2024-01-05 79 views
試過申子居酒屋嘅旺角店,體驗良好,呢日同朋友行完工展會,專程嚟試埋銅鑼灣店銅鑼灣店嘅 menu 同旺角店嘅似乎一樣,我同朋友都決定order 啲上次係旺角店未試過嘅食物 🔸和牛壽司呢晚有和牛壽司做前菜口感嫩滑,入口即溶選擇嘅和牛唔會太多油脂,用嚟做開胃菜剛好 👍🏻🔸黃金聖衣(雞皮)呢個係朋友嘅order我一向都唔食雞皮,不過今次破例雞皮炸到好似薯片咁脆卜卜,冇晒油脂一客3片,我都KO咗一整片,都唔算好邪惡啫~🤭🤭🔸雞腎一客5粒,雞腎爽口,調味啱啱好🔸舞茸豚肉卷呢個係唯一encore番喺旺角店食過嘅item經過燒烤後舞茸獨特嘅菇菌味融入咗肉肉中,鍾意呢個🐷同🍄嘅組合🔸日式雞鎚花蝦呢款係上次睇Menu已經好想試嘅item雞鎚外報滿炸到脆卜卜嘅櫻花蝦內裡嘅雞肉嫰滑除咗櫻花蝦同雞肉,仲加入一層薄薄嘅似乎係蝦膠嘅食材包住雞肉,令口感同味道更加豐富三件嘅份量for 👭🏻剛好🔸鰻魚天婦羅我嘅賣~飛~佛~鰻魚😍~冇諗過份量咁多,可以拼返原條鰻魚出嚟🥰天婦羅麵衣夠薄脆,炸嘅時間掌握得幾好,鰻魚厚肉,肉質嫩滑又juicy食一件已經好滿足建議食店可以有半條 同 原條嘅選擇二人行食晒成客似乎多咗啲😅🔸申子海膽

🔸和牛壽司
呢晚有和牛壽司做前菜
口感嫩滑,入口即溶
選擇嘅和牛唔會太多油脂,用嚟做開胃菜剛好 👍🏻
和牛壽司

🔸黃金聖衣(雞皮)
呢個係朋友嘅order
我一向都唔食雞皮,不過今次破例
雞皮炸到好似薯片咁脆卜卜,冇晒油脂
一客3片,我都KO咗一整片,都唔算好邪惡啫~🤭🤭
黃金聖衣(雞皮)

🔸雞腎

雞鎚外報滿炸到脆卜卜嘅櫻花蝦
內裡嘅雞肉嫰滑
三件嘅份量for 👭🏻剛好

🔸鰻魚天婦羅
我嘅賣~飛~佛~鰻魚😍~
冇諗過份量咁多,可以拼返原條鰻魚出嚟🥰
食一件已經好滿足
建議食店可以有半條 同 原條嘅選擇
二人行食晒成客似乎多咗啲😅
鰻魚天婦羅

🔸申子海膽和牛燒
今晚嘅主角 ✨✨
呢個菜有得睇,又有得食
店員將海膽、和牛、蛋、飯、醬油及烹調用具捧嚟食桌上,即時為客人製作
睇住店員用火槍燒炙和牛,將蛋同飯混合後,用和牛包裹住蛋漿飯,期間加入醬油、再不停炙燒和牛,將和牛卷一開二後,最後將海膽及黑魚籽置面
和牛燒入口即與蛋漿飯溶為一體,口感順滑
一啖裏面有晒肉香、蛋香、飯香,海膽同黑魚籽發揮出錦上添花嘅效果
大滿足 🈵

🔸明太子芝士山藥
【明太子 + 芝士🧀 + 山藥】嘅組合幾夾
前兩者味濃,後者味淡,口感有層次,加埋一齊啱啱好
攞嚟conclude今次晚餐有出乎預期嘅效果 ☺️☺️
明太子芝士山藥

總結,旺角店同銅鑼灣店嘅用餐體驗都令我同朋友滿意,不過銅鑼灣店嘅裝修較新淨,環境感覺更舒適,如果唔介意過海嘅話,可以選擇銅鑼灣店
2023-12-28
黃金聖衣(雞皮)
明太子芝士山藥