2024-03-26 178 views
同女朋友聚會揀咗間西餐,見食評吾差去試下,结果勁失望,叫咗青口跟兩杯白洒,青口味道好好,但上枱已經凍哂,叫咗塊dry age 肉眼,塊扒好細,上枱凍冰冰,再叫咗草铜平鐵牛排沙律,又係凍,仲有洋蔥圈同梳打水,兩個人hk8xx ,真心吾抵,早知去la Vache la
2024-03-25
細妹最鍾意食嘅餐廳,經常都要book位,基本上都冇得Walk in,裝修又好靚。普通到無得再普通嘅炸魷魚圈 $72雖然佢講到自己好普通,但係比起出面嗰啲魷魚圈的確係大嚿好多,所以就話佢哋自嘲麻麻哋,所有嘢都好特別。有蟹膏又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $145蟹肉多個意粉,蟹味好濃郁,用料真係好足都唔知老闆賺咩咁嘅價錢真係好抵食。基本上每次嚟到都會食。明太子薯條 $48就係有一大堆名明大子喺薯條上,仲要附上一兜明太子醬,驚你食唔夠明太子。蒜蓉虎蝦pizza $141啲蝦都真係好大隻蒜蓉Pizza其實有啲似蒜蓉包,不過呢個配搭都真係唔錯。你今日飲咗益力多柚子冰沙未啊? $56酸酸美美配上柚子冰沙夏天飲簡直係解暑良物。嗜甜之選豆腐奧利奧冰沙 $56豆腐同Oreo呢兩樣九唔搭八嘅嘢竟然可以溝埋一齊,真係幾有特色嘅飲品,雖然係比較甜,但係都值得一試係幾好飲。

普通到無得再普通嘅炸魷魚圈

蒜蓉虎蝦pizza
蒜蓉虎蝦pizza $141

嗜甜之選豆腐奧利奧冰沙
你今日飲咗益力多柚子冰沙未啊? $56
酸酸美美配上柚子冰沙夏天飲簡直係解暑良物。
嗜甜之選豆腐奧利奧冰沙 $56
2024-02-21
普通到無得再普通嘅炸魷魚圈
有蟹膏又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
明太子薯條
蒜蓉虎蝦pizza
嗜甜之選豆腐奧利奧冰沙
  • 你今日飲咗益力多柚子冰沙未啊?  &  嗜甜之選豆腐奧利奧冰沙
  • 普通到無得再普通既炸魷魚圈
  • 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
2024-03-17 142 views
一啲都唔嘛嘛哋嘅餐廳😋從環境、餐牌到食物都係帶着趣怪,見到餐廳所花嘅心思🩷最緊要係每款食物都好味,我已經黎咗幾次,每次都會有新鮮感👍🏻😍必食推介1️⃣有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵$145睇到相都想再食,非常之足料,每啖都會食到真蟹肉🦀蟹籽、蟹棒,好滿足😋😋😋😋😋2️⃣玉子豆腐無乜豆漿味既豆漿燉飯驚唔驚$142(有蟹肉)怕上一個意粉太濃味嘅可以揀呢個燉飯,清淡得黎食落都好香架!重點係佢入面都有蟹肉👍🏻😋😋😋😋3️⃣記住,期望愈大,失望愈大⋯雞翼(蜜糖芥末)$72呢個係每次黎都係必叫嘅小食,因為佢有4種味道選擇,包括微辣原味、芝士粉、避風塘&我今次試嘅蜜糖芥末😋😋😋😋😋4️⃣非一般一般檸檬果皮烏龍茶沙冰(簡稱檸茶)今次飲品揀咗檸茶沙冰,平時鍾意飲檸茶嘅你一定要點,因為飲落好香好清新,仲可以解膩。😋😋😋😋

😍必食推介

1️⃣有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵$145
😋😋😋😋😋

2️⃣玉子豆腐無乜豆漿味既豆漿燉飯驚唔驚$142(有蟹肉)
😋😋😋😋

3️⃣記住,期望愈大,失望愈大⋯雞翼(蜜糖芥末)
😋😋😋😋😋

4️⃣非一般一般檸檬果皮烏龍茶沙冰(簡稱檸茶)
😋😋😋😋
2024-03-16 133 views
Honey Mustard Chicken Wings:     Perfectly crispy on the outside, yet succulent on the inside, each bite was a harmonious blend of sweet and tangy flavors. The honey mustard glaze provided a delightful contrast to the tender chicken, leaving a lingering desire for more.Mentaiko Fries:         Crisp golden fries adorned with generous dollops of creamy mentaiko sauce, sprinkled with just the right amount of seaweed flakes. Each bite was a symphony of textures and flavors, elevating the humble fry
Honey Mustard Chicken Wings:
Mentaiko Fries:
         Crisp golden fries adorned with generous dollops of creamy mentaiko sauce, sprinkled with just the right amount of seaweed flakes. Each bite was a symphony of textures and flavors, elevating the humble fry to a gourmet delight.
Typhoon Shelter Chicken Wings:
       A nod to Hong Kong's culinary heritage, these wings were generously coated in a flavorful blend of garlic, chili, and spices, reminiscent of the famous typhoon shelter crab. The crispy exterior gave way to tender, juicy chicken, leaving a fiery yet satisfying sensation on the palate.
Caramel Crisp Coffee Smoothie:
      A velvety concoction of rich coffee, caramel syrup, and creamy goodness, it provided a refreshing contrast to the bold flavors of the preceding dishes. The subtle sweetness and caffeine kick were the perfect finale to an unforgettable meal.
2024-02-14
Type of Meal
Tea
2024-03-11 155 views
講開有特色哩間餐廳一定有哩間餐廳份.而朋友又未黎過所以決定同佢黎食下野!食物方面:⚪️有蟹go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵好多蟹肉仲有蟹膏.醬汁好濃郁好香.啖啖都食到蟹肉好滿足好食!⚪️美利堅合眾國草飼牛扒除咗牛扒有沙律同埋芝麻醬烏冬.好豐富👍🏻牛扒7成熟岩岩好肉質好軟滑好淋.好多肉汁好食😋⚪️焦糖脆脆窩夫奶蓋配焦糖脆脆窩夫仲有海鹽雪糕真係無得輸.少少鹹嘅奶蓋同海鹽雪糕配埋比較甜嘅焦糖脆脆.鹹鹹甜甜.加上熱既窩夫一冷一熱真係好正😊⚪️香蕉朱古力奶昔好濃郁既香蕉味.朱古力唔會好甜.奶昔無額外加糖好飲👍🏻整體方面:餐廳裝修設計都好有特色.成間餐廳周圍都係打卡點.每個菜式名都好特別.食物好新鮮.價錢都好合理抵食🍴
講開有特色哩間餐廳一定有哩間餐廳份.
而朋友又未黎過所以決定同佢黎食下野!

食物方面:

⚪️有蟹go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
好多蟹肉仲有蟹膏.醬汁好濃郁好香.
啖啖都食到蟹肉好滿足好食!

⚪️美利堅合眾國草飼牛扒
除咗牛扒有沙律同埋芝麻醬烏冬.好豐富👍🏻
牛扒7成熟岩岩好肉質好軟滑好淋.
好多肉汁好食😋

⚪️焦糖脆脆窩夫
奶蓋配焦糖脆脆窩夫仲有海鹽雪糕真係無得輸.
少少鹹嘅奶蓋同海鹽雪糕配埋比較甜嘅焦糖脆脆.
鹹鹹甜甜.加上熱既窩夫一冷一熱真係好正😊

⚪️香蕉朱古力奶昔
好濃郁既香蕉味.朱古力唔會好甜.
奶昔無額外加糖好飲👍🏻

整體方面:
餐廳裝修設計都好有特色.
成間餐廳周圍都係打卡點.

每個菜式名都好特別.食物好新鮮.
價錢都好合理抵食🍴
2024-02-26 599 views
店內四周色彩繽紛,創意冇限的擺設和充滿玩味的語録,生動有趣,為沉悶的日子添上生氣。🫖 夠唔夠薑蜂蜜菊花茶(熱)整壼熱呼呼的薑蜂蜜菊花茶,薑味温和,菊花茶清香,混合天然甜味的蜂蜜,喝下令人放鬆心情。  ✨️ 美利堅合眾國草飼牛扒七成熟的草飼牛扒,肉味濃郁,肉質軟腍細緻。混有麻醬的木魚凍烏冬帶來冰冰涼涼的口感,味道也不錯。沙律菜含新鮮生果粒,新鮮健康。✨️ 黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯墨汁燉飯混有魷魚和菇粒,墨魚滑爽口彈牙。墨魚汁帶有一點鹹和海鮮的味道,十分適合配搭海鮮。✨️ 普通到無得再普通既炸魷魚圈新鮮炸起的魷魚圈,外脆內爽滑,香酥惹味。✨️ 手工紫薯窩夫窩夫外脆內軟,紫薯蓉帶原生微甜味道,加上富奶香的奶蓋和冰涷的雲呢拿雪糕球,令人滿足。
🫖 夠唔夠薑蜂蜜菊花茶(熱)

✨️ 美利堅合眾國草飼牛扒
美利堅合眾國草飼牛扒
七成熟的草飼牛扒,肉味濃郁,肉質軟腍細緻。
混有麻醬的木魚凍烏冬帶來冰冰涼涼的口感,味道也不錯。
沙律菜含新鮮生果粒,新鮮健康。
✨️ 黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯
黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯
墨汁燉飯混有魷魚和菇粒,墨魚滑爽口彈牙。
墨魚汁帶有一點鹹和海鮮的味道,十分適合配搭海鮮。
✨️ 普通到無得再普通既炸魷魚圈
普通到無得再普通既炸魷魚圈
新鮮炸起的魷魚圈,外脆內爽滑,香酥惹味。
✨️ 手工紫薯窩夫
手工紫薯窩夫
2024-02-20
Type of Meal
Dinner
普通到無得再普通既炸魷魚圈
手工紫薯窩夫
2024-02-26 193 views
墨魚薄餅配海鮮莎莎:這道菜將脆脆的薄餅與豐富的海鮮完美結合。帶子的鮮美、蝦的嫩滑、蟹肉的細膩,還有沙律菜的清新,整體口感層次豐富。好邪惡既鹹蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥:一看菜名就覺得好可愛,牛油果的綿密與蟹肉的鮮美,產生了意想不到的美味。沙律菜的清爽,芝士的濃郁則使得整體味道更加醇厚,一款既健康又美味的Pizza。肉食者沙律:洋蔥、芒果、紫椰菜、火龍果、番茄等蔬果的加入,為這道菜增添了豐富的口感和色彩。炸雞塊的加入更是將整道菜的口感推向了高潮,酥脆的外皮與嫩滑的雞肉相得益彰,讓人回味無窮。手工紫薯窩夫:自家制的紫薯醬和紫薯蓉使得整道甜點充滿了紫薯的濃郁香氣,而雪糕和奶蓋的加入則為這道菜增添了一絲清涼和滑嫩的口感,香甜與窩夫的酥脆完美結合。自家制山楂果肉玫瑰花茶:山楂的酸甜,而玫瑰花的香氣帶來了一絲浪漫和清新的氣息,既健康又美味的茶飲。

2024-02-25 146 views
今日和朋友在尖沙咀到天文台睇展覽,睇完之後試左一間未食過既餐廳。環境玩味十足,四周都係各種好笑的標語,任何一個位置都可以打卡。美利堅合眾國草飼牛扒($178)首先菜式視覺效果已經有加分,配菜配搭上都幾豐富,有柴魚片配芝麻醬拌烏冬、兩大片蝦餅和雜果沙律,包括香芒、火龍果、藍梅等,附上芥末醬供牛扒配搭食用,牛扒一塊塊整齊切好,肉質粉嫩,牛肉味相當濃郁。點解個個都叫軟殼蟹比薩架(仲要有菠蘿)($145)軟殼蟹pizza似用薄酥皮餅底,食落都幾香脆,表面鋪滿雙重芝士、蟹柳和菠蘿,中間放著主角 - 原隻軟殼蟹,餅底調味主要甜味為主,配上軟殼蟹的咸香味,整體感覺新鮮。唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯($135)可加$28選擇原條鰻魚,一整塊滑蛋包住米飯,蒲燒鰻魚配上燒汁,味道正正常常,份量都唔少。綠光蓋頂的八爪魚先生($72)八爪魚切片配上青醬,以冷盤方式上碟,配上火箭菜和海葡萄,做法創新。八爪魚食落有鮮味,海葡萄平時比較少見,有淡淡的海水咸味,能將八爪魚鮮味帶出。

美利堅合眾國草飼牛扒($178)

點解個個都叫軟殼蟹比薩架(仲要有菠蘿)($145)

唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯($135)

綠光蓋頂的八爪魚先生($72)
2024-02-24 102 views
尖沙咀很有创意的多国菜,听着名字mamaday但是味道绝对不mamaday✨西班牙海鲜饭✨有一整只的鱿鱼在上面,烤得很香很嫩,饭里面的虾也很新鲜很弹牙。饭有浓浓的番茄味,超级好吃。✨巧克力奶昔✨很惊喜的饮品,不甜腻,有浓浓的可可香气
✨西班牙海鲜饭✨
✨巧克力奶昔✨很惊喜的饮品,不甜腻,有浓浓的可可香气
2024-02-23 98 views
OMG! Mamaday一啲都唔麻麻地,野食好味之餘,整間餐廳佈置色彩繽紛輕鬆和諧~🥗唔算基本嘢:海洋生物沙律$120海鮮沙律色彩繽紛奪目,海洋生物有帶子、鳳尾蝦,先煎至焦香,香氣迫人;蟹籽新鮮爽脆,味道可口。沙律菜加入了藍莓、紅莓、火龍果、車厘茄和火箭菜,果肉甜,蔬菜清新,果然唔算基本野😂🐔希望愈大失望愈大雞翼-微辣原味$724種口味,問過店員,原來微辣原味和避風塘味是烤的,另外兩款是炸的,於是點了難得的烤雞全翼微辣原味,烤得均匀皮脆肉嫩,雞肉香口又juiicy , 微微辣,一啲都唔失望~🍕好邪惡嘅咸蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥 $145集合了我最愛的咸蛋、牛油果和蟹肉於一身,極具創意的一款pizza,批底薄而鬆脆,材料甚多,蟹肉絲豐富,每件均有一隻蟹鉗,新鮮甜美,牛油果的軟滑,咸蛋的咸香,層次無窮。🥤玫瑰山楂茶梳打$56山楂不會太酸,酸酸甜甜,加上玫瑰花香,清新怡人🍹Magic B1oom 情花開 開燦爛 $88氈酒底,柑橘香氣,整杯香甜容易入口

🥗唔算基本嘢:海洋生物沙律$120

🐔希望愈大失望愈大雞翼-微辣原味$72

🍕好邪惡嘅咸蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥 $145

🥤玫瑰山楂茶梳打$56
山楂不會太酸,酸酸甜甜,加上玫瑰花香,清新怡人

🍹Magic B1oom 情花開 開燦爛 $88
氈酒底,柑橘香氣,整杯香甜容易入口
2024-02-23 63 views
喺尖沙咀逛完街, 搵間餐廳食吓嘢, OMG Mamaday位於加連威老道, 裝飾既趣怪又有特色, 餐牌同樣好有創意。餐廳地方闊落, 環境舒適。有GO又有蟹肉嘅蟹蟹意大利扁面賣相幾精緻, 兩隻蟹鉗加上蟹肉和蟹籽, 鋪在意大利扁面上, 蟹肉幾鮮甜, 加上蟹籽卜卜脆嘅口感, 意大利扁面煙韌彈牙。辣架傻豬豬豬頸肉泰式肉碎日本蛋包飯豬頸肉相當嫩滑, 肉汁豐富有質感, 蛋包飯充滿蛋香, 包著惹味嘅肉碎, 飯粒香滑。唔甜的紫薯蛋糕味道真係唔甜, 充滿紫薯清香, 蛋糕好幼滑。焦糖脆脆窩夫窩夫有四件, 份量都幾多, 熱辣辣香噴噴, 加上甜香惹味嘅焦糖脆脆和香滑雪糕, 口感好有層次。你今日飲咗益力多柚子沙冰未呀乳酸香味加上柚子果味, 冰冰涼涼好清爽。焦糖脆脆沙冰啖啖焦香脆口嘅冰涼沙冰, 解渴潤喉。
喺尖沙咀逛完街,

搵間餐廳食吓嘢, OMG Mamaday位於加連威老道,

有GO又有蟹肉嘅蟹蟹意大利扁面

辣架傻豬豬豬頸肉泰式肉碎日本蛋包飯

唔甜的紫薯蛋糕
味道真係唔甜, 充滿紫薯清香, 蛋糕好幼滑。

焦糖脆脆窩夫

你今日飲咗益力多柚子沙冰未呀
乳酸香味加上柚子果味, 冰冰涼涼好清爽。
焦糖脆脆沙冰
啖啖焦香脆口嘅冰涼沙冰, 解渴潤喉。
2024-02-15 114 views
情人節老公Book左呢間餐廳既Set,入到黎環境好有特色,係vintage既風格仲有D二次創作既元素。講返今次呢個Set,有湯、頭盤、主菜牛排、意大利飯、甜品、飲品,價錢係$650/2人,算抵食。松葉蟹蕃茄濃湯非常濃郁的蕃茄味,感覺係成個蕃茄打爛造成湯,松葉蟹腳都新鮮,口感彈牙。三熾盛宴刺身(阿根廷紅蝦、甜蝦、虎蝦)三款蝦都非常鮮甜,完成冇腥味,最鍾意阿根廷紅蝦,啖啖肉又爽口。安格斯西冷配蘋果沙津牛排叫左7成熟,黎到都算岩岩好,個心仲有小小粉紅,而且肉質好軟淋,又有肉汁,但老公話5成會更好食。另外不得不提係有兩件南瓜餅做配菜,南瓜蓉好絲滑無渣,非常香甜,仲要加埋酥脆既外層,好好食!鮑魚黑松露燉飯非常足料,原隻鮑魚已經切好左,方便食用。米粒軟硬度適中,黑松露香味好濃,有不少蘑茹做配襯,令到意大利飯更豐富。士多啤梨香蕉蛋糕白士多啤梨幾甜,有陣香蕉精油的味道,蛋糕不過不失。豆腐咖啡幾特別,咖啡我唔識評價,只係覺得豆腐雪糕同咖啡又幾夾,不過可以甜多小小柚子益力多沙冰柚子味好重,反而唔係好飲到益力多,整體係十分清爽,食完肉同意大利飯比較油膩,就覺得好解膩

松葉蟹蕃茄濃湯

三熾盛宴刺身(阿根廷紅蝦、甜蝦、虎蝦)

安格斯西冷配蘋果沙津

鮑魚黑松露燉飯

士多啤梨香蕉蛋糕
白士多啤梨幾甜,有陣香蕉精油的味道,蛋糕不過不失。

豆腐咖啡

柚子益力多沙冰
2024-02-14
Celebration
Valentine's Day
2024-02-13 131 views
週未和家人在尖沙咀玩,午飯找到這間有獨特風格的餐廳吃東西。🍽️美利堅合眾國草飼牛扒🥩美國牛大部份都是「穀飼牛」,難得可以品嚐美國的草飼牛,要好好品嚐!草飼牛大部分飼料為牧草,人們把牛隻放牧在大草原中自由活動,因此肉質較為精瘦紮實。七成熟的牛肉色澤粉嫩,脂肪較少,但肉質嫩滑。有水果蔬菜沙律、胡麻醬烏冬、蝦片,十分豐盛的一餐!🍽️來自舊金山的斧頭豬🍗厚切斧頭豬扒製作需時,但是值得等待的,因為厚切的豬肉一上桌已經十分吸睛,一切開全部是肉像滿溢的湯水般傾瀉出來。肉質軟腍,燒焦的油脂味十分引人入勝!同樣配上水果蔬菜沙律、胡麻醬烏冬、蝦片,大滿足!🍽️蒜蓉虎蝦比薩🍕這個比薩以薯蓉、蒜蓉泥、芝士作比薩餅底,味道十分配合。比薩上有車厘茄切片、洋蔥、大大隻的虎蝦。小兒一見到立即兩眼發光,吃個不停🤣
週未和家人在尖沙咀玩,午飯找到這間有獨特風格的餐廳吃東西。

🍽️美利堅合眾國草飼牛扒🥩

有水果蔬菜沙律、胡麻醬烏冬、蝦片,十分豐盛的一餐!
🍽️來自舊金山的斧頭豬🍗

1965 views

🍽️蒜蓉虎蝦比薩🍕

• 蒜蓉虎蝦比薩鐘意食既就鐘意食
  • 來自舊金山的斧頭豬
  • 美利堅合眾國草飼肉眼扒
2024-02-09 120 views
OMG麻麻地是一家令人驚艷的餐廳。我作為一位專業的食評家,深感這裡的菜式和飲品都展現了高度的創意和精緻度。讓我來分享一下我對他們的味道和精緻度的評價。首先,讓我們來談談飲品。他們的薄荷青檸梳打給我一種清新的感覺,仿佛置身於清晨的草地上。這款飲品散發著薄荷的清香,搭配青檸的酸爽,帶來一種令人振奮的口感。每一口都散發著新鮮的味道,令人愉悅。這絕對是一款讓人精神一振的飲品。接下來是他們的Sangria,這款飲品以紅酒、烈酒、青檸和熱帶水果為基礎。它散發著一種原汁原味的味道,讓我回味起以前的滋味。這是一款正宗的Sangria,口感豐富,帶有微妙的酒精感,但同時又帶著一種令人心靈愉悅的感覺。這款飲品充滿著真誠和熱情。除了飲品,OMG麻麻地的菜式也非常出色。他們的西班牙烤乳豬是必點的一道菜。這道菜以1/4隻乳豬為主,經過西班牙烤的技法,呈現出金黃色的外皮和多汁的肉質。每一口都散發著濃郁的香氣,肉質鮮嫩多汁,配合著獨特的烤味,絕對是一道令人回味無窮的美食。總結來說,OMG麻麻地以其創新的菜式和精緻的飲品贏得了我的讚賞。薄荷青檸梳打和Sangria帶來的清新和原汁原味的口感令人難以忘懷。而西班牙烤乳豬

總結來說,OMG麻麻地以其創新的菜式和精緻的飲品贏得了我的讚賞。薄荷青檸梳打和Sangria帶來的清新和原汁原味的口感令人難以忘懷。而西班牙烤乳豬則展現了他們在烹飪技術方面的傑出表現。如果你正在尋找一個別具一格的餐廳,另外,甜品OMG是是但但絕對值得一試。waffle 脆又軟!
這間餐廳嘅裝飾得意又趣怪, 令你仿如置身古怪樂園, 每張松都各有特色, 空間感好足夠。餐牌同樣古靈精怪, 餐點名稱都好搞嘢, 有多款意粉, 飯 扒類 ,甜品和小食以供選擇。唔算基本嘢:海洋生物沙律紅紅綠綠擺盤幾吸引, 新鮮沙律菜加上車厘茄和雜莓, 海洋生物方面有蝦, 蟹柳和魚籽, 清新又開胃。黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯黑黑嘅墨汁燉飯口感好幼滑, 炸得金黃嘅魷魚圈酥香爽脆, 兩種不同口感整體上又幾配合。美利堅合眾國草飼牛扒牛扒都幾大塊, 七成熟火口啱啱好, 肉質嫩滑又多汁, 牛味香濃, 配菜是沙律菜和蝦片, 起來沒有肥膩。夠唔夠薑蜂蜜菊花茶清清甜甜又有薑味, 清熱有潤喉。牛油果沙冰口感係杰撻撻的沙冰混合牛油果蓉, 口感幼滑濃厚, 冰冰涼涼得嚟又唔太甜。#尖沙咀美食 #多國菜 #咖啡店 #相机食先 #手机食先 #美食博主 #香港美食 #香港探店 #香港旅游攻略 #香港旅游好去处 #香港美食推荐 #hkfood #hkrestaurant #hkfoodie #foodporn #hkfoodblog #foodies #foodiehk #instafood #hkfoodp

唔算基本嘢:海洋生物沙律

夠唔夠薑蜂蜜菊花茶
清清甜甜又有薑味, 清熱有潤喉。

牛油果沙冰口感係杰撻撻的
沙冰混合牛油果蓉, 口感幼滑濃厚, 冰冰涼涼得嚟又唔太甜。

#hkfood #hkrestaurant
#hkfoodie #foodporn #hkfoodblog #foodies #foodiehk #instafood #hkfoodporn #foodblogger