2024-04-03 2920 瀏覽
和朋友嚟到位於沙田新城市廣場內嘅《Butlery》,一間打卡西餐廳,歐陸式復古設計,以橙色和墨綠色為主調,空間感十足,讓人感覺舒適餐廳除提供多款主食外,甜品亦非常多選擇,當中梳乎厘班戟更加是招牌甜品🍴Roasted French Chicken Risotto 法國春雞香烤後外皮香脆,肉嫩多汁,以risotto墊底,味道香濃,口感creamy夠正宗,配菜有大啡蘑菇、法邊豆、牛油果和小蕃茄,份量非常豐富。另外自家製嘅酸辣醬,夠惹味,令整道菜增添不少味道!🍴Pancetta Carbonara 傳統卡邦尼意粉,香滑夠creamy,充滿蛋香味,配料用上煙燻煙肉和巴馬臣芝士,陣陣鹹香味,水準之作!🍴Strawberry Volcano Pancake這個甜品有得玩又有得食,輕輕拉起膠片,士多啤梨流漿如熔岩般傾瀉下來,好有視覺效果!班戟口感鬆軟,蛋香味突出,配上新鮮士多啤梨和朱古力碎,酸酸甜甜,味道非常匹配!飲品方面,除了我哋點嘅Affogato 和 Matcha Latte外,還有有機茶、奶昔和Cold Drinks等多款選擇

🍴Pancetta Carbonara

🍴Strawberry Volcano Pancake

2024-02-20 2330 瀏覽
之前一直去開The Pantry & Chips Republic今次黎到佢既姊妹店Butlery, 位於沙田新城市廣場,人氣旺旺,佢地既milkshake🥤pancake🥞薯條🍟係我每次必食之選☺️🥤開心果奶昔 $79奶昔有多款選擇☺️見到Special Menu 上有開心果口味,即刻無懸念選擇!入口果仁味已經好rich, 一直都會飲到開心果碎,開心果粉絲必定要揀😌🍟奇尊粉蝦&香蒜蛋黃醬薯條 $64即叩即炸既金黃色薯條係每次必點,香脆感很好🥹配合小蝦,蕃茄粒粒,蛋黃醬幾豐富惹味🍝新鮮海膽,香煎帶子&蟹肉海膽忌廉汁意粉 $178入口好creamy多汁既意粉,帶子好新鮮彈牙,海膽鮮味唔錯🧇Peanut Butter Banana Waffle $99窩夫外脆內鬆,加入花生醬令我聯想到西多士既味道!香蕉上既焦糖經燒過變得脆口,好好吃既一個甜品~🥞Strawberry Volcano Pancake $148一如以往pancake質感都係好鬆軟, 入口即溶, 呢款士多啤梨pancake仲幾有驚喜, 拉起膠紙可以將粉紅色既士多啤梨漿流落pancake, 有動感! 切開pancake仲會有士多啤梨果

🥤開心果奶昔 $79

奇尊粉蝦&香蒜蛋黃醬薯條

🍟奇尊粉蝦&香蒜蛋黃醬薯條 $64

新鮮海膽,香煎帶子&蟹肉海膽忌廉汁意粉

🍝新鮮海膽,香煎帶子&蟹肉海膽忌廉汁意粉 $178
入口好creamy多汁既意粉,帶子好新鮮彈牙,海膽鮮味唔錯

Peanut Butter Banana Waffle

Strawberry Volcano Pancake

一如以往pancake質感都係好鬆軟, 入口即溶, 呢款士多啤梨pancake仲幾有驚喜, 拉起膠紙可以將粉紅色既士多啤梨漿流落pancake, 有動感! 切開pancake仲會有士多啤梨果肉同果漿流出幾鮮甜,推推~

2024-02-07
奇尊粉蝦&香蒜蛋黃醬薯條
新鮮海膽,香煎帶子&蟹肉海膽忌廉汁意粉
Peanut Butter Banana Waffle
2024-02-19 1478 瀏覽
呢間係我多次回訪嘅餐廳今次同朋友嚟食飯 食物仍然保持水準呢間係𝑻𝒉𝒆 𝑷𝒂𝒏𝒕𝒓𝒚嘅姊妹店平時食開𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲 今次轉叫𝗙𝗿𝗲𝗻𝗰𝗵 𝗧𝗼𝗮𝘀𝘁裝潢典雅又靚 啱晒同朋友食飯// 𝗪𝗵𝗶𝘁𝗲 𝗪𝗶𝗻𝗲 𝗠𝘂𝘀𝘀𝗲𝗹𝘀 $𝟳𝟵 //青口新鮮肥美,肉質鮮甜嫩滑。忌廉汁用咗白酒、蒜蓉、小茴香同埋忌廉煮成,伴碟嘅多士烤得好香脆,配上青口一齊食,好滋哋!// 𝗦𝗲𝗮 𝗨𝗿𝗰𝗵𝗶𝗻 & 𝗦𝗰𝗮𝗹𝗹𝗼𝗽 𝗟𝗶𝗻𝗴𝘂𝗶𝗻𝗲 $𝟭𝟳𝟴 //鍾意海膽必點呢款意粉🍝用咗蟹肉海膽忌廉汁,每條意粉都掛滿醬汁,有濃濃嘅海膽忌廉香氣。仲配有新鮮嘅海膽及帶子,鮮甜無比。// 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼 𝗙𝘂𝗱𝗴𝗲 𝗙𝗿𝗲𝗻𝗰𝗵 𝗧𝗼𝗮𝘀𝘁 $𝟵𝟴 //法式多士蛋味好香,配上榛子醬、烤棉花糖、杏仁片,口感好豐富!再食啖朱古力雪糕,真係冰火交融!// 𝗣𝗿𝗲𝗺𝗶𝘂𝗺 𝗣𝗶𝘀𝘁𝗮𝗰𝗵𝗶𝗼 𝗠𝗶𝗹𝗸𝘀𝗵𝗮𝗸𝗲 $𝟳𝟴 //凡係開心果味都好正!呢杯𝗠𝗶𝗹𝗸𝘀𝗵𝗮𝗸𝗲極濃開心果味,仲有開心果碎粒,飲落好有咬口,加左牛奶特別香滑。
呢間係我多次回訪嘅餐廳
今次同朋友嚟食飯 食物仍然保持水準
呢間係𝑻𝒉𝒆 𝑷𝒂𝒏𝒕𝒓𝒚嘅姊妹店
平時食開𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲 今次轉叫𝗙𝗿𝗲𝗻𝗰𝗵 𝗧𝗼𝗮𝘀𝘁
裝潢典雅又靚 啱晒同朋友食飯

// 𝗪𝗵𝗶𝘁𝗲 𝗪𝗶𝗻𝗲 𝗠𝘂𝘀𝘀𝗲𝗹𝘀 $𝟳𝟵 //

2024-01-17
2024-02-15 933 瀏覽
今晚去左沙田到買賀年禮物, 順便就係附近食埋飯, 見到E間餐廳幾靚, 偏外國復古feel, 於是就同朋友一齊去試下! 餐廳環境幾大, 人流不斷, 食物選擇幾多而且好大份, 價錢唔貴, cp值幾高⭐Pulled Pork Lasagna Roll車車好中意食lasagna, 平時嘅係用千層闊麵一層搭一層製成, 今次E個入面係一絲絲手撕豬肉, 食落口感幾特別, 加埋面層鋪滿芝士, 十分邪惡⭐Maple Bacon CheeseBurger包皮甜甜的好軟熟, 一啖咬落去爆哂汁, 超足料好好味⭐Sour Cream Works Chips估唔到E到有得揀唔同口味嘅醬配薯條, 車車揀左平時最中意嘅Sour Cream, 薯條炸得岩岩好,香脆可口⭐Banoffee Creme Brulee PancakeE個係望到隔離台之後吸引到而叫的, 一上台已經超興奮, 動L動L嘅質感, 入口好實在, 甜而不膩, 超好味!🍸Ice Americano🍸Baileys & Cream Milkshake

⭐Pulled Pork Lasagna Roll

⭐Maple Bacon Cheese

⭐Sour Cream Works Chips

🍸Ice Americano

🍸Baileys & Cream Milkshake
2024-02-01
2024-02-07 890 瀏覽
Revisiting for my friend's birthday lunch, I was so excited to try their signature soufflé pancakes! Lunch menu was offered. Not a lot to choose, but in decent price. Today's soup was carrot soup. Soup looks more on yellow side than orange. Slight watery but smooth. Quite sweet. Cracking black pepper might give a lift.Mango and prawn wrap was unexpectedly small. It was served soaking in a pond of mango sauce. Wasn't the best garnish. Those part that didn't touch the sauce was still slight toaste

Mango and prawn wrap was unexpectedly small. It was served soaking in a pond of mango sauce. Wasn't the best garnish. Those part that didn't touch the sauce was still slight toasted up while rest was soggy. Stuffing was pretty basic and simple. Seasoned cooked prawn, mango and vegetables. Side salad was nothing special as well. Not soggy but big leaves that mess up your face. Whole dish couldn't fill me up at all.

The soufflé pancakes we asked for took quite a long time to serve. Sadly, they mistakenly wrote my friend's name wrong on the dessert even we wrote them the words on a paper before seating in. Anyway, both pancakes look stunning, very instagrammable. Crème brûlée one definitely gave a cracking blow torched sugar crust. Caramalised flavour but not heavy. Love they served with some betties for freshness. Soufflé pancakes were fluffy as expected, neither eggy nor overly sweet. The only flaw was the pancakes were pretty moist that once stacked, they fell apart while separating. Hojicha ones was comparably let down as missing tea flavour, just sweet. Overly sweet.

Overall, everything took too long. If rushing in 1.5hr lunch time, this restaurant kind of unsuitable or it would be a stressful lunch. Staff were quite layback, making orders took awhile and nobody served water even asked. Big improvement there.
沙田真係好多好食嘅地方 中大嘅朋友真係好幸福同朋友約飯嘅時候 發現呢間西餐廳晚上好多人 氛圍都好好 7點嘅時候可能要等一陣先有位 但環境好舒服 裝潢又有歐陸復古風格 下次同朋友再約飯嘅時候都會想來呢間餐廳 佢嘅鐵板烤牛腩價錢係192蚊 牛肉嫩而多汁 五分熟剛剛好 加上燒汁恰到好處 配上蔬菜同薯條 唔會太鹹份量都好足夠 同朋友share食 薯條都仲有剩安格斯牛肉醬寬面同溫泉蛋價錢係132蚊 好飽嘅一份 肉醬好豐富最後嚟緊試下佢地嘅原蜜蜂巢同新鮮水果班戟 價錢係148蚊 嚟呢間餐廳真係要試下佢地嘅甜點 呢個係佢地嘅招牌 班戟鬆軟滑嫩有彈性 奶香味道夠 同草莓、藍莓同哈密瓜一齊食都唔會覺得厭 水果真係好甜!蜜糖味都好濃郁 茶方面有伯爵茶 34蚊 同埋姜汁汽水 26蚊 姜汁汽水好特別 我呢個唔鍾意食姜嘅都覺得唔難飲
沙田真係好多好食嘅地方 中大嘅朋友真係好幸福

用餐優惠
試食活動
3天前 0 瀏覽
不到六點就已經快坐滿人的西餐廳肯定是不會差的~主菜:燒虎蝦&帶子蒜香欖油意粉帶子和虎蝦都好新鮮爽嫩,意粉煮得啱啱好,彈牙軟韌又順滑,配上香蒜和橄欖油香味相互融合Salmon Waffle Benedicts:我個人很喜歡吃班尼迪蛋,Waffle 外皮酥脆內𥚃松軟,點上軟嫩的流心蛋黃汁,配上咸香的醃三文魚和新鮮可口的沙律菜真是美味甜品:Butlery's Pancake 看照片就可以看到舒芙蕾輕盈柔軟蓬鬆,入口是奶香十足,外觀精緻飲品:開心果奶昔開心果被細磨成粉末後,混合攪拌到牛奶奶昔中,飲落既有開心果粒的粒粒脆香口感,又有奶昔濃稠香郁的質感💜餐廳服務態度耐心溫柔細心周到,我們不小心倒了一些奶昔在桌面,晚餐時段小姐姐雖然很忙但是馬上幫忙清理

不到六點就已經快坐滿人的西餐廳肯定是不會差的~
主菜:
燒虎蝦&帶子蒜香欖油意粉
Salmon Waffle Benedicts:

甜品:Butlery's Pancake
飲品:開心果奶昔

OMG!今天吃到了暂且可以称他为香港最强舒芙蕾的餐厅,别的出品竟然也都很不错!新鲜海胆·香煎带子&蟹肉海胆忌廉汁意粉每一根意粉都裹满了酱汁,酱汁好creamy,里面的海胆柔嫩丝滑,香煎带子也很嫩,真的好吃到舔盘子!煎牛排配焗蔬菜,肉汁&香蒜青酱这牛排绝了!又是老样子叫的五成熟,入口即化的口感,很嫩很好咬,牛排上面加了香蒜青酱令牛排多了一份清爽!推荐一定要点🤓厚班戟,焦糖牛油,枫叶糖浆&水果这个舒芙蕾超级丝滑绵密!入口浓郁的蛋香味,恨不得一个人炫完两块一定要淋枫叶糖浆会更好吃。薄荷朱古力爱吃薄荷雪糕的一定会爱!清新的薄荷➕丝滑的巧克力,不允许有人还没有喝过💚💚💚商场吃饭消费居然还可以🆓停车5小时!你没有看错👀就是5小时!快冲!超值得体验的一餐💯

新鲜海胆·香煎带子&蟹肉海胆忌廉汁意粉

煎牛排配焗蔬菜,肉汁&香蒜青酱

厚班戟,焦糖牛油,枫叶糖浆&水果
这个舒芙蕾超级丝滑绵密!入口浓郁的蛋香味,恨不得一个人炫完两块[偷笑R][偷笑R][偷笑R]一定要淋枫叶糖浆会更好吃。

薄荷朱古力

4天前 0 瀏覽
我哋好耐無去沙田,行完街搵地方醫肚,因為係4點幾呢啲尷尬時間,early dinner又太early😂食tea又唔想咁飽,驚食唔落晚餐,Openrice search見呢有pancake同阿哥好想要嘅薯條,環境又好似唔差就試吓,估唔到有驚喜❤️🐟 Fish and chips個炸銀鱈魚真係好好食,外層好脆好薄,唔會一嚿嚿粉漿好厚,而且一啲油膩感都無,魚肉都好嫩,唔錯唔錯👍🏼👍🏼🥞Butlery’s pancakePancake好香蛋味,配埋焦糖牛油同楓糖漿一齊食,仲有新鮮水果,好豐富,甜品控表示呢個可以再encore👍🏼不得不提飲品,我同爸爸都叫咗milkshake,2杯都唔錯,夠杰身仲打得好幼滑好creamy。🍹Baileys and CreamBaileys味好重,但個人覺得有啲漏,飲少少都有飽飽地嘅感覺,但鍾意Baileys嘅要試呀!🍯Honeycomb Caramel 呢杯我同哥哥都好鍾意,佢搶咗我半杯呀,話係食緊ice cream😂焦糖味好香,但又唔會好漏,加埋cream一齊食好邪惡😂簡單啲講,呢間推介👍🏼

🐟 Fish and chips

🥞Butlery’s pancake

🍹Baileys and Cream

🍯Honeycomb Caramel

簡單啲講,呢間推介👍🏼
5天前 0 瀏覽
店名: Butlery 地址: 沙田沙田正街18號新城市廣場一期4樓479A號舖沙田站A3出口,行2分鐘環境: 4.5/5價錢: 4/5味道: 4/5放咗工行開新城市,唔夠7點已經見到好多人喺入面都好full🙌🏻,就決定晚餐食呢間,裝修幾靚,都多枱但係唔會好逼🥰,想搵個地方同朋友傾下計👭🏻,千祈唔可以錯過!Sea Urchin & Scallop Linguine❤️❤️❤️❤️❤️$178呢個意粉絕對有驚喜,佢有香濃蟹肉🦀海膽忌廉汁,再加上煎好金黃色嘅帶子🧡。而且入面鮮嫩啖啖肉👅海膽亦都鮮甜!White Wine Mussels❤️❤️❤️❤️❤️$79青口肉質鮮甜嫩滑。最值得稱讚係個忌廉汁好香濃👍🏻,加埋伴碟嘅多士🍞烤得好香脆,配上青口一齊食,好match❗️Chicken Mexicana❤️❤️❤️❤️$95一上碟大大一個burger🍔,個包好軟熟,預先用牛油煎香,入面仲有牛油果醬同酸忌廉。雞扒煎得香脆🐓,而且大大嚿啖啖肉,肉質唔會好柴😋Black Truffle Cheese Chips❤️❤️❤️❤️$59薯條🍟配上香濃黑松露醬,上菜時亦都熱辣辣🔥,調味亦都唔會太鹹🧂,薯條同漢堡一定係絕配😎Chocolate
店名: Butlery

地址: 沙田沙田正街18號新城市廣場一期4樓479A號舖
沙田站A3出口,行2分鐘

環境: 4.5/5
價錢: 4/5
味道: 4/5

White Wine Mussels❤️❤️❤️❤️❤️

Chicken Mexicana❤️❤️❤️❤️

Chocolate & Oreo Waffle❤️❤️❤️❤️
呢個係特別菜式⏰,入面有兩大塊香脆嘅窩夫,配上雲呢拿雪糕🍨以及朱古力曲奇芝士醬,好濃嘅朱古力🍫醬配雪糕筒。呢個絕對要兩個人share食,但係亦都唔會過甜,甜品控絕對唔可以錯過❗️❗️

#stitchfoodie沙田

#foodie #香港美食 #美食推介 #港島美食 #九龍美食 #食好西 #香港吃貨 #打卡美食 #生日好去處 #拍拖好去處 #香港食評 #香港餐廳推介 #香港小食 #香港甜品 #香港西餐 #香港中菜 #香港泰菜 #香港日本菜 #炸雞 #放題 #火鍋 #打邊爐 #香港拉麵 #香港川菜 #香港台灣菜 #珍奶 #吃貨 #hkcafe #香港越南菜
呢間已經係娘娘同兵仔再次encore的餐廳,因為好想食佢個疏乎厘😗同埋呢間餐廳嘅食物質素性價比及質素都幾高👍🏻住喺沙田嘅朋友仔可以試吓。💂🏻‍♀️《帶子海膽忌廉汁意粉》$178意粉嘅軟硬度適中,海膽的份量比想像中多,而且好新鮮一啲都唔腥臭👍🏻上面2粒帶子係好彈牙,外皮煎到香脆,肉質鮮嫩,口感彈牙~意粉嘅汁好creamy ,每條意粉都可以掛到汁 。評分: 88/100💂🏻‍♀️《Iron Grilled Flank Steak》$192嗌咗個牛扒🥩5成熟,肉質鮮嫩,一啲都唔靭好juicy!牛扒上有啲羅勒葉香草醬好開胃,配燒汁食都好惹味。薯條份量都好多,2-3個人share會啱啱好。評分: 88/100💂🏻‍♀️《Tiramisu Pancake》$125今餐的重頭戲嚟喇,今次試咗tiramisu味,上枱即刻郁下佢非常動L動L😂非常打卡able📸,配返咖啡糖醬真係好match~ 個梳乎厘非常鬆軟,中間仲要有tiramisu醬仲有其他水果伴碟,很有層次感。評分: 90/100💂🏻‍♀️《Super Oreo Milkshake》$68呢杯野好邪惡👿但真係好好飲❤️Oreo味的奶昔打到好濃郁好香滑,仲咬

💂🏻‍♀️《帶子海膽忌廉汁意粉》$178
評分: 88/100

評分: 88/100

💂🏻‍♀️《Tiramisu Pancake》$125
評分: 90/100

呢杯野好邪惡👿但真係好好飲❤️Oreo味的奶昔打到好濃郁好香滑,仲咬到好多oreo碎,口感豐富,就算飲完要做好多運動都值得。
評分: 90/100

總結:
已經第二次encore,環境依舊好舒服~係歐陸復古風,食物款式選擇又多而且價錢都算抵,門口有幾枱係pet friendly 可以帶毛孩一齊嚟食👍🏻

頒發軍階:將軍🎖🎖🎖🎖🎖
最近喜愛左食甜食 對於有靚靚甜點的餐廳就會多左留意今次係新城市廣場搵到一間有Brulee Pancake的餐廳 就決定一試🍴小食 White Wine Mussels見到隔離都有幾枱有點藍青口多士作為前菜 目測幾吸引 青口汁以忌廉、白酒混合再有蒜茸的香味 非常開胃 脆多士沾滿忌廉汁有點邪惡🤣而藍青口每人都有4-5 隻 以前菜黎講都幾足夠MO 漢堡上菜時Burger ge size好厚身豐富 女仔黎講未必可以一啖食到😅 安格斯牛肉肉汁亦保持到 配上傳統的芝士、洋蔥和磨菇 喜歡食漢堡的亦有其他素菜/ 雞扒可供選擇✅Grilled Salmon, Onsen Egg Risotto另一個主食我地選左烤三文魚配搭溫泉蛋、甘藍葉的Risotto 溫泉蛋汁拌飯最creamy 三文魚肉亦鮮嫩 配上甘藍葉有清新的口感主角甜品🍮 Banoffee Creme Brulee Pancake食緊主食期間建議下單 約20分鐘製作時間賣相非常打卡able 令人食指大動脆焦糖的厚Pancake 配上吉士醬、香蕉等配料焦黃色閃閃的外表 入口Pancake帶有少許空氣感 唔會太飽濟造成負擔 飲品🥤:Lemon & G
最近喜愛左食甜食 對於有靚靚甜點的餐廳就會多左留意

小食 White Wine Mussels

見到隔離都有幾枱有點藍青口多士作為前菜 目測幾吸引

MO 漢堡

食緊主食期間建議下單 約20分鐘製作時間
賣相非常打卡able 令人食指大動
脆焦糖的厚Pancake 配上吉士醬、香蕉等配料

飲品🥤:

Lemon & Ginger
Gingle Ale

整個晚餐食物質素都唔錯 平日夜晚唔駛等位 比起星期六日好好多😆 建議甜品後上 可以有最充足位置慢慢打卡及細味😛
2024-04-08
  • Banoffee Crème Brûlée Pancake
2024-05-09 58 瀏覽
上星期終於早啲收工可以同屋企人嚟呢間餐廳度食因為每次如果晏收工,間餐廳都好多人排隊間餐廳裝修好靚,見隔籬枱啲嘢食都好吸引坐低咗之後我哋開始點菜White Wine Mussels 個醬汁煮得好好味,旁邊仲有麵包伴隨住用嚟點醬汁再食,非常滋味而且青口一啲雪味都冇,每一粒都脹卜卜Black Truffle Cheese Chips 每次嚟到西餐廳,見到有薯條都必定會點每條薯條都好大條,而且唔係好油膩配埋黑松露醬,食完一條又一條Grilled Lobster Tail & Seafood Risotto 輪到主菜啦主菜我哋叫咗一個龍蝦海鮮意大利飯意大利飯煮到軟硬度啱啱好返上面配有好多海鮮有青口、魚、龍蝦、每件都好大件因為個飯太好味,有啲想一個人食晒成碟Matcha Cream Pancake 食完個飯食甜品啦個pancake比想像中大件兩層疏乎厘中間搽咗抹茶醬一切開一啲抹茶醬就留出嚟個pancake好鬆軟而且疏乎厘上面有好厚厚嘅抹茶醬望到都好想食
上星期終於早啲收工
可以同屋企人嚟呢間餐廳度食
因為每次如果晏收工,間餐廳都好多人排隊
間餐廳裝修好靚,見隔籬枱啲嘢食都好吸引
坐低咗之後我哋開始點菜
White Wine Mussels
個醬汁煮得好好味,旁邊仲有麵包伴隨住
用嚟點醬汁再食,非常滋味
而且青口一啲雪味都冇,每一粒都脹卜卜
Black Truffle Cheese Chips
每次嚟到西餐廳,見到有薯條都必定會點
每條薯條都好大條,而且唔係好油膩
配埋黑松露醬,食完一條又一條
輪到主菜啦
主菜我哋叫咗一個龍蝦海鮮意大利飯
意大利飯煮到軟硬度啱啱好
返上面配有好多海鮮
有青口、魚、龍蝦、每件都好大件
因為個飯太好味,有啲想一個人食晒成碟
Matcha Cream Pancake
個pancake好鬆軟
而且疏乎厘上面有好厚厚嘅抹茶醬
望到都好想食
2024-04-24
相約朋友嚟到新城市廣場,上OpenRice 大熱推介呢間餐廳”butlery “我哋見到個裝修都幾靚,環境亦都舒服,有啲歐陸風格,睇完餐單,亦都適合小朋友口味同慶祝生日。我哋為了避開高峰人潮提前5:49開始用餐,不用等位✌🏻Pancetta Carbonara 🍝卡邦尼意粉,軟硬適中,煙肉香口,醬汁香滑夠Creamy,味道好味😋雞肉溫泉蛋沙律🥗新鮮沙律菜配有雞肉,車厘茄,煙肉,麵包粒,沙律醬,口感清爽,健康開胃。安格斯牛肉肉醬拌麵+溫泉蛋🍝因為小朋友食,所以我哋將溫泉蛋轉了炒蛋😂安格斯牛肉碎香濃蕃茄味,闊條麵煙靭,濃郁好味。Pancake鬆軟,滿滿的空氣感,面頭有層薄薄焦糖及雲呢拿吉士醬,配搭香蕉同士多啤梨,大人小朋友都愛吃😋

Pancetta Carbonara 🍝

雞肉溫泉蛋沙律🥗

安格斯牛肉肉醬拌麵+溫泉蛋🍝

2024-04-14
生日
2024-05-06 0 瀏覽
餐廳主打供應西式菜式,餐廳人氣甜品梳乎厘班戟更是差不多每檯都會叫的菜式。而裝潢帶點歐陸風情,以墨綠色、橙棕色為主調,地下鋪了復古懷舊六角形地磚,店內用了木質藤椅、天花懸掛綠色植物點綴環境,樓底高空間感顯得闊落,食物及環境都很不錯,是一間很適合三五知己聚餐的地方。【提拉米蘇梳乎厘班戟】(HK$122)班戟有多款口味選擇,今次選了這款我大愛的提拉米蘇味道,兩層厚身的Ricotta班戟,班戟入口蛋味香濃,滿滿的柔軟質感。【白酒藍青口】(HK$79)白酒忌廉醬汁中加入蒜茸及小茴香,混合藍青口本身的海水鹹香味道,而且每一口醬汁都很creamy濃郁,感覺像在喝湯,蘸在烤得香脆的多士上,味道都很好。【蟹肉蟹籽墨汁意粉伴龍蝦濃湯】(HK$188)餐廳special Menu菜式之一,用了龍蝦濃湯浸著黑色的墨魚汁意大利麵,意大利麵上鋪了蟹肉及蟹籽,龍蝦濃湯份量都不少,撈勻後每條意粉都掛上滿滿的龍蝦濃湯汁,很惹味。【蘋果烤紅梅酥餅碎奶昔】(HK$70)杯面忌廉上放了很多烤蘋果粒及紅梅酥餅碎,香脆又可口,杯內更有粒粒蘋果果肉,奶昔偏甜但入口香滑。【開心果奶昔】(HK$79)餐廳special Menu飲品,

【提拉米蘇梳乎厘班戟】(HK$122)
提拉米蘇梳乎厘班戟
【白酒藍青口】(HK$79)
白酒藍青口
【蟹肉蟹籽墨汁意粉伴龍蝦濃湯】(HK$188)
蟹肉蟹籽墨汁意粉伴龍蝦濃湯
【蘋果烤紅梅酥餅碎奶昔】(HK$70)
蘋果烤紅梅酥餅碎奶昔
【開心果奶昔】(HK$79)
餐廳special Menu飲品,入口有很濃郁的開心果味道,有滿滿的開心果碎粒,提升不少口感,忌廉入口口感絲滑,好味道,推薦。
〔Butlery〕

🇭🇰香港新界沙田沙田正街18號新城市廣場一期4樓479A號舖
Shop 479A, 4/F, New Town Plaza Phase I, 18 Sha Tin Centre Street, Sha Tin, N.T., Hong Kong
2024-04-25
白酒藍青口