放假同母親大人去食沙田大喜屋放題,任食烤榴槤真係重口味,阿爸就話乳鴿好好味,好耐未試過咁瘋狂食榴槤,烤榴槤更加係第一次。沙田廣場裝修完都好好行,商場裏面好多嘢食,成日見到好多人排隊入座大喜屋 Daikiya 食放題,午餐放題價錢經濟實惠,同樣好多嘢食,環境舒適,乾淨企理,大滿足!QR code 落單,快捷方便冇漏單。自助區除咗有小食,最愛就係清酒、梅酒、啤酒任飲,好適合鍾意酒精嘅你。刺身食放題必定係叫刺身,好多款式選擇,新推介加拿大雪蟹腳,長腳蟹腳,鉸剪輕輕一剪,一條條新鮮蟹腳肉,鮮甜美味又多汁。大蝦夠鮮甜,帶子夠彈牙,甜蝦唔吝嗇 ,份量好多而且勁鮮甜。三文魚腩位魚油十足,爽脆希靈魚,回甘的油甘魚質素高!款款滋味鮮甜。極品金枕頭榴蓮燒烤榴槤驚喜非常,榴槤愛好者,絕對不能夠錯過。味道香濃,一咬落去外脆內軟。極品金枕頭榴蓮燒,即叫即燒,燒完 creamy ,外層榴槤甘香,裏面啖啖金黃榴槤肉,流心十足,夠晒香甜。最正係任食沒漏單,烤榴槤更加滋味,十分香甜。另外有好多嘢飲揀,有椰青水、珍珠奶茶、老火湯,小食有炸蝦多士,日式前菜同多款水果。壽司新鮮海鮮類壽司,色澤吸引,幾款特別有創意,重點食北海
刺身
放題必定係叫刺身,好多款式選擇,新推介
大蝦夠鮮甜,帶子夠彈牙,甜蝦唔吝嗇 ,份量好多而且勁鮮甜。
極品金枕頭榴蓮燒

壽司
新鮮海鮮類壽司,色澤吸引,幾款特別有創意,重點食北海道帶子壽司, size 小小可以試多幾款啊!忍唔住 encore 咗幾件。
花雕醉鮑魚,亦都開胃,可以淺嘗鮑魚嘅滋味,花雕醉汁絕對錦上添花,鮮甜彈牙,冰鎮都幾特別。
熱食有原隻鮑魚拼花膠,高檔貨啊!放題食山珍海味,夾起大大塊花膠,好似手掌咁大塊。膠質滿滿,充滿骨膠原,口感有彈性。鮑魚亦都非常值得 encore。
串燒即叫即燒,香噴噴熱辣辣,雞翼好嫩滑,菠蘿甜度剛剛好,鵝肝多士亦好出色!

皇牌炸乳鴿
仲有皮薄多汁嘅乳鴿,最緊要係任食,乳鴿喺酒樓食一隻點都要幾十蚊。乳鴿多肉多汁,鮮嫩熱辣辣,皮香脆可口。
燕窩蛋白燉鮮奶
最後甜品,鍾意食燕窩蛋白燉鮮奶,滿足食燕窩嘅願望,燕窩份量都唔少,再配合香滑蛋白燉鮮奶,而且夠晒滋補,食到上癮。

高質素名牌的雪糕,仲有 Häagen-Dazs,曲奇味和朱古力味,飽到捧住個肚走出嚟啊!

$258 (Lunch)
  • 極品金枕頭榴蓮燒
  • 壽司
  • 吉品花膠盛宴
  • 炸物
  • 甜品
放假同老婆去食好耐未食過嘅大喜屋,平日下午五點未開市已經有人排隊,心諗有冇咁正🤔入到去,有得喺電話落單,亦可以出去拎,出面除咗有好多嘢飲揀之外(竟然有椰青水😍珍珠奶茶同紅白酒),仲有老火湯,炸蝦多士,前菜(爽魚皮好正)同水果,名牌雪糕雪條,仲有我忍不住拎嘅橡皮糖😂。一嚟到必定係叫刺身,三文魚件件都係腩位質素,魚油十足;大蝦夠鮮甜夠彈牙,帶子甜蝦size剛剛好,鮮甜;長腳蟹唔吝嗇,總括嚟講刺身質素高!壽司新鮮得黎細細件😎仲有花雕醉鮑魚😲熱食方面,串燒即叫即燒,每串都好香噴噴熱辣辣,天婦羅皮薄唔油,羊架燒得好嫩滑,熟度剛剛好,鵝肝多士亦好出色!仲有皮薄多汁乳鴿😮估唔到放題都有咁高質鵝肝同乳鴿😨最最估唔到係佢嘅上湯蝦球伊麵,首先蝦球好大舊,爽滑彈牙重蝦味,好新鮮😍麵質非常好,軟硬同份量適中唔會一餅嘢質飽你,調味好出色,正😳👍🏻Encore咗幾樣最正嘅(包括羊架,蝦球伊麵,串燒同刺身),都飽到89成,見佢有燒金枕頭榴槤,作為榴槤愛好者一定唔會錯過🤭一上枱已經覺得好正,色澤吸引,味道香濃,一咬落去外脆內creamy,比起平時直接食榴槤仲更加滋味,而且極之香甜,唔知係咪因為燒過嘅關係,仲有一浸微微

名牌雪糕雪條,仲有我忍不住拎嘅橡皮糖😂。

壽司新鮮得黎細細件😎
仲有花雕醉鮑魚😲

熱食方面,串燒即叫即燒,每串都好香噴噴熱辣辣,
仲有皮薄多汁乳鴿😮

Encore咗幾樣最正嘅(包括羊架,蝦球伊麵,串燒同刺身),都飽到89成,見佢有燒金枕頭榴槤,作為榴槤愛好者一定唔會錯過🤭一上枱已經覺得好正,色澤吸引,味道香濃,一咬落去外脆內creamy,比起平時直接食榴槤仲更加滋味,而且極之香甜,唔知係咪因為燒過嘅關係,仲有一浸微微嘅米香(絕對唔係過熟嘅酒味),忍唔住encore咗兩舊😂

最後仲食咗個燕窩蛋白燉鮮奶🤭

結果飽到捧住個肚走🫠
真係估唔到食放題都有榴槤食,而且仲要咁高質素,佢哋高質嘅熱食令我喺呢個咁凍嘅天氣都會揀去依間放題度食嘢😙
2023-11-16
Type of Meal
Dinner
  • 烤榴槤
  • 蝦球伊麵
3 day(s) ago 0 views
刺身及壽司有廿多款左右,刺身很肥美,新鮮有厚度,還有象拔蚌及海膽手卷~點心有山竹牛肉、粉果和燒賣,味道跟茶樓吃的差不多,性價比高~天婦羅及串燒也選擇多,基本的炸蝦、番薯、南瓜及蟹柳也有,炸得香脆不油膩~另外,最驚喜的是有炸乳鴿、花鵰鮑魚、加拿大雪蟹腳、鵝肝多士及極品金枕頭榴槤燒,款款都是回本食物,味道還十分美味,必吃~飲品的也有數個雪櫃,除了基本汽水及紙包外,還有冷泡茶及珍珠奶茶選擇~甜品方面,也有貴價品牌雪糕食,還有雪條可選擇,感覺超值~
刺身壽司有廿多款左右,刺身很肥美,新鮮有厚度,還有象拔蚌及海膽手卷~

甜品方面,也有貴價品牌雪糕食,還有雪條可選擇,感覺超值~
各位大胃王注意啦!想無限食盡多種款式的刺身和熟食🍲就一定要嚟試下大喜屋食放題啦💕它們提供多款新鮮刺身選擇,仲可以不停refill,都咪話唔正!我點得最多就係鮮蝦和赤貝,每件都鮮味十足,而蝦係超級甜,忍唔住order咗幾次🫢而火炙壽司🍣一樣咁出色,燒到外脆內軟,入口即用~我total 叫咗三轉先停手🙈海膽手卷好新鮮,完全唔會有怪味,海膽迷記得一定要點佢!此外,它們的熟食讓我有意外驚喜!金枕頭榴槤燒係必點之選!表層燒得脆卜卜,入面軟棉棉,雙重口感真係好味又過癮!另外仲有得食原隻鮑魚拼花膠,花膠size大到好似手掌咁,份量十足!鮑魚好煙韌好有口感😝乳鴿整得非常香脆,熱辣辣好好食!而且每次以件數為單位,唔洗怕自己一個食唔哂成隻乳鴿!出面位置仲有好多前菜、甜品、飲品比你揀,多到眼花撩亂,想每樣都試😆而坐位也非常充足,不過佢地真係好多人食架,記得早啲嚟呀!

海膽手卷好新鮮,完全唔會有怪味,海膽迷記得一定要點佢!
此外,它們的熟食讓我有意外驚喜!
2024-05-03 295 views
今日約左fd 食飯,由於大家都係為食之人,所以多數都離唔開自助餐、放題、任食哩d !而我地今次就揀左日式放題一坐低,就掃個QR code叫嘢食啦由於好多野都想試,但怕叫左唔啱食不過好在我地大家味覺都差唔多,所以我地都習慣每樣先叫一件,是旦一個食先,好食再按人頭叫咁就唔會浪費食物啦佢地D食物都好快到,野食都好好食,今餐食下傾下又一晚啦.
今日約左fd 食飯,由於大家都係為食之人,所以多數都離唔開自助餐放題、任食哩d !

而我地今次就揀左日式放題

一坐低,就掃個QR code叫嘢食啦
由於好多野都想試,但怕叫左唔啱食
咁就唔會浪費食物啦

佢地D食物都好快到,野食都好好食,今餐食下傾下又一晚啦

2024-05-01 250 views
👉🏻晚市放題(星期一至四,五點入座,七點前離座)$258/位刺身種類繁多, 除左有常見嘅三文魚, 北極貝仲有原條加拿大雪蟹腳,巨size甜蝦, 帶子。 所有食材都非常新鮮, 有海鮮應有嘅甜味, 冇雪咗好耐嘅冷藏味。 另外仲有串燒。我哋叫咗烤牛舌, 烤羊架。火候足夠, 仲有淡淡嘅煙燻味。 羊架好入味, 好嫩,個人十分推薦!其他烤物仲有好肥美嘅生蠔同燒鯖魚。 當然少不了飲品,無論你鍾意飲返兩杯定係鍾意包裝飲品, 大喜屋都可以滿足到你。餐廳嘅熱清酒有兩款亦有凍梅酒和凍清酒可選。 仲有珍珠奶茶同埋自家製冷泡茶。甜品亦好多款式,仲好精緻, 推薦點北海道牛奶布丁, 燉牛奶和烤榴槤。 除了烤榴槤還有榴槤泡芙,榴槤大福, 榴槤控一定不能錯過!

• 甜品
  • 壽司
  • 炸物
朋友突然好想食放題,所以我哋行完商場之後就落咗樓下《大喜屋》食飯。近住門口既自助區有海鮮冷盤、沙律;小食區更有多款蔬菜、水果🍉同熱食🔥⋯⋯令人意想不到嘅係竟然連中式點心都有,eg:燒賣、牛肉球、鮮竹卷…就咁睇到都已經覺得好豐富!飲品選擇唔少,入面個冷凍飲品櫃好大個,各種汽水🥤、珍珠奶茶🧋、自家製冷泡茶..都有,茶類飲品會比較多,就連涷/熱清酒、梅酒都有添👍🏻熱飲亦都包括咖啡、茶飲等等!除咗自助吧,仲有好多款既壽司🍣刺身🐟串燒🍢炸物🍤同創作料理……等可以落單🥰以下系我精選出梨值得一再encore既必食推介:👉🏻🍞肥美香口嘅鵝肝厚多士🪿🫐同蘋果片超夾嘅法式紅酒藍莓鵝肝🪿🦪脹卜卜又多汁嘅川燒珍寶鮮蠔燒🦪🐟鮮滑少骨嘅比目魚西京燒🐟🦆啖啖肉好香口嘅脆皮燒乳鴿🦆🐟骨膠原滿滿嘅吉品花膠盛宴🐟🐑美容養顏嘅香草燒羊鞍🌿🍴令我食指大動、可以無限追加嘅嘅榴連肉🍴仲有肥美鮮甜嘅各款刺身:三文魚、北寄貝、拖羅、帶子、劍魚腩…令我哋食到停唔到口🫣食到最後,當然唔少得食埋甜品同雪糕啦🍨甜品櫃都有幾多唔同款式嘅甜品🍧雪糕🍦更有多種口味,啱晒我哋呢啲選擇困難症🤭可惜個胃空間有限,好似仲有好多好嘢未食到,唯有下次過梨再試

以下系我精選出梨值得一再encore既必食推介:👉🏻

🍞肥美香口嘅鵝肝厚多士🪿

🫐同蘋果片超夾嘅法式紅酒藍莓鵝肝🪿

🦪脹卜卜又多汁嘅川燒珍寶鮮蠔燒🦪

🐟鮮滑少骨嘅比目魚西京燒🐟

🦆啖啖肉好香口嘅脆皮燒乳鴿🦆

🐟骨膠原滿滿嘅吉品花膠盛宴🐟

🐑美容養顏嘅香草燒羊鞍🌿

🍴令我食指大動、可以無限追加嘅嘅榴連肉🍴

可惜個胃空間有限,好似仲有好多好嘢未食到,唯有下次過梨再試埋佢😜

🟥大喜屋

📍沙田沙田正街21-27號沙田廣場1樓33-35, 44-46號舖
2024-04-22 200 views
每次同朋友唔知食乜就會走去食放題乜都唔使諗任你食又多選擇依家啲放題都越做越高質首先梗係要嚟一大盤刺身啦刺身入面我今次最欣賞係佢哋嘅三文魚同蝦三文魚嚿嚿都係魚腩到肥美咬咗去油香同埋三文魚嘅配合非常之好感覺有壽司舖嘅質素而蝦本身已經帶有光澤咬落去冇雪味仲有鮮甜嘅感覺冷盤熱盤生果壽司乜都有OK佢哋嘅熱食都比到驚喜我牛肉粒炒配埋菠蘿,酸酸甜甜好開胃烤牛舌都係我一個覺得火候控制不錯嘅地方佢哋嘅炸乳鴿真係刺身之後放題必定嘅食嘅回本之選最緊要係佢哋嘅質素唔差唔會係濕濕粒粒鞋身仲有醉鮑魚好香嘅酒味甜甜地仲要好入味同彈牙依間嘢仲有鹹水鴨同埋蒸燒賣蝦餃鹹水鴨味道啱啱好,而且唔油好香生果仲有高品質嘅烤榴連最後當然要把你唔同嘅冰凍甜品滿足自己
每次同朋友唔知食乜就會走去食放題

最緊要係佢哋嘅質素唔差
唔會係濕濕粒粒鞋身

仲有醉鮑魚好香嘅酒味甜甜地仲要好入味同彈牙

依間嘢仲有鹹水鴨同埋蒸燒賣蝦餃

鹹水鴨味道啱啱好,而且唔油好香

生果仲有高品質嘅烤榴連

最後當然要把你唔同嘅冰凍甜品滿足自己
2024-03-31 401 views
帶媽咪去行街街,順便帶佢去食埋午餐,呢度提供好多不同選擇嘅菜式-新鮮的刺身有三文魚、油甘魚、池魚王、帶子、甜蝦、希靈魚等,keep到鮮甜的口感。-壽司也非常推薦。羅勒醬燒大蝦、火炙岩鹽燒口魚、海膽手卷、芝士飛魚籽玉子燒等,每一口都能帶給我美味的享受😋-王牌炸乳鴿,外層香脆,內裡嫩滑可口。此外,鵝肝多士也是必食推介,每次食都覺得回味無窮!😋-仲有熱騰騰的菜式,鮑魚皇帝蟹黃粥和香草牛油煮大蜆。有時食左好多凍野都想暖下個胃-飲品同埋甜品都係任攞任食👍🏼😻媽咪話今餐好

-飲品同埋甜品都係任攞任食👍🏼😻媽咪話今餐好
2024-03-28
$250 (Lunch)
  • 鵝肝多士
2024-03-29 263 views
Sashimi & sushi 刺身及壽司🍣 食放題嘅重點絕對係靚靚刺身船🐟,新鮮嘅刺身有大概10幾款選擇,包括厚切三文魚腩、油甘魚、爽口嘅八爪魚🐙、鮑魚片、大蝦🦐、鮮甜嘅螺肉🐚、北寄貝等等,壽司方面就有矜貴嘅迷你海膽手卷、經典嘅花之戀壽司、唔同種類嘅燒壽司配搭,的確唔錯啊👍🏻Japanese grilled skewers & cooked food 串燒、熟食類 🍢🍲熟食嘅選擇非常廣泛,由冰鎮冷盤、即叫即整嘅燒物🔥、牛肉壽喜燒🥩、蒜蓉焗蠔🦪、熱辣辣鮮甜嘅港式蟹肉粥🦀,以此矜貴嘅魚肚海參都有,相當高質Beverages & desserts 🍨 飲品、甜品飲品同甜品有眾多選擇,好似係自助吧裡面嘅茶類🍵、homemade 椰子水🥥、酒品🍶、罐裝同紙裝飲品🥤,而甜品由滋潤嘅熱燕窩紅棗鮮奶🥛、燉蛋白🍮,以至芒果西米露🥭、chocolate mousse 🍫、口感彈牙嘅糯米糍🍡、冰凍嘅意大利雪糕🇮🇹等,食埋desserts 之後更滿足!
Sashimi & sushi 刺身壽司🍣

串燒、熟食類 🍢🍲

Beverages & desserts 🍨 飲品、甜品
2024-03-27 250 views
近排屋企人生日又唔知帶佢去食咩好🎂咁我簡係要揀多野食揀既餐廳啦,放題就係最符合我既要求,呢間放題好出名,相信好多人都食過,今次食完真係覺得好有水準,餐廳仲會不停更新Menu同咪引入新菜式😍最令我驚訝既係有蒸燒賣同咪小龍包,我中午去食都係$248/位,200幾蚊就可以食到咁多野食真係好滿足有抵👍🏻🌟自助小食沙律🥗螺肉炸餃子,章魚燒,香辣雞腎,魚皮係必不可少,勁多選擇😆仲有飯後生果如西瓜,蜜瓜,青棗,全部都係當季生果,超甜🍈凍蝦🦐凍熟蜆都係必食嘅,超彈牙可口,完全冇沙😝🌟蒸物我第一次見放題有燒賣,蒸小籠包食🥟呢度融合左中日既飲食文化,一次過可以食到兩種唔同既食物,仲要所有蒸物都係保持熱辣辣,一d都唔會輸比茶樓🌟飲品種類好多,有冷泡茶,啤酒,汽水🥤紙包及罐裝飲品🧃全部都係任飲🌟刺身呢度d真係好新鮮,今次叫左螺片,八爪魚🐙馬刀片,赤貝,防鮑片,北寄貝,池魚王,油甘魚,三文魚🍣d紋理好清晰,好鮮甜,好有嚼勁🌟壽司食放題點可以少得壽司呢🍣我今次叫左牛油果醬吞拿魚,羅勒醬燒大蝦,七味芝士燒大蝦🦐件件都好足料,好好食🌟燒物比目魚西京燒,d肉係勁嫩,魚香味勁重🐟鮮味燒鮮蠔,超大隻,仲要勁肥美,蒜香味好重

🌟自助小食
凍蝦🦐凍熟蜆都係必食嘅,超彈牙可口,完全冇沙😝

🌟蒸物

🌟飲品

🌟刺身

🌟壽司

🌟燒物
比目魚西京燒,d肉係勁嫩,魚香味勁重🐟鮮味燒鮮蠔,超大隻,仲要勁肥美,蒜香味好重完全唔會腥。蒲燒鰻魚🐠好惹味又肥美。極品金枕頭榴蓮燒,好鮮甜,榴蓮味好重

🌟炸物
炸榴蓮,炸鮮奶,日本番薯🍠避風塘魷魚呢d炸物真係要係放題先食到,食完一舊再一舊完全停唔到口

🌟其他
黑椒牛柳粒🥩好有嚼勁,整到好入味。鵝肝多士,一啖落去個鵝肝既油香味爆曬出來,好滑。花雕醉鮑魚係冷食既,好彈牙,酒香味好清香😋

🌟甜品
有好多雪糕🍨布丁,乳酪,馬卡龍,豆腐花,大福,呢度簡直就係女仔同小朋友既快樂天地☺️仲有我最愛既Haagen-Dazs雪糕,食完真係大滿足

2024-03-24 185 views
好多人話沙田廣場🌸大喜屋🌸客似雲來,食物多選擇,中西日匯聚又有質素,就去會一會佢嘅自助晚餐🎉嘩嘩嘩…花膠雞湯🥘、原條蒸魚🐟、豆苗冬菇🍲好飲又好食😋🍣壽司刺身新鮮甜美🍣🦀蟹粥濃郁🦀🦪蒜蓉焗生蠔鮮嫩滑嘟嘟🦪🥩羊架焗得惹味香濃🥩🔥燒榴槤一流🔥🍤各式各樣天婦羅🍤🍨燕窩燉蛋白🍨飲品、清酒、雪糕水果……應有擁有,不能盡錄,一定要自己食過先知💪🏻💪🏻大喜屋沙田沙田正街21-27號沙田廣場1樓33-35, 44-46號舖

嘩嘩嘩…花膠雞湯🥘、原條蒸魚🐟、豆苗冬菇🍲好飲又好食😋

🍣壽司刺身新鮮甜美🍣

🍤各式各樣天婦羅🍤
🍨燕窩燉蛋白🍨

大喜屋
2024-03-23 130 views
上次去極尚大喜屋,今次想睇下呢間有咩分別自取個area 真係少野簡啲,飲品選擇都少啲,但個花膠雞湯有驚喜仲有佢有熱sake,呢樣幾正其他放題食品就中規中矩,無乜好驚喜上菜同收碟速度都好快👍🏻
上次去極尚大喜屋,今次想睇下呢間有咩分別
仲有佢有熱sake,呢樣幾正
其他放題食品就中規中矩,無乜好驚喜
上菜同收碟速度都好快👍🏻
2024-03-19 225 views
食物:2.5/5       環境:3.5/5       服務:3.5/5       性價比:3/5       食物: 唔知係咪禁左日本海產之後,大部份放題刺身既質素直線下降,仲要融雪有時未夠時間,咬落冰冰地。燒物串燒有時係凍既,即燒既話理應係熱辣辣,如果大批整定但又唔知點解等頗耐先上菜,百思不得其解。鰻魚都有唔同來貨, 開始轉用超市/街市凍櫃最平個款,個款頗難食下, 平時都唔會買入。大部份食物中等至中下水平。     環境: 冷氣開好大,環境唔係細,但坐得好迫,為追求座位量去到極致。     服務: 收碟食物頗慢,但唔係侍應之錯, 係唔夠侍應之錯, 相信係減成本賺到盡。     性價比: 放題同自助餐唔同, 自助餐午市平過夜市, 但夜市食物多d; 放題午市同晚市食物一樣, 但午市平d, 要食都午市食, 又贏。
食物:2.5/5
環境:3.5/5
服務:3.5/5
性價比:3/5

性價比: 放題自助餐唔同, 自助餐午市平過夜市, 但夜市食物多d; 放題午市同晚市食物一樣, 但午市平d, 要食都午市食, 又贏。
超贊!性價比很高的一家店,🤓花膠超級好吃。我哋每次都是點兩份。用餐過程服務很好,✨店員熱情有禮貌,環境優雅舒適。金湯花膠,🍄大大隻北菇扣花膠,花膠好大一片,原汁原味,軟糯糯的,北菇入味。😋鮑魚,凍盤已經剝殼,鮮甜新鮮,爽口厚肉。粉絲蒸扇貝,🧄飽滿蒜蓉顆粒感,配料滿滿,好吃。烤榴蓮,中意金枕頭好香,🔥焦香更加可以突出果肉嘅香甜。壽司🍣同刺身,三文魚同北極貝當然唔少得,佢哋刺身拼盤可以一次過食哂。

用餐過程服務很好,✨店員熱情有禮貌,環境優雅舒適。