KABOOM

2024-05-15 62 瀏覽
上次嚟呢間係坐頂樓露天,今次試吓坐室內bar檯位感覺又唔錯,全晚睇住Bartender調配cocktail,每杯都好精緻好靚,睇到嘩嘩聲😍仲望到靚靚夜景🌃好好feel🥰餐廳主打食泰國🇹🇭fusion菜,食物種類同擺盤幾特別~ ★ Kamboo Sharing Platter ($248)泰式拼盤好豐富,有豬肉串、炸雞、泰式魚餅、春捲等,充滿泰式香料味道,再配上三種泰式醬汁,夠晒滋味😋★ Scallop Carpaccio ($128)帶子刺身切到好薄身晶瑩剔透,醬汁味道清新開胃,加上精美嘅擺盤好吸睛~★ Green Curry Risotto With Foie Gras ($228)意大利飯食過好多次,今次呢個用上綠咖喱都係第一次食,醬汁微辣好香綠咖喱味,食唔停口,配上香煎鵝肝,必食推介👍🏻★ Sambal Stingray ($268)我都係第一次見有魔鬼魚食,用叁巴醬同埋香蕉葉製作的,魚肉好滑身,個醬汁好惹味😋★ Mandalay ($88)用椰子杯上幾特別,有芒果蓉、菠蘿汁同檸檬汁,仲有ginger味soda ,味道清新,而且帶有淡淡甜味~★ Jambi ($88)有檸檬汁🍋蘋

★ Scallop Carpaccio ($128)

★ Sambal Stingray ($268)

★ Mandalay ($88)

★ Jambi ($88)
有檸檬汁🍋蘋果汁,仲有青瓜味soda,帶來清新的味道~