OPPA Coffee Bar Restaurant

2021-03-25 62 views
🧀芝士控又再出動!😎 身為一個專業嘅芝士控,當然要時不時去搜羅各式各樣用芝士製作嘅美食啦🤤 今次就同大家介紹返間好耐之前食過嘅韓國餐廳,大家都知韓國菜係好鍾意乜都加芝士嫁啦,而佢嘅熔岩芝士炒飯真係令我一試難忘😋 嚟得呢間餐廳食,一定要食佢最出名嘅芝士炒飯!而我同朋友都係為咗佢而嚟😍 個飯份量好大個,面頭同側邊都鋪滿咗好多好多嘅芝士碎🧀🧀 跟住oppa店員就拎起個火槍起勢咁燒佢,最後仲幫我哋撈埋添🤪 由於實在加咗太多芝士,佢拉絲嘅效果真係超級誇張,有成半米咁高🤤 味道方面都非常之唔錯,勁多芝士令我呢個芝士控超滿意,個飯燒完有燶燶哋嘅香味,每粒飯都拉哂絲,超邪惡,但又引唔住一啖一啖係咁食😳除咗熔岩芝士炒飯之外,我哋仲嗌多咗個牛骨湯,上到嚟熱辣辣☺️,個湯飲落好暖胃,齋飲就有少少過鹹🤭,但送飯又幾啱啱好!而佢係用咗幾舊牛𦟌,再加舊牛骨,份量都唔算少,而且牛肉幾腍,唔錯👍🏻 佢仲配左一隻大餃子同埋泡菜,餃子比較硬,但係幾足料,而泡菜就正正常常🤪總括而言,呢間餐廳嘅熔岩芝士炒飯真係極推介,雖然以一個飯嚟講貴咗少少🤏 但一場嚟到真係必食😋 嘢食方面好滿意,不過服務態度就有待改善🤨 皆因個oppa勁c

雞肉蛋漿熔岩炒飯

牛骨湯
總括而言,呢間餐廳嘅熔岩芝士炒飯真係極推介,雖然以一個飯嚟講貴咗少少🤏 但一場嚟到真係必食😋 嘢食方面好滿意,不過服務態度就有待改善🤨 皆因個oppa勁cool,上菜嗰陣又無咩禮貌,所以服務方面就扣咗啲啲分啦🤭
雞肉蛋漿熔岩炒飯
牛骨湯