2024-03-27 283 views
近排屋企人生日又唔知帶佢去食咩好🎂咁我簡係要揀多野食揀既餐廳啦,放題就係最符合我既要求,呢間放題好出名,相信好多人都食過,今次食完真係覺得好有水準,餐廳仲會不停更新Menu同咪引入新菜式😍最令我驚訝既係有蒸燒賣同咪小龍包,我中午去食都係$248/位,200幾蚊就可以食到咁多野食真係好滿足有抵👍🏻🌟自助小食沙律🥗螺肉炸餃子,章魚燒,香辣雞腎,魚皮係必不可少,勁多選擇😆仲有飯後生果如西瓜,蜜瓜,青棗,全部都係當季生果,超甜🍈凍蝦🦐凍熟蜆都係必食嘅,超彈牙可口,完全冇沙😝🌟蒸物我第一次見放題有燒賣,蒸小籠包食🥟呢度融合左中日既飲食文化,一次過可以食到兩種唔同既食物,仲要所有蒸物都係保持熱辣辣,一d都唔會輸比茶樓🌟飲品種類好多,有冷泡茶,啤酒,汽水🥤紙包及罐裝飲品🧃全部都係任飲🌟刺身呢度d真係好新鮮,今次叫左螺片,八爪魚🐙馬刀片,赤貝,防鮑片,北寄貝,池魚王,油甘魚,三文魚🍣d紋理好清晰,好鮮甜,好有嚼勁🌟壽司食放題點可以少得壽司呢🍣我今次叫左牛油果醬吞拿魚,羅勒醬燒大蝦,七味芝士燒大蝦🦐件件都好足料,好好食🌟燒物比目魚西京燒,d肉係勁嫩,魚香味勁重🐟鮮味燒鮮蠔,超大隻,仲要勁肥美,蒜香味好重

🌟自助小食
凍蝦🦐凍熟蜆都係必食嘅,超彈牙可口,完全冇沙😝

🌟蒸物

🌟飲品

🌟刺身

🌟壽司

🌟燒物
比目魚西京燒,d肉係勁嫩,魚香味勁重🐟鮮味燒鮮蠔,超大隻,仲要勁肥美,蒜香味好重完全唔會腥。蒲燒鰻魚🐠好惹味又肥美。極品金枕頭榴蓮燒,好鮮甜,榴蓮味好重

🌟炸物
炸榴蓮,炸鮮奶,日本番薯🍠避風塘魷魚呢d炸物真係要係放題先食到,食完一舊再一舊完全停唔到口

🌟其他
黑椒牛柳粒🥩好有嚼勁,整到好入味。鵝肝多士,一啖落去個鵝肝既油香味爆曬出來,好滑。花雕醉鮑魚係冷食既,好彈牙,酒香味好清香😋

🌟甜品
有好多雪糕🍨布丁,乳酪,馬卡龍,豆腐花,大福,呢度簡直就係女仔同小朋友既快樂天地☺️仲有我最愛既Haagen-Dazs雪糕,食完真係大滿足