2016-07-26 3127 views
以前讀書讀過一段時間西班牙文, 仲去過西班牙玩一個月, 雖然local西班牙菜咸到乜咁, 食過真係以為西班牙d鹽唔洗錢咁款), 但番到香港唔知點解真係好懷念, 響香港搵來搵去都搵唔到比較似西班牙菜嘅味道(又唔洗咁咸嘅, 落少d鹽都ok嘅)又坐得舒服嘅餐廳, 太古廣場都有間幾好食嘅, 不過坐bar檯實在坐得好辛苦有朋友介紹嚟西環嘅La Paloma, 話好好食, ¿De Verdad? 拉埋我朋友試吓先~響香港西班牙菜嚟講, 呢間價錢average啦, 味道又真係拍得住西班牙嘅味, 不過食paella真係叫多d朋友先抵食, 因為真係好~~大~~份~~下次想試吓龍蝦嘅paella, 唔知係咪真係咁好食呢?
Gambas al Ajillo
Arroz Negro