2022-10-05 2090 views
▫️想搵個靜靜地又傾到計既餐廳食個飯🥰 見呢間環境幾好,門口又有個牌寫住happy hour 50% off 就揀佢啦😎▫️um… 不過當日係紅日,入到去先知原來係無happy hour🫠 never mind la~🍞 Bread $0▫️麵包烘得好脆,不過就偏硬左少少🤏🏻 油醋汁配包真係畫龍點睛🤩🥓 Antipasto $118▫️拼盤有2款醃肉🥓、2款芝士🧀、煙三文魚同醃菜🌱 好大盤感覺上好抵食😆 而且令我好想飲返杯酒😆🥂🥩 Sirloin Steak $198▫️要左5成熟🖐🏻 唔韌但都唔係嫰滑感覺,不過可能西冷就係咁🫣▫️薯條炸得好脆🍟 又係會令人食唔停🤪 配菜有焗蘿蔔🥕、南瓜🎃同西蘭花🥦 算係幾有誠意🫰🏻 而且幾淋幾好食😋🍰 Tiramisu $65▫️質感偏硬身,應該魚膠粉重手左少少🤏🏻 咖啡味幾出,口感都滑身,配埋雲尼拿雪糕同焦糖碎好正🍨 為今晚畫上一個完美既句號🥸🥂 Chardonnay $70▫️見其他人評語好多都話terrible serivce,但我地當晚雖然只有2位店員,見佢地都好忙🧐 不過態度仍然nice✌🏻 (除左落漏左個pizza,但都好彩,因為食完steak已經飽左🤣

🍞 Bread $0

🥓 Antipasto $118

🥩 Sirloin Steak $198

🍰 Tiramisu $65

🥂 Chardonnay $70

▫️見其他人評語好多都話terrible serivce,但我地當晚雖然只有2位店員,見佢地都好忙🧐 不過態度仍然nice✌🏻 (除左落漏左個pizza,但都好彩,因為食完steak已經飽左🤣) 其中一位男外藉店員仲有講有笑😆 所以要為佢地平反下✋🏻