Hiring
$23,000-$25,000
$18,500-$19,500
$18,000-$25,000
2020-11-21 81 views
上網見荃灣海之戀商場開左咁多餐廳都未試過 好多唔同種類 就諗住搵間黎試試 咁岩大家都想食cafe 見呢間係新開 Menu又有好多選擇 價錢又合理 就試試我地大約夜晚7點鐘去到餐廳 個陣餐廳都未算多人 只係得幾張枱入左客 我見好多枱都有個留座既牌 應該好多人訂左位 我都冇諗過要book位就直接黎左 好彩都仲有位唔洗等 可能係平日同埋早啦 同埋餐廳除左室內 仲有露天室外既位 Dinner Set既選擇真係有好多下 有意粉 飯 扒 全日早餐 乜都齊 仲包埋餐湯餐包同甜品 餐湯有兩個選擇 一個係龍蝦忌廉湯 一個係蕃茄湯 感覺上龍蝦忌廉湯吸引啲 仲跟埋個黑糖包同牛油 兩樣都好好食主菜我地揀左兩個都係豬 一個係烤黑豚西冷配檸檬帶子青蘋果絲 呢個叫左好快就黎左 塊豬比較薄身 係正常既厚度 上面仲有粒帶子 塊豬食落啲肉仲好滑身 有肉汁 仲跟埋薯條 另一個主菜叫左烤西班牙伊比利亞法式黑毛豬扒配檸蜜胡椒蘋果蓉 呢個係有骨豬 等既時間都比較耐 友人差唔多食晒佢份Main我個份先黎 今次呢個豬鞍係比較厚身啲細舊啲 唔同普通豬扒咁大塊 味道都唔算 不過呢款就貴過普通既豬扒 肉都係滑身既 唔會話好鞋 都係跟薯條仲

仲叫左兩杯特飲 都有好多款選擇 都揀左一陣先揀到 一杯係香橙特飲 另一杯係青檸幻影碟豆花茶 兩杯都好令 岩晒打卡用 碟豆花個杯黎到個陣係有漸變色 上面係紫色下面係藍色 搞勻之後就成杯變晒紫色 好令 味道正常 香橙特飲面頭有粒好大既冰 底下就有啲原粒既橙 都係要搞勻先好飲 味道正常 冇伏

最後仲有個甜品 係朱古力香蕉班戟 係細細份 味道都唔錯 食飽正餐食返個甜品岩岩好

整體黎講 食物同飲品都唔錯 有質素 價錢合理 平令正 多選擇 環境都幾好 服務都唔錯 不過見啲店員成日將啲食物同飲品落錯枱 下次會再黎試下其他食物

龍蝦忌廉湯
左:青檸幻影碟豆花茶  右:香橙特飲