2023-03-25 23 views
熱愛台灣既我,一直都bookmark咗呢間包做主打既餐廳因為餐廳係以台式刈包crossover唔同食材久仰大命,今日收工來到中環拜訪見到seasonal有好特別既沙薑薯條平時食沙薑雞腳就食得多,真係唔知原來搭來去薯條都咁match配上鮮沙薑沙律醬,沙薑味更濃更香薯條係幼身薯條~~炸到新鮮熱辣辣好食墨西哥炸雲吞炸蝦雲吞配搭菠蘿莎莎同牛油果醬,味道清新又開胃cheers🍹🍸cocktail 天婦羅軟殼蟹包單睇外表已經覺得好吸引,份量十足🦀️軟殼蟹炸得剛好唔會太乾,蟹肉配上蟹籽蘿蔔沙律,仲有酒糟白麵豉令成個包既味道層次更上一層見到人地點Pork Belly Bao好想食,我同友人都點澳定翻一個招牌豬腩包刈包又點可以唔連豬腩肉食☺️加上紫蘇沙律同海鮮茄汁為呢個台式刈包帶點創新又獨特既味道~~刈包好鬆軟,有甜甜既麵粉香食每啖都覺得幸福💜🧡食完正餐緊係要點甜品!餐廳既甜品係小包包黎🤣友人同我都食到好飽但都決定一人一個雪糕包~~綠茶雪糕包 $48 裡面有煉奶,加埋炸好既麵包一齊食,有少少似食緊炸饅頭但更外脆內軟😌榛子意式雪糕包 $78:榛子gelato,海鹽nutella忌廉醬,黑朱古力碎食完抹茶雪糕包
熱愛台灣既我,一直都bookmark咗呢間包做主打既餐廳
因為餐廳係以台式刈包crossover唔同食材
久仰大命,今日收工來到中環拜訪

見到seasonal有好特別既沙薑薯條
配上鮮沙薑沙律醬,沙薑味更濃更香
薯條係幼身薯條~~炸到新鮮熱辣辣好食
沙薑薯條

墨西哥炸雲吞
炸蝦雲吞配搭菠蘿莎莎同牛油果醬,味道清新又開胃

cheers🍹🍸cocktail

天婦羅軟殼蟹包
單睇外表已經覺得好吸引,份量十足🦀️

刈包又點可以唔連豬腩肉食☺️
加上紫蘇沙律同海鮮茄汁
為呢個台式刈包帶點創新又獨特既味道~~
刈包好鬆軟,有甜甜既麵粉香
食每啖都覺得幸福💜🧡

食完正餐緊係要點甜品
餐廳既甜品係小包包黎🤣

榛子意式雪糕包 $78:
榛子gelato,海鹽nutella忌廉醬,黑朱古力碎
食完抹茶雪糕包先再食棒子雪糕包係會有口味上既提升,因為朱古力味真係好香濃

榛子雪糕包

極度推薦大家食完主菜既包之後都要點甜品雪糕包
誠心介紹比一眾愛包之人🧡
2023-03-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner