2012-11-30 310 views
和民的出品一向在我心中的定位都是中等, 或中下, 這次去是應老公的要求. 老公喜歡吃日本菜, 而和民做得好的地方, 就是portion不多, 小小的一份, 就算兩個人都可以多嘗幾款菜式. 我們當日大該7點就到, 銅鑼灣的和民一向都好多人排隊, 今天星期四也不例外, 晚上我們排到了第5桌, 但幸好我們大約等了15分鐘就入座了. 打開餐牌, 看到正在做AEON卡有7折的套餐, 可惜沒有帶信用卡, 所以就不考慮了, 轉而向單點的餐牌選擇. 看了一會, 我們決定了, 點以下食品: -芥末八爪魚-泡菜-燒多春魚-6式刺身-昆布鍋-蜆鍋-巧克力芭菲 芥末八爪魚-好好吃, 夠嗆, 喜歡芥末的朋友一定要吃, 而且卡路里低, 不過鹽分就偏高喇. 泡菜--夠入味, 好吃, 不知道是什麼牌子呢? 燒多春魚--由於自己今天攝入的蛋白質已經足夠, 所以就沒有嘗試, 我就不做評論了. 但是見魚身好多油, 看到老公吃落口的時候也不是脆口的, 純粹個人視覺感官而已. 6式刺身 一上桌已經知道不太對版, 蝦是霉霉的, 甩皮甩骨, 身首異處, 有多不新鮮看都看得出來, 三文魚刺身, 肉與脂肪也是分開的, 也是不新鮮的模

看了一會, 我們決定了, 點以下食品:

-芥末八爪魚
-泡菜
-燒多春魚
-6式刺身
-昆布鍋
-蜆鍋
-巧克力芭菲

芥末八爪魚~正
泡菜--夠入味, 好吃, 不知道是什麼牌子呢?
入味, 不錯.
烤多春魚, 我沒有吃
6式刺身
6式刺身..BAD!!
一上桌已經知道不太對版, 蝦是霉霉的, 甩皮甩骨, 身首異處, 有多不新鮮看都看得出來, 三文魚刺身, 肉與脂肪也是分開的, 也是不新鮮的模樣, 我先生實在很喜歡吃刺身, 而且今晚他要了一瓶熱清酒, 但我見他吃剩了, 心知不妙, 問了究竟, 他說三文魚是沒有味道的. 好奇心驅使下, 我就嘗了一塊三文魚, 天呀, 真的沒有味道, 怎麼可能? 好像在水裡泡了很久撈起來切片的感覺. 為甚麼說恨鐵不成鋼, 和民是一間日本餐廳, 為甚麼連最基本的刺身都做不好? 是因為價錢原因嘛? 這樣真得很難會再給第二次機會. 簡直要用差去形容.
昆布鍋料--新鮮
昆布湯底--清但高納
昆布火鍋, 料和湯分開上, 湯無油, 這個正切合我需要, 對於我們這些瘦身戰士來說, 吃火鍋一定要清湯, 先吃菜, 再吃肉, 這樣我就不用吸收多餘的油分. 這個值得讚.
走牛油, 清清地仲好鮮甜
蜆鍋
我們要求走牛油,可能有人會覺得賣相不夠美, 太清, 湯底不夠香口,不過對於我來說已經很足夠了,而且更突出了蜆肉的鮮甜, 大家可以一試呀.
走cream的puffait, 泡芙也沒吃
甜品環節, 巧克力芭菲當然不能錯過, 要求店方走cream, 雖然是破戒, 但也不能太過份, 連上面的泡芙我都沒有吃, 泡芙一向都不是我杯茶, 就無謂浪費quota了, vanille和chocolate雪糕軟滑, 巧克力餅乾也是脆的, 只是太甜而已, 但也給我KO了, 還有墊底的CORN FLAKES和超甜巧克力醬也給我吃完, 哈哈.....然後回家運動了3小時, 就為了消滅這個芭菲的熱量, 太強勁了!

最後賣單46X, 這個價錢寧願去吃火間土的mon-thur$198放題, 起碼出品更好些.
2012-11-29
走cream的puffait, 泡芙也沒吃
昆布湯底--清但高納
  • 昆布鍋-蜆鍋
2012-09-03 160 views
從前挺喜歡和民這類居酒屋,覺得食物精緻味道合胃口,而且每碟份量的的骰骰,可以一次過試多幾款。但隨著飲食的資歷越長,涉足的餐廳越多,就覺得它的質素平平無奇。不得不承認,人大了,嘴巴也刁了。今次光顧乃因友人的信用卡有折扣,我們柯打了三款食物再加白飯。首先送上的薯仔年糕餅明顯煎得過了火,深褐色的外表經已不吸引,幸好口感還算煙韌,可是薯仔味欠濃郁,即使加上牛油也不夠香。第二款溫泉蛋博洛尼斯比薩,批底做得猶如薯片般薄脆,然而配料很小家,只有幾片煙肉和小茄子。溫泉蛋有流心效果,但沒有與Pizza起著正面的化學作用。豬扒鍋是不少食家的推介,客人可以動動手,在沸騰的鍋中加入雞蛋。這個豬扒鍋共有六塊肉,炸粉太厚但確是香脆,浸著的醬油又過鹹,不配白飯的話也頗難入口。走的時候雖已接近十時,但仍有食客排隊等位,喪耶!

走的時候雖已接近十時,但仍有食客排隊等位,喪耶!
2012-08-23 51 views
這次和家人一起去"和民"吃晚餐~一家5人叫了很多東西也是$400左右, 算超級便宜!我喜歡去和民的其中一個原因是因為菜單上面有寫上卡路里標簽, 但是對減肥的人可能會有壓力.我姐和阿公,分別點了 "吉列豬排滑蛋飯"足足有1200卡路里, 是1天的基本卡路里吸取呢!其實我最愛吃的就是炸豬排飯所以姐"捐了"一塊給我, 更何況我的三文魚片少得可憐...夾起一塊炸豬排發現皮肉分離的狀態, 可是咬下去味道並不差, 也非常入味.只是缺少了那脆脆的口感, 肉塊感覺不是非常新鮮.至於滑蛋是標準的日本料理滑蛋, 不會太膩。本來猶豫了很久該點"東京醬油拉麵"還是"三文魚刺身飯", 可是看見菜單上面寫著新加入的"三文魚刺身飯", 最後臨時改變注意點了三文魚...到現在還是覺得還滿後悔的因為三文魚片真的又薄又少, 雖然還算鮮甜新鮮可是份量太少...唯一值得的是日本珍珠米很好吃, 吃完三文魚也可以繼續把飯清光.本人覺得這碗飯不值$60 它也有500多卡路里...我寧願吃其他款式.
這次和家人一起去"和民"吃晚餐~

一家5人叫了很多東西也是$400左右, 算超級便宜!

只是缺少了那脆脆的口感, 肉塊感覺不是非常新鮮.

至於滑蛋是標準的日本料理滑蛋, 不會太膩。

2012-08-19
  • 吉列滑蛋豬排飯
2012-08-04 29 views
以前舊同事說我這個女朋友很煩,每個月也要男朋友慶祝什麼「週月紀念」其實我倆不當是什麼慶祝,只是找一個藉口跟對方見見面,吃個飯而已今天是我們的 81 個月,很久也沒吃過日本菜,也很久沒吃過和民,於是就說進早放工誰先找位子大概等了半小時多就有位了是我之前沒留意,還是他們細心了???Menu 上每樣食物都附有卡路里,方便了追求健康 / 減肥的食家呢!點了兩款小吃,炸雞軟骨和蟹肉忌廉炸薯餅炸雞軟骨 ($36)味道沒有帶來驚喜,卻被它的份量嚇了一跳! 「噢?! 怎麼份量少了那麼多?」蟹肉忌廉炸薯餅 ($38)熱辣辣的薯餅炸得很香脆,內裡是沙律醬混了蟹柳絲(不是蟹肉呢!)和薯茸,吃不出蟹的味道和風石鍋煮蜆 ($48)蜆肉比想像中大,有 2.5-3cm 大的啊! 也很鮮甜! 由於用熱石鍋端上,食物的溫度都可以維持一段時間。吃的時候我會連湯一起喝下,清甜的帶點sake味到我最最最愛的出場,就是︰滑蛋豬扒鍋 ($53) 配細白飯 ($12)個人認為它們是絕現啊!!! 侍應已預先安排了小 GAS 爐,及後端上豬扒鍋和生雞蛋一隻我們需要自己打落碗內然後用筷子打勻,到豬扒鍋的汁煮滾,便將打勻了的蛋汁均勻地倒在

大概等了半小時多就有位了

是我之前沒留意,還是他們細心了???
Menu 上的每一樣菜也有標明 kcal,很細心呢!
點了兩款小吃,炸雞軟骨和蟹肉忌廉炸薯餅
炸雞軟骨
炸雞軟骨 ($36)
蟹肉薯餅
蟹肉薯餅 - 近鏡
蟹肉忌廉炸薯餅 ($38)
石鍋煮蜆
和風石鍋煮蜆 ($48)
最愛的滑蛋豬扒鍋
它們是絕配啊!
個人認為它們是絕現啊!!!
侍應已預先安排了小 GAS 爐,及後端上豬扒鍋和生雞蛋一隻
我們需要自己打落碗內然後用筷子打勻,到豬扒鍋的汁煮滾,便將打勻了的蛋汁均勻地倒在豬扒上。較細火將蛋汁煮至 7 成熟,便可以熄爐了
這裡的豬扒炸得香脆,炸粉不會太厚,滑蛋洋蔥加上軟綿綿的白飯,正!

好似不太夠飽,於是我們再追加了炸天婦羅冷喬麥麵
天婦羅冷喬麥麵
炸天婦羅冷喬麥麵($53)
但足足等了半小時還要追了兩次先到來
天婦羅炸燶了嗎??? 還是用萬年油??? 炸到深啡色的...而且不夠熱...
至於冷喬麥麵,我們把附上的蔥加進冷麵汁,將喬麥麵蘸上汁吃,但麵太硬,不好吃

全場爆滿,侍應忙個不停但仍會主動加水,抵讚!

吃到尾聲,收到媽媽的電話,要掛八號風球了,快回家去!!!
2012-06-29
Celebration
Anniversary
石鍋煮蜆
最愛的滑蛋豬扒鍋
它們是絕配啊!
  • 滑蛋豬扒鍋
2012-08-01 11 views
和民,耐不耐就去食了!這一次,點幾跟男友兩人去食!飲杯靚咖啡先~~壽司盤,有蝦、帶子及三文魚。都幾新鮮!最好味的是帶子及三文魚吧!這裡的壽司賣相都比較講究!沙律,不錯,幾新鮮!但略嫌芝士味不夠!再重手一點仲好!這個天婦羅也算多款式了!滿足到不同人所需!蝦都幾大隻,而且粉不厚。料很足的一個牛肉鍋!如果牛肉再新鮮一點就更好!基本上每次黎也會食的!
和民,耐不耐就去食了!
這一次,點幾跟男友兩人去食!
飲杯靚咖啡先~~
壽司盤,有蝦、帶子及三文魚。
都幾新鮮!
最好味的是帶子及三文魚吧!

這裡的壽司賣相都比較講究!
沙律,不錯,幾新鮮!
但略嫌芝士味不夠!再重手一點仲好!
這個天婦羅也算多款式了!
滿足到不同人所需!
蝦都幾大隻,而且粉不厚。
料很足的一個牛肉鍋!
如果牛肉再新鮮一點就更好!
基本上每次黎也會食的!

2012-05-20
2012-06-23 17 views
門外很多人等位,二人枱拿了飛要等三十張枱。和外子轉泰菜,但吃完泰菜,但泰菜串燒牛肉變酸,取消了,老公吃不夠,要再到和民,剛好手上的飛只過了一張枱。因我飽了,只叫了小吃和飲品。綠茶奶昔:很香綠茶味,好飲。Mango mountain:老公叫的,他話都好飲。牛油焗帶子: 帶子細粒,但好好味。牛肉鐵板燒:牛肉十塊小塊,用gas爐自己煎,牛肉好味。評分:85分會再來。此處十年無裝修過,頗殘舊了。

門外很多人等位,二人枱拿了飛要等三十張枱。
和外子轉泰菜,但吃完泰菜,但泰菜串燒牛肉變酸,
取消了,老公吃不夠,要再到和民,剛好手上的飛只過
了一張枱。

因我飽了,只叫了小吃和飲品。

綠茶奶昔:很香綠茶味,好飲。

Mango mountain:老公叫的,他話都好飲。

牛油焗帶子: 帶子細粒,但好好味。

牛肉鐵板燒:牛肉十塊小塊,用gas爐自己煎,牛肉好味。

評分:85分

會再來。

此處十年無裝修過,頗殘舊了。

2012-06-20
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
2012-05-22 14 views
同老公去搵好野食..又黎食呢間分店啦..真係好多人呀dinner time..多人都係成日見既..不過個waiter同我地講 今日我地既員工唔係好夠呀..可能要等耐d咁我地心唸... 都冇計啦... 都要等嫁啦...入到去啦..睇下meun有咩好食先..不過好餓啦..叫左個sushi食住睇..次次叫都覺得好好味呀..魚生都好鮮甜同埋醬汁同d sushi好match呀..之後叫左個沙津食啦...@@平時我同老公都係唔會食沙津嫁..哈哈點知呢次一試..原來都好好味嫁d生菜好新鮮呀好甜呀~因為有d餐廳食落去好苦好甘... 好難入口的!!!!!呢個沙津拉麵要讚@v@另外呢一個pizza 我都係一定要食嫁@@不過個溫泉蛋都就mama..so... 俾老公食左成個@@個''疲''好薄... 夠脆呀同埋材料都好多^^另外可能好耐未食過薯條了.. 叫左個黎食..幾脆好香..不過個人鍾意m記@@哈哈最後都係要叫多次個pizza 先夠喉呀哈哈~~
同老公去搵好野食..
又黎食呢間分店啦..
真係好多人呀dinner time..
多人都係成日見既..
咁我地心唸... 都冇計啦... 都要等嫁啦...

入到去啦..
睇下meun有咩好食先..
不過好餓啦..
叫左個sushi食住睇..
次次叫都覺得好好味呀..
魚生都好鮮甜
同埋醬汁同d sushi好match呀..

之後叫左個沙津食啦...

@@平時我同老公都係唔會食沙津嫁..哈哈
點知呢次一試..
原來都好好味嫁
d生菜好新鮮呀好甜呀~
因為有d餐廳食落去好苦好甘... 好難入口的!!!!!
呢個沙津拉麵要讚@v@

另外呢一個pizza 我都係一定要食嫁@@
不過個溫泉蛋都就mama..
so... 俾老公食左成個@@
個''疲''好薄... 夠脆呀
同埋材料都好多^^
另外可能好耐未食過薯條了.. 叫左個黎食..
幾脆好香..
不過個人鍾意m記@@哈哈
最後都係要叫多次個pizza 先夠喉呀哈哈~~
Other Info. : 侍應不足... 呢個問題真係要好好改善下了..
2012-04-17
2012-04-02 21 views
同女友係CB行完街想食日本野,但印象中又冇乜邊間係經濟但係質素,唯有去和民試左都幾多野 有溫泉蛋PIZZA, 西班牙海鮮飯, 油魚燒, 同埋牛油焗帶子, 仲有豚平燒個PIZZA幾得意, 雖然係PIZZA就咁加隻溫泉蛋係中間, 但係咁樣食法都算係幾有新意跟住就西班牙海鮮飯, 好後悔....點解食日本野會有西班牙野-.-之後係油魚燒,可能會覺得UN, 但係好野味, 對我來講係好正!牛油帶子同豚平燒都幾正, 不過略為油左少少
試左都幾多野

OK
牛油帶子同豚平燒都幾正, 不過略為油左少少
2012-04-14
OK
  • 溫泉蛋PIZZA
2012-04-02 17 views
同4個friend re-union, 本身諗緊食另一間中餐廳, 點知多人到你唔信, 即刻轉過黎WatMan之前食lunch去過中環果間和民, 味道就唔算出眾, 今次再試下CWB, 希望質數會高D啦5個人, 叫左幾份小食, 1份就四五十蚊, 價錢都OK至於飯/面, 就比小食貴10蚊左右不過, 最重要都係食物質數!!一打開本menu, 見到個洋蔥圈個樣咁有誠意即係決定左要叫佢當佢真係黎到果陣...原來真係好有霸氣, 件件都好巨型其實咬開左外邊, 就真係會見到果個ring狀既洋蔥就咁食會好dry, 所以一定要點佢個醬汁咁先可以平衡返個wet-dry 比例去圖!!下一個就係和風pizza成個pizza都好薄, 唔會好頂飽, 喜愛新口感就用好like而我就對佢一般啦, 個人prefer 少咸DD, 同脆身會好食D再黎就到石鍋黑椒牛肉飯再一次賣相滿分, 但味道就見人見智, 咸左少少再下個係豚平燒今次個樣同味道成正比!!好睇又好食, 而且用蛋黎做個配合D味道出晒黎!!最後黎多個小食串燒盛合都係果句...賣相滿分, 但味道就見人見智感覺上同一般串燒差唔多, 味道上淡左少少飲品同甜品就冇叫到, 廿幾三
, 點知多人到你唔信, 即刻轉過黎WatMan

之前食lunch去過中環果間和民, 味道就唔算出眾
, 今次再試下CWB, 希望質數會高D啦

5個人, 叫左幾份小食, 1份就四五十蚊, 價錢都OK

至於飯/面, 就比小食貴10蚊左右
不過, 最重要都係食物質數!!

一打開本menu, 見到個洋蔥圈個樣咁有誠意
洋蔥圈 - 理想
即係決定左要叫佢
當佢真係黎到果陣...原來真係好有霸氣
, 件件都好巨型
其實咬開左外邊, 就真係會見到果個ring狀既洋蔥
就咁食會好dry, 所以一定要點佢個醬汁
咁先可以平衡返個wet-dry 比例

去圖!!
洋蔥圈 - 現實 (同理想圖都幾似)
下一個就係和風pizza
和風pizza
而我就對佢一般啦
, 個人prefer 少咸DD, 同脆身會好食D

再黎就到石鍋黑椒牛肉飯
石鍋黑椒牛肉飯
再一次賣相滿分, 但味道就見人見智
, 咸左少少

再下個係豚平燒
豚平燒
今次個樣同味道成正比!!
好睇又好食, 而且用蛋黎做個配合
D味道出晒黎!!

最後黎多個小食串燒盛合
串燒盛合
都係果句...賣相滿分, 但味道就見人見智
感覺上同一般串燒差唔多, 味道上淡左少少

飲品同甜品就冇叫到, 廿幾三十蚊一杯野飲唔算好吸引...
Other Info. : 1. 都係果句...和民始終都係[環境] 做得非常好, 連menu 都好靚, 但food quality 相比之下就會有落差(但並非真係好差), 所以會有expectation gap 2. 可能係位置問題, D員工成日都見唔到我地...想埋單都要叫好耐先有人見到 3. 其實另外仲叫左2個面1個飯, 但係唔記得影
2012-04-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
洋蔥圈 - 理想
洋蔥圈 - 現實 (同理想圖都幾似)
豚平燒
2012-04-01 12 views
今天和朋友一起放鬆~~~解開上學的煩惱阿!本來想早點吃午餐的我們10點多就到了結果要等到11點半才可以進去!老實說這是我第一次來和民吃,平時聽説這裡的日本料理很正就很想試試看結果今天終于可以親自到來品嘗!原來這裡還可以提供食物所含的卡路里如果想減肥的人都不用擔心吸取過多卡路里的問題。和朋友一起分了的和風Pizza, 到現在還是能回想到當時的味道。只能說我已經愛上這個Pizza了。除了Pizza我們還叫了三文魚壽司,個人覺得味道普通而已。因爲朋友覺得不夠所以自己另外叫了飯。而我只能呆呆地看著她吃的摸樣。她說這個飯很好吃。如果有機會一定要試!
今天和朋友一起放鬆~~~解開上學的煩惱阿!
本來想早點吃午餐的我們10點多就到了
結果要等到11點半才可以進去!

老實說這是我第一次來和民吃,
平時聽説這裡的日本料理很正就很想試試看
結果今天終于可以親自到來品嘗!
原來這裡還可以提供食物所含的卡路里
如果想減肥的人都不用擔心吸取過多卡路里的問題。

只能說我已經愛上這個Pizza了。
除了Pizza我們還叫了三文魚壽司
個人覺得味道普通而已。
因爲朋友覺得不夠所以自己另外叫了飯。
而我只能呆呆地看著她吃的摸樣。
她說這個飯很好吃。如果有機會一定要試!
2011-02-24
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
2012-02-25 10 views
今日同屋企人及朋友去食飯,叫左魚生、燒鯖魚,牛肉火鍋。魚生好薄,近幾年都未試過一間餐廳的魚生切片可以薄到好似透明咁,用筷子夾起唔小心穿左個大窿。跟住到燒鯖魚,咸到好似個鹽唔洗錢咁,個經理仲同我講,早上摞番來的時候就係咁,無辦法牛肉火鍋比起上面兩樣好左小小,不過太甜。總之以後唔會再去,講完。
今日同屋企人及朋友去食飯,叫左魚生、燒鯖魚,牛肉火鍋

牛肉火鍋比起上面兩樣好左小小,不過太甜。
總之以後唔會再去,講完。
2012-02-18
今次食飯係為同d舊同事食飯聚會,是次選了和民作為聚腳的地方,我第一次食呢間野,發現佢D野食真係好得,難怪有咁多人排隊啦,我地等左成個半鐘,先至有位,個陣時已經係9點LU,之後我地就叫了出名的和民沙律,炸豬扖蛋鍋,超好味,之後又有豬骨拉面同埋炸豬軟骨,個個食到好HAPPY,不過係D份量太少,唔係好夠食,不過環境同氣氛也不錯,最唔好的就是冇得BOOK 台,等到冇晒心情.和民沙律最好味的其實是那隻沙律醬,如果佢多D配菜,加D煙肉會更好,另外加多D非炸的食物會更好,這裡的壽司真的不錯,好新鮮,好滿足....
2011-10-16
Waiting Time
90 Minutes (Dine In)
  • 東京拉面
  • 蛋豬扖煲(類似名字)
2011-10-15 5 views
沒試過日式pizza, 聽聞和民下午茶有得食, 難得這天要遲吃午餐便決定來試一試。 可能是平日關係不用等太久便可入座, 因為專程來吃pizza, 所以什麽也不用看便選了這下午茶餐。和風Pizza(义燒及照燒雞肉) 連沙律及湯及飲品$34...新鮮薄脆的批底, 上面就有些肉粒, 不過頗難分得出誰是义燒, 誰是照燒雞肉, 照燒汁也流在pizza上, 連葱絲一起吃有點像吃北京填鴨的風味, 或者像香葱餅乾更貼切在日本是否真的有日式pizza?

在日本是否真的有日式pizza?
$38 (Tea)
  • 和風Pizza
2011-09-23 11 views
今天我生日呀~ 同老公黎呢度食飯~一去到.. 門口企左好多人等位了@@等左30分鍾左右啦@@就有位了~~~~~~@@個menu好重呀@@睇左好耐@@叫左個芝屎明太子豆腐woo... 明太子加芝士真係好好味..味道都好濃..個豆腐硬身既@@感覺不似豆腐但係好好味@@之後唸左好耐..先叫到杯熱情果紅茶@@d飲品真係唸死我@@黎到了@@都ok 大杯啦~ 味道都淡淡地@@好森林feel呀杯野我覺得@@好似黎自大自然咁哈哈之後三文魚黎了~得好少@@都幾好~仲有個帶子~ 好滑~黎了個牛肉鍋@@味道都ok嫁@@入面d菜同金茹得好少@@牛肉都得好少@@不過唔會''un'' 都不錯@@個湯底加鳥冬加埋隻蛋~~好好味呀@@真係要靠個鳥冬先覺得有少少飽@@之後叫左個豚肉燒..味道同章魚''遠''一樣@@but..我對個汁mama地..老公都話mama地..but 入面係好食嫁..出面係蛋黎.. 入面有肉有菜既..仲有呢個漢堡@@好鬆軟呀肉質..幾好幾濃味~final 叫個吉列豬扒蛋@@自己要開火打蛋整真係幾好玩嫁@@充滿汁既雞扒~外層仲係脆嫁~唔錯~不過就咁食都幾咸下@@不過黎野黎得好慢呀...搞到差唔多食
今天我生日呀~ 同老公黎呢度食飯~
一去到.. 門口企左好多人等位了@@
等左30分鍾左右啦@@

就有位了~~~~~~
@@個menu好重呀@@
睇左好耐@@
叫左個芝屎明太子豆腐
woo... 明太子加芝士真係好好味..
味道都好濃..

d飲品真係唸死我@@
黎到了@@都ok 大杯啦~ 味道都淡淡地@@
好森林feel呀杯野我覺得@@

好似黎自大自然咁哈哈

之後三文魚黎了~
得好少@@都幾好~

仲有個帶子~ 好滑~
黎了個牛肉鍋@@
味道都ok嫁@@入面d菜同金茹得好少@@
牛肉都得好少@@
不過唔會''un'' 都不錯@@

個湯底加鳥冬加埋隻蛋~~

好好味呀@@真係要靠個鳥冬先覺得有少少飽@@
之後叫左個豚肉燒..
味道同章魚''遠''一樣@@
but..我對個汁mama地..
老公都話mama地..

but 入面係好食嫁..
出面係蛋黎.. 入面有肉有菜既.

仲有呢個漢堡@@
好鬆軟呀肉質..
幾好幾濃味~

final 叫個吉列豬扒蛋@@
自己要開火打蛋整真係幾好玩嫁
@@充滿汁既雞扒~

外層仲係脆嫁~
唔錯~
不過就咁食都幾咸下@@

不過黎野黎得好慢呀...
搞到差唔多食成2粒鍾= = '' 坐到人都傻了~
服務方面有d參差啦

笑容冇既..
= = ''
2011-09-22
Celebration
Birthday
2011-08-29 11 views
成日出到街諗唔到食咩都會去和民..貪佢算幾平同埋食物質素算係唔錯..佢間唔中會同信用卡搞下優惠所以都算幾抵食。。同埋佢間唔中都會轉下款。。不過好似食左咁多年d款都係轉黎轉去果幾樣啦。。不過都好過完全唔轉。。今次食左個海觧飯都幾好!!可以試下啊。。不過實在太多人排隊啦。。有時真係排到唔想再排。。不過唔排又唔知食咩好。。如果係中學生唔會afford食太貴既話可以考慮下食呢間呀。。
成日出到街諗唔到食咩都會去和民..
貪佢算幾平同埋食物質素算係唔錯..
佢間唔中會同信用卡搞下優惠所以都算幾抵食。。
同埋佢間唔中都會轉下款。。
不過好似食左咁多年d款都係轉黎轉去果幾樣啦。。
不過都好過完全唔轉。。
今次食左個海觧飯都幾好!!
可以試下啊。。
不過實在太多人排隊啦。。
有時真係排到唔想再排。。
不過唔排又唔知食咩好。。
2011-08-03