,不過味道就偏鹹左

💁🏻‍♀️今次去發生三件令我較為不快的事。

第一件好小事,係阿姐落漏單,我地講完之後完全冇同我地確認就走左,最後原來落漏左。

第二件就嚴重好多雖然我地唔係直接受害者。食食下聽到隔離檯話見到碟椒鹽豆腐有十幾隻爬緊嘅"動物",我地淨係聽到都冇曬胃口。正如果檯食客所講“係後廚幾多小強爬過我睇唔到就當冇嘢,你唔好帶埋出來上埋碟。點食啊。”

第三件就係找錢果陣找好多硬幣,我地拎完張廿蚊諗住換個手拎硬幣果陣,佢已經直接收走講多謝。唔係唔可以俾小費,但係唔係俾呢個落漏單仲強逼收走當小費嘅阿姐loh

👉🏻結論: 最快都要一兩年後再見
火焰牛柳粒