👧🏻😋👅🍽✨大大粒人氣餃子 濃湯餃冇得頂 💯-豐信餃子店 🇭🇰 太子汝州街17號地下A號舖 🇭🇰-🥟早放去朝聖點知原來咩時間都係咁長龍... 但好彩轉流都快, 等左一陣就入得🥟有少少假像其實好多人都係等外賣🤣 廚房得兩個人做野但出餐超級快, 水準又高, 真係冇得彈🥟餃子有成17款味道, 仲有素食選擇! 同埋有十幾款小食同自家製飲品, 超多元化-🍱招牌秘汁拼盤 $45💯一睇佢menu小食果版已經spot到想食雞腎, 鹵蛋同牛展, 竟然有個拼盤係樣樣都岩食!💯成個滷拼係暖既, 超級大份, 牛展個筋有咬口得黎都好腍💯雞腎比出面食到既冇咁爽 (各有各好啦), 但係佢呢個做法超級入味入口即化, 滷左好耐既感覺-🎱涼拌皮蛋 $20✨我唔多食皮蛋都食左兩三粒, 真係幾香😂 加上個醋汁好正好出味✨仲有一大抽酸薑好解膩, 之後食煎餃真係靠佢解膩😜✨order小貼士, 餃子即整都要等一陣 (煎餃更耐), 所以叫小食+湯餃+煎餃, 就keep住有野上同食😎-🍲湯餃10隻 (椰子海帶鮮雞豬骨濃湯) 雙併 $54💯飲一飲啖湯勁痴線, 好香濃, 椰子味首先彈出, 豬骨甜味緊隨其後, 甜到成湯飲晒💯芝士粟米鮮肉餃:
👧🏻😋👅🍽✨
大大粒人氣餃子 濃湯餃冇得頂 💯
豐信餃子店
🇭🇰 太子汝州街17號地下A號舖 🇭🇰
🍱
招牌秘汁拼盤 $45
招牌秘汁拼盤

💯成個滷拼係暖既, 超級大份, 牛展個筋有咬口得黎都好腍
🎱
涼拌皮蛋 $20

✨仲有一大抽酸薑好解膩, 之後食煎餃真係靠佢解膩😜
🍲
湯餃10隻 (椰子海帶鮮雞豬骨濃湯) 雙併 $54

💯芝士粟米鮮肉餃: 間間都有芝士粟米好似好普通? 但D人講到好好食, 原來真係同出面唔同, 佢芝士多到拉絲同埋超級香
💯香菇鮮肉餃: 完全係MVP, 菇味超重, 唔會切到太碎咬落仲有汁咇出黎
🍳
邪惡金沙餃10隻 雙併 $66

✨金沙碎厚厚鋪左係排煎餃既面頭, 岩岩煎起個餃好熱, 有D碎溶左同餃子皮融為一體, 超好味但真係有少少滯😂 好彩有皮蛋個酸薑幫幫手
✨小棠菜鮮肉餃: 特登揀左淡味少少既餃配金沙, 老實講有少少俾金沙搶左風頭, 但食真D就taste到小棠菜好鮮甜
✨雲耳椰菜鮮肉餃: 雲耳索索聲都係食口感, 同個鮮豬肉都好夾好鮮甜
🍹
飲品 $10 / 枝

💯想講勁抵飲, 好大枝, 青檸蜜同柑桔蜜都係酸酸甜甜又係解膩
💯飲落好清唔會甜到涸喉