餐廳: Poke Go (大南街)
資訊:

繼續探索深水埗美食地圖!這次來到大南街的 Poke Go,店內色彩繽紛,令人心情都輕鬆起來。如果有選擇困難的話可以點他們配搭好的6款Signature Bowl,不過這次我就挑戰一下自選的 Build Your Own Bowl ʕº̫͡ºʔ ⋆⁺ ➊ Main Protein先四選一,我和朋友分別點了吞拿魚及三文魚,素食的朋友可選雜菌香菇🍄 粒粒魚生份量十足,每一口都可以品嚐到!➋ Base可以壽司飯、珍珠糙飯和沙律菜中選一至兩款,推薦一半米飯配一半沙律,比較輕盈無負擔🥗➌ Toppings 多達十一款!每碗可選三款,我們就分別點了溫室青瓜、甜粟米、紫洋蔥和櫻桃蕃茄、麻醬豆腐、芝麻海帶。吃到原形食物的滋味而且滿滿的彩色蔬果感覺營養豐富~➍ Dressing選鰹魚醬油是安全百搭的口味,我就試了Nutty的果仁芝麻醬,效果也很讚➎ Seasoning 我懶得選就點了全部配料,有芝麻、果仁、木魚絲、辣椒碎、岩鹽、脆蒜和紫菜絲,不吃辣的記得不要勾選辣椒碎🌶️ 加了配料令整體口感一流!看似小小的一碗其實相當豐富,大滿足 ♡

Build  Your  Owm  Bowl

Build  Your  Owm  Bowl
  • Build Your Own Bowl
人氣夏威夷魚生飯🍣🥗健康清新之選💛大大碗🍙咩都有齊💯超足料#sdm荃灣 #sdm尖沙咀 #sdm灣仔 #sdmCafe #sdm日本菜 💛#和你食啲咩 💎 808 bowl $118必食💯💯 (😋:8.5/10)👍🏻:呢款入面有🍚吞拿魚,壽司飯,沙律菜,和式青蔥,枝仁豆,三文魚籽,雜菌香菇,山葵乳酪醬,芝麻,木魚絲呢個combo 好好食!啱晒啲揀唔到/唔想諗嘅你🤭🥳 勁鐘意呢個山葵乳酪醬😍😍超好食🤤同埋好開胃!吞拿魚🍣份量好多🐟估唔到~👎🏿:。💎 Build your own bowl 自選bowl $108值得一試‼️ (😋:8/10)👍🏻:沙律菜都好大碗🥗好多纖維🥒🌱 想減肥嘅入士就啱晒心水💛Step1: Main protein: 三文魚🍣激多!食到最尾都仲會有😍Step2: 可以加配第二主食Step3: Base: 沙律菜🥗Step4: Toppings: 雞蛋絲🍳芝麻海帶🥬麻醬豆腐🤤幾好食Step5: Top-up: 可自行選擇加配料Step6: Dressings: 蜜糖芥末醬🍯Step7: Seasoning: 果仁、木魚絲、辣椒碎、岩鹽、脆蒜、紫菜絲👎🏿:蜜糖芥末醬唔夠多
人氣夏威夷魚生飯🍣🥗健康清新之選💛大大碗🍙咩都有齊💯超足料

💛#和你食啲咩

💎 808 bowl $118
必食💯💯 (😋:8.5/10)
👎🏿:。

值得一試‼️ (😋:8/10)
Step2: 可以加配第二主食
Step3: Base: 沙律菜🥗
Step5: Top-up: 可自行選擇加配料
Step6: Dressings: 蜜糖芥末醬🍯
👎🏿:蜜糖芥末醬唔夠多,冇乜味🥹

環境:8/10
服務:7.9/10 (自助落單,但有加一服務費)
價錢:人均約$100
性價比:7.5/10

📍 Poke Go (大南街) (深水埗)
深水埗大南街211號地舖

其他分店:
📍Poke Go (漆咸道南) (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南81號南海大廈地下G號舖
📍Poke Go (汕頭街) (灣仔)
灣仔汕頭街5-7號地舖

可以 follow @sikdmeh_foodie 支持下我哋😙 每星期都會更新唔同餐廳🍽 帶大家喺香港周圍食💛
#香港 #香港好去處 #香港美食 #荃灣好去處 #荃灣美食 #荃灣cafe #荃灣黃店 #cafe #香港cafe #hkcafe #香港黃店 #pokego #pokegohk
#尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #尖沙咀黃店 #尖沙咀cafe #灣仔 #灣仔美食 #灣仔黃店 #灣仔好去處 #灣仔cafe
  • 808
呢排減緊肥喺附近gym Room做完運動就過咗嚟文青聚腳點:深水埗😂覓食見到呢間門面都幾casual餐牌又吸引好似樣樣嘢都好健康咁所以就入咗去試吓選擇困難症嘅人士可以就咁揀佢設計好嘅bowl會平少少又唔使煩我同我個friend就想自己配搭揀啲自己嗰刻想食嘅嘢🤣🤣反正價錢都係差唔多主食方面有得揀吞拿魚,三文魚,八爪魚,雜菌⋯⋯配料同埋醬汁係超級多,樣樣都勁想試😍但係又驚食唔晒,所以正正常常三個配料算我叫咗麻醬豆腐,芝麻海帶同埋三色藜麥最後,都係忍唔住叫咗蟹子🤣增加口感然之後仲要揀醬汁,又係有好多選擇我周旋喺果仁醬同山葵乳酪醬之間兩款都好特別同埋好吸引不過最後覺得都係山葵好似同啲配料夾啲所以都係今次揀山葵下次再試埋個果仁醬🥹睇食評話佢勁細碗,但係上到枱係超大!只係佢個碗細,成碗full哂勁足料🥳我哋仲嗌多咗個炸牛油果🥑平時牛油果通常都係生食好少煮煮左會苦呢個類似天婦羅,外脆內軟好Creamy,而且一啲都唔苦😋同埋兩杯冷壓果汁🍹火龍果汁同埋菠蘿汁成餐飯勁Fresh完全無罪疚咁不過份量真係好大建議可以叫一個bowl share再加幾個小食試多啲唔同嘅嘢❤️
呢排減緊肥喺附近gym Room做完運動
就過咗嚟文青聚腳點:深水埗😂覓食
見到呢間門面都幾casual餐牌又吸引
好似樣樣嘢都好健康咁所以就入咗去試吓
我同我個friend就想自己配搭
揀啲自己嗰刻想食嘅嘢🤣🤣
反正價錢都係差唔多
主食方面有得揀吞拿魚,三文魚,八爪魚,雜菌⋯⋯
配料同埋醬汁係超級多,樣樣都勁想試😍
但係又驚食唔晒,所以正正常常三個配料算
我叫咗麻醬豆腐,芝麻海帶同埋三色藜麥
最後,都係忍唔住叫咗蟹子🤣增加口感
然之後仲要揀醬汁,又係有好多選擇
我周旋喺果仁醬同山葵乳酪醬之間
兩款都好特別同埋好吸引
不過最後覺得都係山葵好似同啲配料夾啲
所以都係今次揀山葵下次再試埋個果仁醬🥹
睇食評話佢勁細碗,但係上到枱係超大!
只係佢個碗細,成碗full哂勁足料🥳
我哋仲嗌多咗個炸牛油果🥑
平時牛油果通常都係生食好少煮煮左會苦
呢個類似天婦羅,外脆內軟好Creamy,而且一啲都唔苦😋
同埋兩杯冷壓果汁🍹火龍果汁同埋菠蘿汁
成餐飯勁Fresh完全無罪疚
咁不過份量真係好大
建議可以叫一個bowl share再加幾個小食
試多啲唔同嘅嘢❤️
2024-05-24
  • Build Your Own Bowl
2024-05-24 4 瀏覽
呢排食咗好多肥膩嘢又打邊爐,又燒肉想食返啲清新感覺嘅嘢。咁啱又要去長沙灣睇戲,就搵吓附近多嘢食嘅深水埗有咩健康推介。見到嗰間網友推薦夏威夷款餐廳。入到餐廳環境都幾清新,我覺得係夏日簡約風,坐得都幾舒服座位好闊落。餐廳主要售賣嘅食物喺SIGNATURE BOWL,有六款餐廳主打推薦嘅口味,我哋選擇咗808同ONO。如果六款主打口味,冇啱心水,仲可以選擇自選配搭。我覺得餐廳既SIGNATURE BOWL份量好足,魚生全部厚切大大粒。上面有滿滿嘅配料,再配上獨特嘅醬汁。食落口感非常清新。絕對係健康減肥之選。煮食仲可以自行選擇沙律菜,好啱上減肥或者生酮嘅人士。808:吞拿魚,壽司飯,沙律菜,和式青蔥,枝仁豆,三文魚籽,雜菌香菇,山葵乳酪醬,芝麻,木魚絲。ONO:三文魚,壽司飯,温室實瓜,雞蛋絲,蟹掃沙律,果仁芝麻醬,芝麻。

808:

ONO:
三文魚,壽司飯,温室實瓜,
雞蛋絲,蟹掃沙律,果仁芝麻醬,芝麻。

2024-05-20 0 瀏覽
唔太鍾意食紅肉嘅我,今晚一於試一試深水埗一間比較清新的餐廳,餐廳主打刺身飯,配上不同的配料,加上不同的醬汁,食起來十分新鮮🤩🤩而且亦可以自行配搭,但因為我有選擇困難症,所以都是選擇店舖推薦的食品🍱🍱➡️808 $118🥗吞拿魚、枝仁豆、三文魚籽、雜菌香菇、山葵乳酪醬、木魚絲等🍚由於我比較細食,所以主食方面我選擇了壽司飯以及沙律菜每樣一半😋將整個飯的材料混合起來,我再加上多醬汁,微微的Wasabi味道,配上涼浸浸的刺身,非常配搭,而且每一啖食到的配菜,另外由於飯同埋沙律菜一人一半,唔會話太飽而食唔晒🤗➡️ONO $108🥗三文魚、溫室青瓜、雞蛋絲、蟹棒沙律、果仁芝麻醬等,而且醬汁可以分開另上,可以適合自行調配為食用🍚煮食方面,配上壽司飯以及珍珠糙飯😋呢一款刺身壽司飯,就是另一種風味,溫室青瓜比較多,食起嚟比起用山葵乳酪醬更加清新🥃🍵飲品方面🍹冷壓菠蘿汁 $32菠蘿汁並不是就咁用香精沖成,而是真是飲到淡淡嘅菠蘿汁味道十分濃郁🍸牛油果奶昔 $42非常好味,而且唔會太漏,而且冇牛油果一陣香滑而且淡淡定牛油果的味道🥰整體嚟講,我覺得依家餐廳不論男女都好適合,而且所有細節都非常細心,不論大食以及細食的

➡️808 $118
🥗吞拿魚、枝仁豆、三文魚籽、雜菌香菇、山葵乳酪醬、木魚絲等

➡️ONO $108
🍚煮食方面,配上壽司飯以及珍珠糙飯

🥃🍵飲品方面
🍹冷壓菠蘿汁 $32

🍸牛油果奶昔 $42

🥰整體嚟講,我覺得依家餐廳不論男女都好適合,而且所有細節都非常細心,不論大食以及細食的人都可以自行任意配搭自己適合的口味,而且醬汁亦可以自行選擇多或少或自落。另外依家餐廳係歡迎寵物的餐廳,是很有愛心的餐廳🥰🥰
2024-05-19 0 瀏覽
近年都好興食夏威夷bowl,又飽又健康,仲可以自選配料醬料.呢間份量又大又好食,就嚟食到變我canteen.三文魚+牛油果+柚子汁三文魚好好食,好挺身,食得出好新鮮.牛油果都好fresh,淨係呢2款主食都已經好健康,另外伸加咗麻醬豆腐,番茄仔,同埋粟米粒,麻醬係偏白嗰款,即係味道唔濁,唔會搶晒主食味,味道啱啱好,好夾.而且仲揀咗壽司飯+柚子汁,勁香,同埋好開胃,又健康又新鮮又飽肚.蟹肉+磨菇+辣蛋黃醬+炸蒜蟹肉令到bowl好香,每啖都有蟹肉嘅鮮鹹味,加上落咗啲辣蛋黃醬,唔算太辣,但已經足夠帶出蟹肉味出嚟.再加埋炸蒜,呢bowl同三文魚bowl完全係兩種風味所以自選嘅好處真係可以食到唔同味道但又健康嘅bowl.飲品都好天然今次嗌咗龍眼紅茶同埋四季果茶.估唔到真係用咗真材實料沖,水果乾浸咗熱茶之後,啲甜味出返晒嚟,所以飲品好清香清甜!食完成餐飯嘅感覺好舒服好健康.

三文魚+牛油果+柚子汁

蟹肉+磨菇+辣蛋黃醬+炸蒜

飲品都好天然

食完成餐飯嘅感覺好舒服好健康.
2024-05-18 0 瀏覽
利申全自費,沒有用餐優惠🙏🙏🙏鋪頭特登為選擇困難症嘅朋友提供多款Signature Bowl, 由主菜到醬汁都幫你調校埋;不過一場嚟到,梗係試下Build my own Bowl啦😆🌼 Main三文魚/吞拿魚 / 八爪魚 / 雜菌香菇角切刺生算新鮮,而且份量多,碗飯食到見底啲刺生都未食完!食素嘅朋友都有菇類揀🌼 Base壽司飯 / 珍珠糙飯 / 沙律菜一場嚟到梗係揀食糙米飯,夠特別糙米粒粒分明,煙韌有咬口想口感更加豐富同健康啲可以揀一半沙律菜一半飯🌼Toppings有11款,同朋友揀咗櫻桃蕃茄 / 雞蛋絲 / 芝麻海帶 / 麻醬豆腐 / 溫室青瓜 / 甜粟米,全部都係健康原形食物💪🏼🌼 Dressing有6款醬汁,我哋分別揀咗蜜糖芥末醬同山葵乳酪醬,可以揀多醬/少醬/分開上🌼 Seasoning有6款可任選,揀晒都得👌🏼食唔到太辣嘅朋友建議走辣椒碎,因為碗飯會愈食愈辣🌶️連平時食得辣嘅我都覺得🥵揀晒咁多款配料,人均$100另收加一;不過佢好大碗又足料,係超級飽肚嘅營養餐🍚
利申全自費,沒有用餐優惠🙏🙏🙏

🌼 Main
三文魚/吞拿魚 / 八爪魚 / 雜菌香菇

🌼 Base
壽司飯 / 珍珠糙飯 / 沙律菜
一場嚟到梗係揀食糙米飯,夠特別
糙米粒粒分明,煙韌有咬口
想口感更加豐富同健康啲可以揀一半沙律菜一半飯

🌼Toppings

🌼 Dressing

🌼 Seasoning
有6款可任選,揀晒都得👌🏼

2024-05-18 0 瀏覽
本來今日想去余地,但原來有活動沒有公開開放,我就去咗同係响深水埗大南街嘅 Poke Go。🥣可選 signature bowl ,亦可 build your own bowl,第一次嚟梗係叫指定 bowl 穩陣啦,唯一嘅素食 signature bowl 係 Aloha ($108),仲要係 vegan 嘅添。🌱個 bowl 有塊似裝飾用嘅炸蓮藕,已經好香口超好食,我後尾仲見隔離枱都係一個人食嘅,直情叫咗一碟 ($48),實在太吸引,下次我都要叫一碟食先得。😂飯底係壽司飯(可轉珍珠糙飯或沙律菜),配料有牛油果,豆腐,雜菌香菇,甜粟米,赤道紅海帶,黑芝麻,個汁係柚子醬油醋。🍋樣樣食材都好新鮮,份量又多,值得一提係個赤道紅海帶,幾爽口,食佢有好似真係食緊海鮮果種感覺。🐟本身真漢子唔太鍾意食 bowl ,因為覺得都係食沙律菜,口淡淡的感覺。不過咁啱呢個 bowl 冇菜,而且樣樣配料都啱我食,就好似一隻 CD album 你隻隻歌都鍾意,冇嘢需要 skip 的良好感覺。🥰另外原來深水埗店獨有小食炸牛油果 $48,咁難得就點都要試下啦。加咗少少鹽,非常少嘅辣粉,外皮脆脆哋,入面熟透嘅牛油果口感軟

Aloha

另外原來深水埗店獨有小食炸牛油果 $48,咁難得就點都要試下啦。加咗少少鹽,非常少嘅辣粉,外皮脆脆哋,入面熟透嘅牛油果口感軟糯。而且炸咗嘅牛油果味道好似仲濃郁咗,可能係鹽帶出鮮味嘅關係。😛

炸牛油果

飲品就試咗椰青,當店內其他飲品都 3 字起跳,個椰青賣 $38 都算合理,唔使問梗係超清涼解渴啦,啱哂呢排咁悶熱嘅天氣。😎

100% 椰青水

睇返餐牌除咗 Aloha,佢哋嘅自選 bowl 從配料到醬汁都有素食甚至 vegan 嘅選擇,小食仲要有一半係素食嚟嘅,所以素友嚟到一定會揀到自己鍾意嘅嘢食㗎。😋
Aloha
炸牛油果
100% 椰青水
  • 100%椰青水
2024-05-17 0 瀏覽
呢間poke bowl唔同分店都食過,味道唔差,都值得回頭。不過,大南街呢間,員工態度差到野都未食就想走。無招呼不特止,問多兩句已經唔耐煩,仲要大大聲回應,態度令人相當反感,不會回頭。
2024-05-16 0 瀏覽
朋友介紹,晏晝過嚟食嘢,無論係周邊或餐廳的環境都幾舒服💆🏻,可能經濟麻麻,lunch time都冇full,大約得3檯客。座位🪑的setting一般,坐得好埋,檯亦唔大,如果full house就會好逼🥴。同朋友一人一個餐,$108/客。午市冇加一,包飲品🥤,但冇得揀咖啡。Aloha bowl🥗:可揀飯/沙律菜/各半;配料有牛油果、雜菌、粟米、豆腐同紅海帶,配柚子醬油醋同芝麻。飲品點咗椰子水🥥。揀餐的原因係佢部分配料(如牛油果🥑同紅海帶)喺餐牌上屬於貴少少($16/款),加上1杯椰子水🥤散叫$32,所以感覺著數啲。今次係我第一次食poke bowl🥗,不過唔好以為好特別,因為我自己每日至少有1餐係沙律,poke bowl只係沙律而已。食物上檯時已經覺得份量唔多🙈,最弊係隻木碗個底勁厚,食物只得一細碗,難怪我見過openrice有負評話成本唔使$20😂。食完我都有少少認同❗沙律菜基本上只得生菜🥬,仲好少添,惟一係牛油果🥑的份量算多,其他配料就較少。個poke bowl🥗大約只有我平時食量的1/3-1/2,真係唔飽,仲咁貴💸💸💸。雖然食材新鮮,但都難掩佢搵笨的事實🫣🫣。椰子水🥥🥤:同我飲

Aloha bowl

椰子水🥥🥤:同我飲開的if差唔多
(跟餐)椰子水

Ono bowl🥗:朋友點,佢㨂壽司飯底,配料有三文魚🍣、青瓜🥒、蛋絲同蟹棒,配果仁醬同芝麻。望落ok。佢點咗冷壓橙汁🍊,飲咗一啖話好甜,肯定有加糖。佢好堅定,但應該唔會吧❓❓不過建議關注健康人士唔好點果汁。
Ono bowl

食完呢次,都肯定唔會再嚟。個碗咁細,素食材零烹調,如果自己落街買齊啲料,撈埋都可以食到好多餐,價錢亦平一大截。2個字總結:「搵笨」😂😂😂
2024-04-27 88 瀏覽
今日午餐時間來到,如果係叫pre-set 嘅選擇,就可以送埋嘢飲☺️嘢飲嘅種類都幾多㗎 有橙汁蘋果汁椰子水等等,我仲見到佢啲椰子水係拎新鮮椰子倒出嚟🥥先叫咗一碗🥗808材料好豐富,有吞拿魚,壽司飯,沙律菜,和式青蔥,枝仁豆,三文魚籽,雜菌香菇,山葵乳酪醬,芝麻,木魚絲🥗🤎木魚絲排到高高的好似座山咁,仲有三文魚子鹹鹹地嘅味道,加埋山葵乳酪醬,感覺都好清新其中雜菌香菇點咗乳酪醬之後特別好味🤎我叫咗壽司飯加沙律菜mix 份量啱啱好另一碗叫咗💓SHOYU AHI同樣都係有吞拿魚,但其他配料就唔同,有壽司飯,芝麻海帶,和式青蔥,紫洋蔥,鰹魚醬油,芝麻,木魚絲🌯呢個感覺就係新鮮 用鰹魚醬油帶出鮮味 好似食緊沖繩嘅飯一樣有大量嘅芝麻海帶 淨係食啲紫菜都已經好飽😛

先叫咗一碗🥗808

其中雜菌香菇點咗乳酪醬之後特別好味🤎
我叫咗壽司飯加沙律菜mix 份量啱啱好

另一碗叫咗💓SHOYU AHI
呢個感覺就係新鮮 用鰹魚醬油帶出鮮味 好似食緊沖繩嘅飯一樣
有大量嘅芝麻海帶 淨係食啲紫菜都已經好飽😛
2024-04-25 68 瀏覽
終於黎到潮聖🤣🙏🏻餐牌上邊有一啲預設嘅套餐都可以自己任揀。我同朋友就揀咗一款套餐,同埋自己配搭左一碗。套餐方面就揀咗熱嘅ono!🍲🔥呢個熱嘅版本,其實又唔係真係好熱,只係輕輕煮熱啲面頭既配料同醬,所以帶有少少嘅香味,而且個三文魚既口感亦都唔會好生。個醬係果仁芝麻醬,所以大有一啲堅果嘅香味。個份量超大,整體配搭新鮮而且充滿口感~~自由搭配揀左三文魚、昆布、粟米、蟹肉、蛋絲好丈既自由度!如果怕自己唔係好鍾意啲特別嘅醬汁嘅話可以揀返鰹魚豉油比較接近正常嘅魚生飯嘅口味。佢有好多嘅蔬菜可以選擇令到碗魚生飯變得更加健康。三文魚嘅份量亦都好多,食到好飽!🫄🏻🫄🏻🫄🏻最後叫埋個蜂蜜綠茶🍵甜甜地幾好飲。店員都好好又不斷咁幫我哋加茶,一壺好大,可以兩個人分享,都算幾抵飲。
終於黎到潮聖🤣🙏🏻

套餐方面就揀咗熱嘅ono!🍲🔥

自由搭配揀左三文魚、昆布、粟米、蟹肉、蛋絲

最後叫埋個蜂蜜綠茶🍵
2024-04-22 68 瀏覽
今日去開深水埗買嘢,順便午餐所以喺度食, 經過大南街就過咗呢一間poke go🤲🏻嚟到呢條好多Cafe嘅街, 呢間嘢都算幾出眾入面嘅裝修有啲壁畫咁樣,聽聞係人手畫落去嘅,都幾靚,另外座位方面都坐得幾舒服佢喺嘢食上面都有好多唔同嘅選擇,咁我自己就揀咗個自選嘅bowl當中包括吞拿魚燥飯,青瓜豆腐,蕃茄仔木魚😁😁另一個就叫咗個特別啲嘅hot ono, 佢係用熱石鍋裝住嘅,入邊有三文魚壽司飯,溫室青瓜雞蛋絲蟹棒沙律芝麻醬同埋芝麻😙用料非常之新鮮食落去幾好食,下次可以再返嚟試😃多啲唔同嘅款式另外都見到佢有好多種唔同類型嘅小食,包括有蕃茄秋葵,和風炸雞黃金蝦卷等等大家可以支持多啲間小店🤲🏻🤲🏻🧘🏻‍♀️🍵

嚟到呢條好多Cafe嘅街, 呢間嘢都算幾出眾

當中包括吞拿魚燥飯,青瓜豆腐,蕃茄仔木魚😁😁

大家可以支持多啲間小店🤲🏻🤲🏻🧘🏻‍♀️🍵

• ONO
2024-04-21 26 瀏覽
今日係oddle order, d野食黎到完全唔係我嗌既野。我個碗叫左半沙律半飯,結果一粒飯都冇。叫左海帶,又係唔見左。Suppose係我個friend個碗既雞蛋絲唔知點解去左我到,然後要左柚子醋又係一滴都冇。個豆腐話有sauce,但係完全食唔出。今次已經唔係第一次,上次係尖沙咀分店食,叫半沙律半飯,剩係俾左飯......睇黎兩間分店都唔睇order左乜就整野食。咁careless,幾好食都冇用......

2024-04-20 28 瀏覽
過咗個冬天,發現自己又肥番,唯有食健康d⋯之前經過深水埗,淨係發現多咗好多小Cafe,估唔到都有poke bowl🥙 食Poke Bowl最好就係大大碗,食完之後又唔會有罪惡感,又好食,又食得飽😋呢間餐廳喺深水埗舊區,佢嘅餐廳設計同舊式唐樓新舊交融,門口仲有個小小嘅霓虹燈招牌,好有feel🌱睇埋佢個Menu ,就覺得個老細應該好鍾意夏威夷😆連Menu嘅菜式名都同夏威夷有關,(不過唔了解夏威夷嘅人,應該會唔明白😅)我就要咗個「808」同「ALOHA」,兩個都配珍珠糙飯🥗「808」有吞拿魚、蔥、枝豆、三文魚籽、菇、wasabi醬同木魚絲,成個配搭好日式,食落真係好fresh好健康,個醬勁好食,同吞拿魚刺身勁夾,食到停唔到口,份量又啱啱好🥙「ALOHA」係全Vegan,有牛油果、菇、粟米、豆腐、海帶同柚子醬油醋,佢哋自製嘅sauce令到成個bowl升左去另一個Level,勁正
我就要咗個「808」同「ALOHA」,兩個都配珍珠糙飯