2022-04-23 415 views
朋友話好耐無食過放題,今日決定俾個胃大解放,平平地去左沙田廣場呢間食,因為睇過好多食評都話呢間勝價比高,咁就揀左食呢間。我地比較遲去到,好彩唔洗排隊,但入到餐廳見到都差不多坐滿人。沿途經過自助區,嘩! 都有幾多選擇,飲品櫃啤酒、汽水、果汁、茶,樣樣齊,值得一讚茶飲係除左一般牌子嘅樽裝茶之外,仲有自家製冷泡茶;清酒、梅酒都係任飲;沙侓、小食、湯、甜品、雪糕/雪條….. 琳瑯滿目,呢度嘅嘢食都已經咁吸引,期待坐低可以叫嘅嘢食。🍣食放題一定要食刺身! 基本講得出嘅都有得食,三文魚就最正,我地好好彩可以食到三文魚腩,夠晒厚身肥美,食落有少少魚脂。帶子、赤蝦都很新觧,食完可以再食。🍣壽司必選海膽山,絕對係回本食物,估唔到放題嘅海膽都咁高質,完全無惺苦味,仲有少少甘甜,壽司飯又唔會大大舊,真係食多幾件都得!另外仲叫左火炙岩鹽燒左口魚壽司,同埋鵝肝帶子壽司,味道都OK。🍤天婦羅有樣幾特別嘅,沖繩苦瓜天婦羅,第一次食苦瓜天婦羅,苦瓜同天婦羅脆漿又幾夾喎,點埋天婦羅汁,帶少少酸味,會更突出苦瓜的鮮味。🥓炸物無論係榴槤炸彈、吉列牛乳炸鮮奶、紫心香芋丸、芝麻雞翼都有驚喜,首先絕無油膱味,最怕食炸嘢會有果d千

🥓炸物無論係榴槤炸彈、吉列牛乳炸鮮奶、紫心香芋丸、芝麻雞翼都有驚喜,首先絕無油膱味,最怕食炸嘢會有果d千年油味;其次係榴槤、芋丸、炸鮮奶都很香甜,榴槤炸蛋更有爆漿效果,一口咬落去,d榴槤漿不停漏出嚟,榴槤迷一定會鍾意。

🍢串燒牛舌大大片、翠肉瓜多汁;食過再叫多round嘅係溫室菠蘿,五個字足以形容,又甜又多汁!!

🍖燒物就食左蒜蓉牛油開邊芝士蝦、香草燒羊架同蒲燒鰻魚,鰻魚又係肥嘟嘟,好好味,鍾意食鰻魚嘅,記住呢個一定要叫; 而開邊蝦賣相同味道都係必叫之選。

最後飲埋梅酒🍶、食埋雪條🧊,枝咖啡味雪條有好濃嘅咖啡味,尤其係個咖啡脆皮,簡直係好似飲緊咖啡☕一樣。

太多好嘢想食啦,奈何個胃唔爭氣,一定要搵日再食過。仲有一定要讚,放題竟然無漏單情況出現😃,呢間放題真係平、靚、正!!⭐⭐⭐⭐⭐
刺身
海膽山
蒲燒鰻魚
香草燒羊鞍、蒜蓉牛油開邊芝士蝦
燒溫室菠蘿、鹽燒牛舌
1939 views
2022-04-22
$218 (Lunch)
刺身
海膽山