前排朋友介紹去左呢間尖沙咀比較隱世嘅樓上bar,環境好舒服,好似去左另一地方咁,真係life and food is like library!📕📗📘❣️有戶外同室內位置,室內位置坐得舒服,幾有mood❣️室外位置適合一班人chill下飲酒❣️食物選擇都幾多,水準唔錯,幾適合一班朋友傾成晚計食下野!✨白酒忌廉煮藍青口$168- 個人覺得個汁最出色,吸曬青口嘅鮮甜,配上忌廉creamy口感,撈上洋蔥、蒜,幾香口- 青口粒粒厚肉新鮮,無沙,用上白酒更能帶出青口鮮甜味道ps 建議食青口/麵包時都一定要狂點sauce,真心越食越滋味!🐟立鱗燒馬頭魚小炒皇 $228- 魚皮燒到好脆,下面魚肉厚身得來鮮甜 juicy,白雪雪魚肉鮮嫩度剛剛好,仲幾彈口- 魚肉下係櫻花蝦、菇同荷蘭豆等配上麵豉醬🍝香辣蜆肉扁意粉 $188- 少少辣,辣得過癮,配上粒粒蜆肉好肥美鮮甜,意粉再撈上粒粒蒜,惹味得來味道幾好- 意粉texture 都唔錯🍸jose silver tequila- 好濃嘅tequila 下次再約朋友去「圖書館」🍸🍸🍸

❣️有戶外同室內位置,室內位置坐得舒服,幾有mood
❣️室外位置適合一班人chill下飲酒

✨白酒忌廉煮藍青口$168
白酒忌廉煮藍青口

- 青口粒粒厚肉新鮮,無沙,用上白酒更能帶出青口鮮甜味道

🐟立鱗燒馬頭魚小炒皇 $228
立鱗燒馬頭魚小炒皇

- 魚肉下係櫻花蝦、菇同荷蘭豆等配上麵豉醬

🍝香辣蜆肉扁意粉 $188

- 意粉texture 都唔錯

🍸jose silver tequila

- 好濃嘅tequila

下次再約朋友去「圖書館」🍸🍸🍸

立鱗燒馬頭魚小炒皇
餐廳內為型格酒吧設計 充滿異國風情 設有戶外座位 仲可以打卡對面的清真寺🥰食物有特色 味道高質!▫️茴香豬肉腸貓耳朵粉 ($148)貓耳朵粉煙韌有咬口 加入茴香豬肉腸及西蘭花炒香 好惹味🤪▪️芝士肉醬闊條麵 ($168)芝士肉醬份量超足 啖啖都食到肉碎 醬汁蕃茄味香濃 好掛汁 闊條麵軟硬適中 略帶煙韌 十分有咬感▫️黑松露醬炸薯條 ($68)薯條炸得香脆 條條充滿芝士絲 聞落好重芝士香 配有黑松露醬汁及茄汁 黑松露醬汁較傑身 超重黑松露味😍😍▪️自家製脆薯仔波 ($68)本以為薯仔波係薯蓉 食落原來係薯仔塊 外皮香脆 薯仔粉粉地 熱辣辣食好香口🥔

▫️茴香豬肉腸貓耳朵粉 ($148)
貓耳朵粉煙韌有咬口 加入茴香豬肉腸及西蘭花炒香 好惹味🤪

▪️芝士肉醬闊條麵 ($168)

▫️黑松露醬炸薯條 ($68)

▪️自家製脆薯仔波 ($68)

這間餐廳一直在我的wishlist當中白天的時候是異國風情濃厚的露天打卡餐廳🌞沒想到晚上是神秘型格的時尚酒吧🌗客人在享受美酒佳餚🍷能清晰遙望清真寺🕌️成為高人氣的打卡熱點📸🐚白酒忌廉煮藍青口醬汁份量很多質感相當濃稠creamy滿滿奶油香🥛青口肉質相對飽滿鮮甜用來佔面包🍞吃都十分滋味🐑圖書館羊肉二重奏Fusion 菜式羊肩肉及羊背肉肉質十分幼嫩鬆軟 沒有酥味醬汁以腐乳作調配底下蔬菜鹹香味道十足🥬配搭創新獨特 值得一試✨🍫布朗尼 馬卡龍 雪糕Brownie 甜度適中配上香脆堅果碎🌰還有小型雪糕筒作點綴🍦🍹Book Mark以荔枝、桃及菊花茶作調配入口香甜伴隨清淡的茶香味🍷四大美人由象徵着中國四大美人的四款水果調制而成💃🏼用茶壺作器皿🫖賣相如美人一般精緻優雅🌹入口充滿果香味🍑 甜味較突出苦澀味道不明顯適🈴️女士們享用十分推薦🌟🌟
這間餐廳一直在我的wishlist當中

Brownie 甜度適中
配上香脆堅果碎🌰
還有小型雪糕筒作點綴🍦

🍹Book Mark

以荔枝、桃及菊花茶作調配
入口香甜伴隨清淡的茶香味

• 圖書館羊肉二重奏
  • 四大美人
  • 忌廉白酒煮藍青口
2023-10-03 54 views
早排成日見到d人係餐廳影相打卡見到清真寺,一路好想知係邊,原來就係呢間餐廳。今日放工,一行二人黎到餐廳食個晚餐。兩個人叫左3碟野兩杯野飲。首先叫左白酒忌廉煮藍青口,因為朋友之前食過大推話好好味,就試下😅忌廉汁都幾多,唔會話好浠,口感適中,有幾塊烘過下既包俾你點汁食。講返青口先,的確食落去係幾大粒同食到粒青口肉好飽滿😄 雖然係忌廉汁,但白酒味都重,對我黎講可能係重左小小。然後再叫左碟圖書館羊肉二重奏,有兩件羊架,下面係羊肉墊底,有兩重羊肉食法,羊架都整得幾嫩口,唔錯。然後,再叫左個黑松露醬炸薯條,味道正正常常。熱辣辣。面頭d芝士絲好似點綴左個薯條😂我地每人再叫左一杯野飲。個環境都幾岩係到吹水傾計。

我地每人再叫左一杯野飲。個環境都幾岩係到吹水傾計。

• 圖書館羊肉二重奏
2023-09-29 62 views
估唔到呢度叫做「圖書館」,但裝修卻一啲都唔老土,而且仲有好多好靚嘅擺設,好適合嚟打卡,又有情調!首先就嗌咗兩杯Cocktail,一杯係「白蘭樹記」($140),白蘭樹係香港品牌嘅Gin,有淡淡嘅白蘭花香,再加上柚子果酒同青檸調味,感覺更加Fresh,有種自然果香味道,好適合佐菜飲用!另一杯係「五餅二魚feeding 5 thousand」($160),呢款係日本燒酌再加上用魷魚等海鮮調製嘅Vodka,非常特別,上菜時,員工更會用火槍燒香面頭嘅木魚碎,入口十分香濃!成個感覺好似食緊一道日本菜式咁。旁邊仲有五塊餅,呼應返呢杯嘢飲嘅主題。食物方面,我哋叫咗一客「意式肉丸‧酸種包」($98),肉丸有兩大粒,係用咗好香濃嘅肉醬調配,切開啖啖肉,作為前菜小食真係令人十分滿足,淨咗嘅汁仲可以點包包嚟食,唔會浪費!今日唔係好肚餓,就嗌咗一客「迷你千層麵」($108),不過唔好睇佢細細碟,份量都好足架!而千層麵嘅醬會比肉丸酸少少,而且又會再多啲芝士味,令成個味道更加豐富可口。主食我哋叫咗一客「圖書館羊肉二重奏」($288),二重奏係有羊架同羊肩,羊肉烹煮得十分鬆軟!羊肉鮮香得嚟唔會腥,非常好食!而個汁係
估唔到呢度叫做「圖書館」,但裝修卻一啲都唔老土,
而且仲有好多好靚嘅擺設,好適合嚟打卡,又有情調!
白蘭樹係香港品牌嘅Gin,有淡淡嘅白蘭花香,
再加上柚子果酒同青檸調味,感覺更加Fresh,
有種自然果香味道,好適合佐菜飲用!

上菜時,員工更會用火槍燒香面頭嘅木魚碎,入口十分香濃!
成個感覺好似食緊一道日本菜式咁。
旁邊仲有五塊餅,呼應返呢杯嘢飲嘅主題。

食物方面,我哋叫咗一客「意式肉丸‧酸種包」($98),
肉丸有兩大粒,係用咗好香濃嘅肉醬調配,
切開啖啖肉,作為前菜小食真係令人十分滿足,
淨咗嘅汁仲可以點包包嚟食,唔會浪費!

今日唔係好肚餓,就嗌咗一客「迷你千層麵」($108),
不過唔好睇佢細細碟,份量都好足架!
而千層麵嘅醬會比肉丸酸少少,而且又會再多啲芝士味,
令成個味道更加豐富可口。

主食我哋叫咗一客「圖書館羊肉二重奏」($288),
二重奏係有羊架同羊肩,羊肉烹煮得十分鬆軟!
羊肉鮮香得嚟唔會腥,非常好食!
而個汁係好特別地用咗南乳醬,係中式fusion煮法,都好特別!

呢間餐廳仲有室外用餐區,可以望到對面清真寺,
甚至更遠嘅尖沙咀景色,係個十分之chill的選擇!
2023-09-21
$436.5 (Dinner)
Library Restaurant and Bar 之前見朋友打卡,已經Bookmark左😆秋天天氣轉涼,一於黎試下露天既座位,有超大片天空既夜景,好好氣氛好啱Girls Night 或者情侶聚會💓室內裝潢亦都同樣有格調墨綠色為主色調,Chill 得黎又有一份高貴同classy💙首先叫左一份Westwholme 烤和牛裙邊服務員好細心,有提及話裙邊需要多d咀嚼不過我地都照試左,油花很豐富,口感超超超正🥰❤️肉質都好軟嫩,有部分位有咬口,而且肉味非常濃郁😋配埋香滑既蓉上,太美好了另外仲配有奇異果沙律,令成個口感都提升左😛另外叫左一份芝士肉醬闊條麵闊條麵軟硬適中,肉醬混合左牛同豬肉,口感豐富😋番茄味都重,配埋芝士,一分juicy,一分邪惡太好味啦!🥰再叫多左一份黑松露醬炸薯條薯條外脆內軟,表面撒滿芝士碎,正另外叫左兩杯Cocktail🥂金文塔文本RUM 酒底,檸檬味都幾出,同時都有份清新,係一杯易入口既酒不過酒精含量都幾高😝另一杯酒叫—春秋配上四書五經<春秋>一齊上,好有玩味!比剛剛介紹的金文塔文本,春秋入口Strong d口感偏酸,同埋有份草青味兩杯都係好有特色同心思既飲品😛無論氣氛既營
秋天天氣轉涼,一於黎試下露天既座位,
有超大片天空既夜景,好好氣氛
好啱Girls Night 或者情侶聚會💓

室內裝潢亦都同樣有格調

首先叫左一份Westwholme 烤和牛裙邊

服務員好細心,有提及話裙邊需要多d咀嚼
不過我地都照試左,
油花很豐富,口感超超超正🥰❤️
肉質都好軟嫩,有部分位有咬口,而且肉味非常濃郁😋
配埋香滑既蓉上,太美好了
另外仲配有奇異果沙律,令成個口感都提升左😛

另外叫左一份芝士肉醬闊條麵

闊條麵軟硬適中,肉醬混合左牛同豬肉,口感豐富😋
番茄味都重,配埋芝士,一分juicy,一分邪惡
太好味啦!🥰

再叫多左一份黑松露醬炸薯條
薯條外脆內軟,表面撒滿芝士碎,正

另外叫左兩杯Cocktail🥂

金文塔文本
RUM 酒底,檸檬味都幾出,同時都有份清新,
係一杯易入口既酒
不過酒精含量都幾高😝

另一杯酒叫—春秋
配上四書五經<春秋>一齊上,好有玩味!
比剛剛介紹的金文塔文本,春秋入口Strong d
口感偏酸,同埋有份草青味
兩杯都係好有特色同心思既飲品😛

無論氣氛既營造同埋食物既質素都好高,
下次日頭再幫襯下先🥳
2023-09-26 37 views
〠 Beef Cheek $248紅酒燴牛頰肉肉質軟淋嫩滑😋可是牛頰肉的膻味重得連醬汁也蓋不住味道肯定大部分人都不會喜歡😮‍💨Braised Beef Cheek was super soft and tender🤤 but surely some of you would not like the gamy taste of beef🫠 Even we dipped the beef in Demi Glacé and couldn’t cover the strong taste🥲 Fortunately, Sauté Mushroom and Mashed Potatoes were nice🙈評分: 6/10🌟〠 Pineapple Juice $60一看到賣相便感覺不好😟價值六十元的菠蘿汁非常甜 而且沒有果香味🍍🙅🏻‍♀️是杯不化算也沒有特別的飲品💸Umm…the presentation of the pineapple juice which cost HKD60 was literally disappointing🥹 It was sweet but not fruit
〠 Beef Cheek $248

〠 Pineapple Juice $60
一看到賣相便感覺不好😟
價值六十元的菠蘿汁非常甜 而且沒有果香味🍍🙅🏻‍♀️
是杯不化算也沒有特別的飲品💸
Umm…the presentation of the pineapple juice which cost HKD60 was literally disappointing🥹 It was sweet but not fruity yet, definitely was a very simple one and not worthy to its price🤓
評分: 5/10🌟

〠 Fennel Pork Sausage Orecchiette $148
茴香豬肉腸貓耳朵粉非常煙韌有咬口!
配上歐芹、西蘭花和車厘茄豐富整個味道✨
唯一的小投訴是味道實在太辣了🌶️
Fennel Pork Sausage Orecchiette cooked just right as it’s chewy😍 Paired with Parsley🌿, Broccoli🥦, Cherry Tomato🍅 to enrich the levels of flavour🤩 while the only complaint was it’s too spicy!!🥵
評分: 7/10🌟
—————————————————————————————
Library Restaurant and Bar (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道74-78號文遜大廈3樓

𓍼 #foodietiffhk
𓍼 #foodietiffcafe
𓍼 #foodietiff尖沙咀

#hongkong #hongkongtravel #hkcafe #hongkongcafe #hkfood #hongkongfood #hkfoodlover #foodaholichk #hkfoodie #cafehopping #library #尖沙咀 #清真寺 #美食推介 #美食攝影 #尖沙咀美食 #清真寺餐廳 #香港好去處 #다방 #홍콩 #홍콩맛집 #홍콩일상생활베지
Beef Cheek
Pineapple Juice
終於試到呢間hit左好耐既餐廳🍴講緊年幾2年前?岩岩開既時間已經係打卡餐廳,因為佢裝修靚,重點係有outdoor,仲對住清真寺,打卡好靚🥰不過等到而家先去食😂😂Book左7:45,staff好好咁叫我地坐喺旁邊等安排入座🥰餐廳內環境好靚好舒服,坐indoor叫左1個Appetizer 2個main,仲有2杯drinkAppetizer:✨黑松露醬薯條✨薯條脆卜卜,點黑松露醬好味😋Main:✨慢煮加拿大豬鞍🐷✨平時喺屋企自己買啲嘢d豬鞍煮極都勁鞋🫣原來係因為我唔識慢煮,佢個豬鞍真係好粉嫩🤤✨紅酒燴牛面頰✨我以為係勁細份,但佢個牛面頰算係幾大份,燴得好淋好入味Drink:✨ cocktail 🍹 四大美人✨有幾杯signature嘅Cocktail,d名好得意😎,叫春秋,金字塔,白蘭樹,我而家都比較少飲酒,但我見到其他枱叫完又叫,bartender 我坐咁耐佢調酒無停過,仲要我見杯杯都好吸引我見佢介紹四大美人係用4隻美人鍾意既水果調出黎😂黎到,靚到,可打卡之餘一飲好驚喜,淡淡既甜味,好岩女仔飲,好易入口,仲好細心,茶杯同茶壺都有冰😊✨mocktail - BOOKMARK✨老公唔飲酒,呢杯
終於試到呢間hit左好耐既餐廳🍴

餐廳內環境好靚好舒服,坐indoor

Appetizer:
✨黑松露醬薯條✨
薯條脆卜卜,點黑松露醬好味😋

Main:
✨慢煮加拿大豬鞍🐷✨

✨紅酒燴牛面頰✨
我以為係勁細份,但佢個牛面頰算係幾大份,燴得好淋好入味

Drink:

✨ cocktail 🍹 四大美人✨

我見佢介紹四大美人係用4隻美人鍾意既水果調出黎😂

✨mocktail - BOOKMARK✨
老公唔飲酒,呢杯岩佢,荔枝桃啤梨調製出嚟,老公話好飲

總結:我覺得嚟到一定要試佢嘅酒精飲品,真係好出色,下次天氣涼啲,我會想訂outdoor食tea😎😎😎

2023-09-21 32 views
今日嚟咗尖沙咀一間好有情調嘅餐廳。餐廳嘅室內裝修非常有高當感同格調,而好多人都揀室外位置打卡,因為可以望到清真寺嘅夜景,感覺都幾特別。黑松露醬炸薯條 ($68)薯條粗幼度適中,炸得好鬆脆,上菜嘅時候啱啱炸好仲係熱辣辣。上面刨咗一啲幼細嘅芝士絲。黑松露醬點薯條非常之夾,如果可以多少少醬就好啦,唔夠喉。白酒忌廉煮藍青口 ($168)藍青口有鮮味,唔似係冰鮮嘅淡茂茂嘅感覺。呢個白酒忌廉汁比較稠,都幾濃郁,點脆多士就適合。醬汁入面亦都有香草、洋蔥、同埋蒜頭等提味。圖書館羊肉二重奏 ($288)菜名有圖書館三個字,應該係餐廳嘅推介菜之一。話明係二重奏,佢有兩款羊肉。一款係羊架,佢用咗慢火煮到七成熟,羊味唔會好羶,肉質嫩滑。另一款羊肉就係墊喺羊架下嘅羊肩肉,另外仲有少少生菜。佢哋用咗南乳煮係幾惹味嘅,相對會重口味少少。酒方面,佢嘅cocktail都幾有特色。其中,依個四大美人($140) 用咗茶壺同茶杯嚟裝住個酒,好有中國特色。而入邊落咗白酒、荔枝、李、提子等,飲落果香味濃,亦都唔會好重酒精濃度,好啱女仔飲。同行朋友就叫咗呢個又係好有特色嘅春秋 ($150). 用咗古代造型嘅爵嚟裝住,好有霸氣。成

黑松露醬炸薯條 ($68)

白酒忌廉煮藍青口 ($168)

圖書館羊肉二重奏 ($288)

同行朋友就叫咗呢個又係好有特色嘅春秋 ($150). 用咗古代造型嘅爵嚟裝住,好有霸氣。成杯嘅感覺比較清新,消滯解膩一流。

2023-09-12 65 views
Girls talk既好地方兩次黎都係飲野水煙,四大美人真係好好飲甜甜既酒味,好順口水煙會有專人為我哋調配,只需要講出要求同中意既口味就可以坐室外有啲熱,但氣氛都好好,打卡既好地方
Girls talk既好地方
兩次黎都係飲野水煙,四大美人真係好好飲
甜甜既酒味,好順口

水煙會有專人為我哋調配,只需要講出要求同中意既口味就可以

坐室外有啲熱,但氣氛都好好,打卡既好地方
2023-07-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 四大美人
2023-09-11 54 views
係KKDAY預訂左同朋友食High tea set~印象最深刻係Macaroon~唔會過甜之後就係英式鬆餅 會有2款口味 一個原味一個有水果乾 同朋友一人一半share 試味飲品叫左Flatwhite同Affogato Affogato比想像中出色 雪榚有雲呢拿籽 味道香醇 配上expresso既焦香好似個甜品咁👍🏻
係KKDAY預訂左同朋友食High tea set~

印象最深刻係Macaroon~唔會過甜

飲品叫左Flatwhite同Affogato
今次嚟呢間野,見到open rice都多唔錯既評語,所以book左嚟慶祝生日,入到嚟環境係幾chill,見到餐單唔算好多野食 ,就係叫左3個試吓,一個係 卡邦尼意粉 * 咸到脫髮*,第二個係魷魚雞肝多士,個雞肝多士係ok既,不過個魷魚又係好咸,到第三個就係紅酒薈牛柳加薯蓉,又係咸到死既,啲肉係訓練咀嚼肌🫢 廚師係咪心情唔好,樣樣都咸到死,只可一,不可再,blacklist
魷魚雞肝多士
2023-09-07 50 views
玉子豆腐火腩火腩香脆可口,肉味香濃,配上軟滑細緻既玉子豆腐,加上特製豆腐醬,好味,亦感到菜式有創意慢煮加拿大豬鞍配蘆筍豬鞍厚身,肉質鮮嫩多汁!配菜係蘆筍的清甜爽口,香濃惹味烤菇,仲有芝麻菜白酒忌廉煮藍青口 藍青口鮮味十足,白酒醬汁濃郁,質感幼滑醇厚,醬汁中有洋蔥粒及蒜頭,配香脆多士四大美人靈感源於古代四大美女相關的故事,以提子、荔枝、梨等水果調酒、加上白酒,果味香濃,容易入口

玉子豆腐火腩

慢煮加拿大豬鞍配蘆筍

四大美人
2023-09-07 53 views
尖沙咀絕對係酒吧勝地,有各種地舖樓上bar,咩風格都有,今次去呢間偏向行打卡型格風✨餐廳有分室內室外座位,熱鬧得嚟算安靜,適合同朋友嚟傾偈quality time嘆特色cocktail🍹🍸門口已經有幾個打卡位,等位嘅時候可以影吓相絕對唔怕悶📸經過長走廊去到用餐區域餐廳有好多特色cocktail,中西風都有👀由中國米酒到whiskey不等🉑而且配搭好新穎,自問去唔少bar,覺得呢間喺尖沙咀嚟講算係價錢親民高質素🍸👍🏻✨迷你千層麵 $108個人好鍾意食千層麵,如果餐廳有嘅話絕對係必點菜式,呢個千層麵💯💯💯一上枱已經聞到好香嘅芝士味,千層麵皮好薄但唔會係軟淋淋,豬肉牛肉碎好香濃🍽整體絕對係味道同口感都滿分✨自家製脆薯仔波 $68大推!薯仔波先焗後炸,所以唔會太油,而且外皮好脆之餘薯仔好軟💯本身已經有調味所以唔需要茄汁都好夠味!✨意式肉丸配酸種麵包 $98肉丸係mix豬同牛,肉質偏向鬆軟同唔會太乾,唔會係緊實嘅質地👍🏻酸種麵包外脆內軟,表面有一小層牛油沾上醬料好好食😋🥹✨香辣蜆肉扁意粉 $188相對下主食份量唔算好大,但配料好豐富,有10幾隻蜆,飽滿鮮甜🤩意粉就採用較幼身嘅扁意粉,頗為煙靭幾有
門口已經有幾個打卡位,等位嘅時候可以影吓相絕對唔怕悶📸

經過長走廊去到用餐區域

迷你千層麵 $108

自家製脆薯仔波 $68

意式肉丸配酸種麵包 $98

香辣蜆肉扁意粉 $188
相對下主食份量唔算好大,但配料好豐富,有10幾隻蜆,飽滿鮮甜🤩意粉就採用較幼身嘅扁意粉,頗為煙靭幾有嚼感🫶🏻另外意粉好掛汁,味道偏辣好惹味!

白蘭樹記 $140
採用白蘭樹下嘅gin,私心好鍾意🥹好香!配上唔同嘅liqueur,味道較fruity同易入口,相信女仔會比較鍾意

Coffin Text $160
好有儀式咁嘅上菜方式🤩絕對係打卡必嗌,酒味的確較濃烈,但味道一流,平時有飲開嘅話不妨一試

平時成日出街食飯,覺得呢間係最近去過數一數二嘅餐廳🥹性價比高之餘服務質素超級好,店員會好好咁介紹餐牌同菜式💯一定會encore
有種同事嘅關係就係日日見,放工會約食飯,繼續傾傾傾💦 上個禮拜約咗就離職嘅同事放工去食dinner,揀咗環境elegant,cocktail又好特別嘅 𝑳𝒊𝒃𝒓𝒂𝒓𝒚 𝑹𝒆𝒔𝒕𝒂𝒖𝒓𝒂𝒏𝒕 𝒂𝒏𝒅 𝑩𝒂𝒓 📚🍸➿ 圖書館豆腐火腩 ($128)邊個話豆腐火腩淨係屬於男人嘅浪漫?呢碟西式嘅豆腐火腩賣相都好浪漫,用上煎香嘅玉子豆腐取代豆腐,加上一片片肥瘦適中嘅火腩,同埋too little好似酸菜嘅洋蔥絲🧅 味道上幾有層次,女仔都啱食😆 ➿ 紅酒燴牛頰肉 ($248)牛頰肉燴得軟冧,輕易切開🍴又好入味,散發紅洒嘅甜味🍷 鍾意佢哋嘅薯蓉好軟滑呢😍🥔 伴碟嘅蘑菇都好味!➿ 焦糖燉蛋•奶茶 ($78)焦糖脆面薄薄脆脆的😋 奶茶味冇想像中咁濃郁,但整體布甸好香滑呢!➿ 杜康•釀 ($150)好少見cocktail用到米酒🍶 雖然都比較strong,但係甜度都高,加上南北杏嘅nutty,又有保留少少南北杏碎,係一杯好厚身嘅Cocktail,創意方面我會比一百分💯➿ 金文塔文本 ($150)同樣地酒精含量都幾高,係一杯結合花、草、酸味,其中酸味最突出,非常之開胃呢😆🍋

➿ 圖書館豆腐火腩 ($128)

➿ 紅酒燴牛頰肉 ($248)

➿ 焦糖燉蛋•奶茶 ($78)

➿ 杜康•釀 ($150)

➿ 金文塔文本 ($150)