2023-04-10 111 瀏覽
咁岩今日要去沙田新城市廣場買野 就順便搵下附近有咩食 有好多餐廳既選擇 不過就俾呢間Cafe吸引左 諗都冇諗就直接揀左呢間餐廳 大約晏晝一點幾到餐廳 門口已經企滿人 好多人等位 等左大約半個鐘先到我地 入到去餐廳好大 環境好舒服 座位都好闊好大好舒服 餐牌選擇都有好多 有沙律 漢堡包 意粉 小食 甜品 仲有好多款唔同醬既薯條 好多都好吸引我地叫左一個Buttermilk Chicken Salad 份量好大份 入面有好多烤雞扒 雞既份量有好多 煎到好香好嫩滑 仲有煙肉 牛油果 溫泉蛋 羅馬生菜 蛋黃沙律醬 食落好新鮮 成個配搭好夾好好味另外仲叫左Iron Grilled Flank Steak煎牛排配燒蔬菜 肉汁 青醬 揀左七成熟 賣相好靚 牛排煎到呈粉紅色 份量都有好多 牛排食落好淋 有肉汁 仲有炸到熱辣辣金黃色既粗薯條 好好味甜品叫左份Earl Grey Pancake 伯爵茶梳乎厘 等候時間大約二十分鐘左右 應該都係呢間餐廳必叫 有兩件厚鬆餅 上面有伯爵茶醬同埋白朱古力脆米 賣相幾靚 食落好鬆軟 好有蛋香味 空氣感十足 入口即溶 仲有無花果同埋果仁脆餅伴碟飲品叫左杯石榴青檸梳打

飲品叫左杯石榴青檸梳打 賣相好靚 飲落酸酸甜甜幾好味

整體黎講 食物幾高質 環境舒服 價錢合理 岩晒打卡 服務好好 值得一試
石榴青檸梳打
Buttermilk  Chicken  Salad