Odelice! (蘭杜街)

餐廳: Odelice! (蘭杜街)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-05-02 363 瀏覽
🇫🇷週末輕鬆法式Brunch🍳-放假梗係要周圍搵吓啲食好西🤣 今次嚟到灣仔附近呢間輕鬆氛圍嘅法式西餐廳😎 平時返工行過都見到好多人食 但又唔想平日食到咁趕 所以weekend先去食個開心brunch😌 佢嘅brunch由$88起 有前菜主食同飲品 仲可以加點小食同甜品-🍲甘荀忌廉湯甘荀味好出 甜甜地 飲落係舒服順喉嘅滑感 唔會太厚身太膩😙 上面仲放咗嘅香草同果仁 餐湯嚟講都好有心思🤓-🍄炸黑松露蘑菇球另一個餐前品項我地㨂咗呢個炸物 外層炸得幾乾脆唔會好油淋淋 入面係黑松露蘑菇忌廉整成嘅薯蓉 食落松露味好出好香噴噴😎-🐮阿根廷安格斯肉眼牛排 配薯條 $195主菜我地㨂咗肉眼牛排 肉味幾濃 牛扒偏薄身但都幾大塊 而且grill mark好靚 食得出有少少焦香味😍 扒上面仲加咗蒜粒 好香口 基本上加少少鹽同黑椒都好食😎 另外想點汁的話 餐廳都配咗黑松露紅酒醬汁 甜甜地同肉味好夾😋-🦆法國油封鴨腿 配黑松露薯蓉 $175另外我地叫咗油封鴨腿 呢個真係大推❤️ 鴨腿外層煎到十分乾爽同脆卜卜 一切開不得了 肉汁流哂出嚟 用刀叉輕輕力就可以推開😍 加上佢嘅橙香砵酒醬 酸酸甜甜加少少回甘好有層次😎-🍅巴
🇫🇷週末輕鬆法式Brunch🍳
🍲甘荀忌廉湯

🍄炸黑松露蘑菇球

🐮阿根廷安格斯肉眼牛排 配薯條 $195

🦆法國油封鴨腿 配黑松露薯蓉 $175

🍅巴斯克甜椒煮蜆 $85
另外我地加點咗呢個甜椒煮蜆 份量都幾多 係蕃茄做基底 再加上甜椒整成 味道甜甜酸酸 都幾開胃😙 不過啲蜆就有啲同床異夢感 未吸到哂啲醬汁嘅味道😂

🥞火焰橙酒可麗餅 $88
最後當然要叫個甜品做happy ending 㨂咗呢個crepe😋 可麗餅本身餅底煎得幾香口煙韌 帶少少焦脆 加上甜橙同雪糕 夠哂sweet😘 另外上菜時餐廳會淋上點咗火嘅橙酒 不過當日下晝太陽太光就唔係太睇到個效果😂 加咗燈酒嘅可麗餅會更重橙香 同多咗少少辛口同回甘 中和番甜橙同雪糕嘅甜膩感🫶🏻

📍Odelice! (蘭杜街) (灣仔)
灣仔蘭杜街2號地下9號舖
  • 法國油封鴨腿