店名:Gram cafe & pancakes地點:尖沙咀彌敦道100號The ONE菜式:日式班戟餐牌:鹹班戟同甜班戟,班戟有梳乎里款式又有熱香餅款式。其他野如三文治,法式多士,雪糕,雪花冰,沙冰,梳打,咖啡,茶,果汁。另外都有午市套餐。雜果朱古力班戟 $108 另加一雜果朱古力班戟係用比較似熱香餅既班戟,唔係空氣感強嗰種,而係比較實在嗰種,味道方面係少少鹹。首先呢款雜果朱古力班戟賣相唔錯,顏色配搭方面明顯係花左心思,雜果五顏六色,有橙,奇異果,士多啤梨同藍莓。雖然叫雜果朱古力班戟,不過三塊班戟係原味,伴有朱古力醬,香滑忌廉一大pat同少少煉奶,仲有撒上糖霜。總括而言,成碟雜果朱古力班戟好輕盈,生果開胃又清新,感覺健康。石板街班戟 $118 另加一石板街班戟賣相好似成個蛋糕,由三塊啡色嘅班戟包住一層白色忌廉同一層吉士忌廉,面頭灑上朱古力粉同白色糖霜,有少少冬日落雪既感覺。啡色嘅班戟味道鹹鹹哋,其實冇朱古力味,面頭就擠上朱古力醬,上面加左一粒士多啤梨點綴,伴有4粒藍莓,棉花糖,同少少黏牙嘅鳥結糖。聞到朱古力味好香,不過一人一半食完都唔會太膩。今晚食既兩款班戟都各有特色。
店名:Gram cafe & pancakes
地點:尖沙咀彌敦道100號The ONE
菜式:日式班戟

雜果朱古力班戟 $108 另加一

石板街班戟 $118 另加一

石板街班戟

今晚食既兩款班戟都各有特色。
2023-03-07
$124 (Tea)