同朋友去太子睇水晶,順便食個飯諗住平平哋又就腳,喺街口就見到好多人等位等外賣反正我哋唔趕時間就拎咁籌,大概半個鐘左右就有位餐牌上有唔少小食,同琳琅滿目嘅餃子可以揀,價錢仲好貼地見到佢標榜絕無味精嘅椰子海帶豬骨雞湯,我哋就叫咗一碗雙拼湯餃同幾樣小食打算唔夠飽先再叫首先上咗手拍青瓜同上湯時菜青瓜細份份量都咁足😱 菜心大條但易食無渣,個湯就係雞肉豬骨濃湯,好飲🤩雙拼餃好大碗,啲餃隻隻都好飽滿皮唔算厚,睇都分到邊個係椰菜邊隻係雲耳絲雲耳椰菜鮮肉餃整體偏爽口,豬肉餡味道真係鮮同打得滑,仲有蔥粒,好正😍白菜鮮肉餃都好味,白菜葉嘅部份比較香,但都見到葉比莖多好多,有落本去做抵你咁多人排長龍👏🏻秘汁雞腎係比較濃稠同甜嘅滷汁去炆雞腎好淋同入味呢度目測成4、5個雞腎,好足料整體嚟講就係快速,健康美味,經濟大份就係舖頭位置唔算好闊落,翻桌時出出入入會少少碰撞,但可以接受下次再去太子一定會翻食👌🏻

反正我哋唔趕時間就拎咁籌,大概半個鐘左右就有位

餐牌上有唔少小食,同琳琅滿目嘅餃子可以揀,價錢仲好貼地

打算唔夠飽先再叫

上湯時菜+手拍青瓜

首先上咗手拍青瓜同上湯時菜
青瓜細份份量都咁足😱
菜心大條但易食無渣,個湯就係雞肉豬骨濃湯,好飲🤩

雙拼餃
雙拼餃好大碗,啲餃隻隻都好飽滿
皮唔算厚,睇都分到邊個係椰菜邊隻係雲耳絲

雲耳椰菜鮮肉餃

白菜鮮肉餃

抵你咁多人排長龍👏🏻

秒汁雞腎
秘汁雞腎係比較濃稠同甜嘅滷汁去炆
雞腎好淋同入味
呢度目測成4、5個雞腎,好足料

整體嚟講就係快速,健康美味,經濟大份
下次再去太子一定會翻食👌🏻
2021-10-26
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
上湯時菜+手拍青瓜
雙拼餃