2023-09-29 110 瀏覽
位於沙田新城市入面嘅一間西餐cafe裝修望落好光猛闊落星期一晚餐時間都坐得滿人~✧ Peanut Butter Chocolate Banana Milkshake ($72)milkshake係第一樣嘢serve結果我哋急不及待已經試咗(((o(*゚▽゚*)o)))呢杯第一啖飲落去好重蕉味🍌反而唔係好飲到朱古力味🍫朋友仲以為係因為用糖漿溝出嚟但再飲就飲到有香蕉粒同埋花生醬讚下佢真材實料先~✧ Mint Chocolate Milkshake ($58)呢杯薄荷味都幾重但都偏甜仲有朱古力碎增加口感 ✧ Fish n Chips ($179)又係好瘦好似人參咁嘅魚🐟但係食落個魚唔係好老好嚡口嗰種當然唔係話好滑好高級嗰種但絕對係呢個價位嚟講性價比好高而薯條就普普通通✧ Pulled Pork Lasagna Roll ($142)同一搬食開嘅千層麵唔同佢係將啲手撕豬似同蕃茄塞入一條粗意粉管🍝所以口感都幾特別✧ Grilled Rib Eyes Steak w/ Onion Rings ($288)超 失 望!ヽ(#`Д´)ノ我哋叫咗medium rare但切開已經唔係嫩粉色而係灰色同深粉色
位於沙田新城市入面嘅一間西餐cafe
裝修望落好光猛闊落
星期一晚餐時間都坐得滿人~

milkshake係第一樣嘢serve
結果我哋急不及待已經試咗(((o(*゚▽゚*)o)))
呢杯第一啖飲落去好重蕉味🍌反而唔係好飲到朱古力味🍫
朋友仲以為係因為用糖漿溝出嚟
但再飲就飲到有香蕉粒同埋花生醬
讚下佢真材實料先~

呢杯薄荷味都幾重但都偏甜
仲有朱古力碎增加口感
✧ Fish n Chips ($179)
又係好瘦好似人參咁嘅魚🐟
所以口感都幾特別
Pulled Pork Lasagna Roll
超 失 望!ヽ(#`Д´)ノ
我哋叫咗medium rare
但切開已經唔係嫩粉色而係灰色同深粉色!
Obviously係去到四至五成
對於我哋嚟講真係太過太過熟
本身呢肚氣都收喺心度以為餐廳冇呢個能耐
點知咁啱隔離枱叫咗同一樣嘢
見佢切開之後係粉紅色同埋有少少血水流到出嚟
然後本豬懷疑佢係咪落單落錯咗
但check完單發現佢係有mark到medium rare嘅
所以好無奈…( ´Д`)y━・~~
仲專登叫ribeye唔叫平嗰個flank steak諗住食好啲🥩
另外整塊牛扒表層都係鋪滿黑椒粒
明顯係用黑椒味去遮蓋返浸冰鮮雪藏味
所以 極 唔 推 薦!
✧ Tiramisu Pancake ($122)
Souffle Pancake質地幾好
但感覺原味好似會抵啲
因為tiramisu味唔重
個cream只係甜奶油味
至於嗰兜糖漿就輕輕有咖啡味
Tiramisu Pancake
雖然埋單900幾蚊4個人唔係太貴
但幾樣嘢入面有兩個伏心情當堂差哂(´~`)
Fish n Chips
Pulled Pork Lasagna Roll