自從有咗屯馬線真係去邊都好方便🚀,最近去多咗荃灣區,至發現呢頭啲商場都幾多嘢行,仲有好多隱世高質餐廳㗎💫!呢間Ufufu Cafe,甜品控要Bookmark⭐️!意粉、咖啡OK嘅,最抵讚係有大量極IGable嘅打卡甜品選擇🍦🍧。商場舖嚟講,價錢都真係唔貴!🍝明太子帆立貝忌廉意粉$128見到有明太子即刻狗沖落單!其實佢份量唔係話好多,兩個人Share啱啱好。🕵️‍♀️: 明太子味好出好香,但略嫌少少偏鹹,呢個價錢係OK嘅!重頭戲係甜品👇🏻👇🏻🍧草莓物語芭菲 $88 暫時係我食過最好味嘅芭菲雪糕🩷!單點$88,跟埋杯咖啡就$116。要封佢係性價比之王呀👑!呢度芭菲款式勁多,朱古力、抹茶味都有幾個花款。全部都有相畀你睇,最後揀咗比較Fresh嘅士多啤梨味🍓!芭菲底,on top 係牛乳軟雪糕🍦同一嚿好酥脆嘅千層酥。個雪糕應該用咗3.6牛乳🥛,食落唔係好甜,但又好滑、好重奶香味,好味喎😍!入面落咗好多士多啤梨粒粒,仲有個紅莓醬畀你落,成Set嘢都好精緻,好鍾意呀😍!🥭芒果派對多士 $138多士已經幫你界好咗三大舊,有焦糖甜烤嘅表面,食落唔算好甜👌🏻,都幾易入口,係可以食晒成碟唔太漏。啲芒果都好甜☺️,

🍝明太子帆立貝忌廉意粉$128

重頭戲係甜品👇🏻👇🏻

🍧草莓物語芭菲 $88
暫時係我食過最好味嘅芭菲雪糕🩷!
單點$88,跟埋杯咖啡就$116。要封佢係性價比之王呀👑!

🥭芒果派對多士 $138
多士已經幫你界好咗三大舊,有焦糖甜烤嘅表面,食落唔算好甜👌🏻,都幾易入口,係可以食晒成碟唔太漏。啲芒果都好甜☺️,一啲都唔酸!

佢哋嘅甜品係有襯晒色Tone💛,芒果款就配一樣係黃色嘅蜜糖畀我落,個牛奶雪糕真係幾好味!

☕️Latte (+$28)
🍹Iced Mocha (+$28)
咖啡都OK喎,冷熱同價。
杯Mocha賣相唔錯,味道唔會過濃同澀,係我鍾意飲嘅口味。

呢度係我覺得可以再訪嘅餐廳😀!
Tea Time唔嗌主食,簡單嚟嘆杯芭菲同咖啡,Chill返一頭半個鐘都好Relaxing!下次會想嚟試吓抹茶系列🍵,應該味道都唔錯嘅。
2023-12-14
  • 草莓物語芭菲