OPPA Coffee Bar Restaurant

2023-01-02 53 views
OPPA Coffee Bar Restaurant 📍尖沙咀金巴利街1號F地鋪━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━IG見過呢間餐廳嘅拉絲芝士炒飯勁多次 終於有機會嚟試吓 不過試完就算啦🤫 果然都係吹得太大━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🥘 海鮮蛋漿熔岩炒飯 $198 ▶︎ 其實齋睇名又點知佢係加咗芝士呢 但係食落又真係得芝士味🫣 店員會即場攞火槍燒融芝士同整熟蛋液 再幫你攪勻 過程就係攞手機影影影嘅時間🤫▶︎ 炒飯顏色紅紅地 應該係攞辣醬炒嘅 入面有少許海鮮 不過分量真係偏少 我就食到有幾粒魷魚同蛤蜊 另外就係似有似無嘅蛋同埋好多芝士▶︎ 入口除咗芝士味都冇乜其他味 淨係有啲啲辣味同鹹味🤨口感亦都好芝士 係軟綿綿嘅 飯嘅口感都偏唸同癡 ▶︎ 佢係唔難食嘅炒飯 不過因為期待太大所以有啲失望😔 如果唔係芝士控其實唔洗試🤔▶︎ 同埋198呢個炒飯有少少overpriced🫤好味指數:●●●○○━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🍗 蜜糖牛油無骨炸雞 $238▶︎ 無骨炸雞大概有十幾舊 上面淋咗蜂蜜🍯 同杏仁片 下面有薯條墊底▶︎ 炸雞算大舊
OPPA Coffee Bar Restaurant
📍尖沙咀金巴利街1號F地鋪
🥘 海鮮蛋漿熔岩炒飯 $198
▶︎ 同埋198呢個炒飯有少少overpriced🫤
好味指數:●●●○○
海鮮蛋漿熔岩炒飯

🍗 蜜糖牛油無骨炸雞 $238
▶︎ 炸雞算大舊 不過炸皮較厚 比較似有一粒一粒嘅口感 炸得酥脆唔太油 不過我就鐘意炸皮薄啲嘅炸雞 肉質正常 唔會話鞋但都唔算太滑🤔
▶︎ 炸雞有基礎嘅少少胡椒味 而醬汁就係重蜂蜜味 唔太get佢牛油係邊 不過調味算清新唔太漏 👌🏻
▶︎ 薯條唔錯 酥脆同埋加上蜜糖幾夾🙌🏻
好味指數:●●●○○
蜜糖牛油無骨炸雞

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
到訪日期: 9月頭 (晚餐)
快樂指數😋: ⑥⓪/①⓪⓪
性價比: 🌕🌕🌘🌑🌑