2023-08-12 794 瀏覽
沙田新城市4樓開左間新既西餐廳🍴餐廳既設計和裝修都充滿了英式feel~睇睇餐牌選擇都有好多有小食、沙律🥗、意粉🍝、burger 🍔 、甜品食正餐又得,黎食甜品🍮又可以👍🔸Sour Cream Works Chips $55酸忌廉牛油果醬薯條🍟仲加上了蕃茄粒整體感覺好清新,酸酸地🔸Triple Cheese Chips $53三重芝士醬薯條🍟分別有Mozzarella cheese,parmeson cheese & cheddar cheese sauce有溶咗芝士和芝士碎,啲芝士味濃郁,3隻芝士既質感都不同啲薯條🍟係熱辣辣炸的🔸Sea Urchin & Scallop Linguine $178有海膽又有帶子,好豐富也~帶子十分爽嫩貼埋煎得都好靚~仲有海膽😍😍 新鮮,唔腥的意粉彈牙又多汁🔸Matcha Cream Pancake $119呢個製作時間要20-40分鐘,記住要預番時間叫佢整喔☝🏽🤓Pancake上滿滿抹茶忌廉醬🍵,抹茶味突出👍伴碟的有紅豆和厥餅好夾,抹茶蕨餅口感軟糯煙韌,紅豆軟腍清甜🫘Pancake既口感鬆化,是輕盈的感覺🥰,蛋香味🥚也很濃🔸Super Oreo $69
沙田新城市4樓開左間新既西餐廳🍴
餐廳既設計和裝修都充滿了英式feel~

睇睇餐牌選擇都有好多
有小食、沙律🥗、意粉🍝、burger 🍔 、甜品
食正餐又得,黎食甜品🍮又可以👍

🔸Sour Cream Works Chips $55
酸忌廉牛油果醬薯條🍟仲加上了蕃茄粒
整體感覺好清新,酸酸地

🔸Triple Cheese Chips $53
有溶咗芝士和芝士碎,啲芝士味濃郁,3隻芝士既質感都不同
啲薯條🍟係熱辣辣炸的

有海膽又有帶子,好豐富也~
帶子十分爽嫩貼埋煎得都好靚~
仲有海膽😍😍 新鮮,唔腥的
意粉彈牙又多汁
Sea Urchin & Scallop Linguine

🔸Matcha Cream Pancake $119
呢個製作時間要20-40分鐘,記住要預番時間叫佢整喔☝🏽🤓
Matcha Cream Pancake

Pancake上滿滿抹茶忌廉醬🍵,抹茶味突出👍
Pancake既口感鬆化,是輕盈的感覺🥰,蛋香味🥚也很濃

🔸Super Oreo $69
完全充滿Oreo的味道,有好多Oreo碎之餘仲有2塊原整的Oreo餅
Honeycomb Caramel

🔸Honeycomb Caramel $69