2022-07-27 329 瀏覽
今天約了舊同事在沙田食飯,經過發現新城市廣場角落新開cafe🥰裝修風格清新,食物亦啱自己胃口(邪惡野🤪)於時試一下由於天氣太熱,所以一坐低先叫飲品!石榴青檸梳打,好清新的一杯梳打,有石榴果肉同果汁,仲有少少青檸味,唔太甜!賣相都好適合打卡友人分別叫左flat White ,評價係非常濃郁但冇苦澀味,而且入口香滑。仲有邪惡之極嘅Crumble and apple, Baileys &cream milk shake ,我都忍唔住淺嚐一口,非常濃郁嘅奶味,前者好似飲緊金寶蘋果批,仲有脆卜卜嘅口感🤣後者有淡淡嘅baileys 同朱古力味,口感奶滑,真係想一飲再飲🤣跟住就係前菜啦😂分別叫咗一份芝士辣肉醬薯條,烤雞牛油果沙律,白酒青口,三樣食物都值得推介。薯條喜歡芝士同肉醬一定唔可以錯過,非常足料!沙律賣相好吸引,有醃過嘅煎雞扒粒仲有我最愛嘅溫泉蛋同牛油果,不過醬汁可以多少少更好😂非常creamy 嘅青口,最正係個白酒忌廉汁!Encore多兩塊多士都唔夠跟住到主菜啦!職員推介要試吓呢個法式春雞意大利飯,雞腿用香料醃過,雖然係煎炸,但都好嫩滑,反而意大利飯有驚喜!有少少類似黃薑嘅味道?但又好容易
食物亦啱自己胃口(邪惡野🤪)於時試一下

由於天氣太熱,所以一坐低先叫飲品!
賣相都好適合打卡
石榴青檸梳打

Flat    White

Crumble  &  Apple
Baileys奶昔

跟住就係前菜啦😂
薯條喜歡芝士同肉醬一定唔可以錯過,非常足料!
芝士辣肉醬薯條

烤雞牛油果凱撒沙律

白酒青口

跟住到主菜啦!職員推介要試吓呢個法式春雞意大利飯,雞腿用香料醃過,雖然係煎炸,但都好嫩滑,反而意大利飯有驚喜!有少少類似黃薑嘅味道?但又好容易入口!
烤法國春雞意大利飯

烤火雞三文治,中間夾着火雞肉片同果醬,仲有如果你鍾意滿滿嘅芝士,絕對可以一試,不過性價比較低🤣
煙火雞三文治

為左留肚食甜品所以叫咗三個主菜咋🤣
魷魚芥末忌廉汁墨汁意粉識到接近尾聲,😅呢個意粉魷魚圈,不過味道,反而意粉有少少酸酸地嘅蕃茄陪襯同芥末忌廉汁幾夾,識落冇想像膩😌

最後點少得甜品,呢個伯爵茶疏乎厘pancake,蛋味香濃,而且食落口感非常綿密;伯爵茶cream有茶味但又唔會太濃,為呢餐飯帶嚟一個完美嘅落幕

伯爵茶疏乎厘pancake

一行四人食得非常飽,而且餐廳嘅環境坐得舒適,食物質素好唔錯,久唔久同朋友聚會食下都幾開心

魷魚芥末忌廉墨汁意粉
白酒青口
烤法國春雞意大利飯
煙火雞三文治
伯爵茶疏乎厘pancake
  • 烤雞溫泉蛋牛油果沙律,伯爵茶疏乎厘pancake