2024-01-29 175 views
今日心情真係麻麻地,去Mamaday食d comfort food.你今日飲左益力多柚子沙冰未啊益力多味濃郁,配上柚子蜜,酸甜清新。花生醬咖啡沙冰喜歡peanut butter cup的一定會喜歡。花生醬與咖啡結合在一起,花生醬濃度恰到好處,不會過膩,沙冰打造清爽口感。求其是但乜都炸啲啦有炸蝦、炸蠔、炸芝士、炸薯條、炸魚柳。炸芝士入口微辣,內裡軟心,一口一件,令人開心的食物。都幾辣的泰式打拋豬烏冬我最喜歡的打拋豬烏冬,微酸香味與九層塔獨有香氣結合,十分開胃惹味。來自舊金山的斧頭豬很驚喜的一道菜外脆內軟,肉質很嫩完全不柴,醬汁香甜可口,很喜歡!總是能把心情挽救的MAMADAY!
你今日飲左益力多柚子沙冰未啊
益力多味濃郁,配上柚子蜜,酸甜清新。
花生醬咖啡沙冰
喜歡peanut butter cup的一定會喜歡。
花生醬與咖啡結合在一起,花生醬濃度恰到好處,不會過膩,
沙冰打造清爽口感。
求其是但乜都炸啲啦
有炸蝦、炸蠔、炸芝士、炸薯條、炸魚柳。
炸芝士入口微辣,內裡軟心,一口一件,令人開心的食物。
都幾辣的泰式打拋豬烏冬
來自舊金山的斧頭豬
很驚喜的一道菜
外脆內軟,肉質很嫩完全不柴,醬汁香甜可口,
很喜歡!
總是能把心情挽救的MAMADAY!
再次回訪一啲都唔麻麻地嘅MAMADAY✨呢到最大特色就係色彩鮮豔嘅裝潢 每個角落都充滿玩味🤡連碗碟到餐牌都花盡心思🤘🏻比起隔離嘅姊妹店 更鍾意呢間💛.📌海龍皇比薩 $268上次食完念念不忘💭成隻龍蝦頭擺喺pizza面 夠晒霸氣豪華🦞批底超薄 邊邊位好脆 鋪上龍蝦肉, 元貝同青口 每塊slice都有齊🍕龍蝦肉爽彈鮮甜 青口軟嫩冇沙唔腥 元貝煙韌有咬口🦪醬底調味唔濃 鹹香拉絲芝士份量唔算多🧀另外再配搭洋蔥絲, 蕃茄仔同香草 整體食落酸酸甜甜 清新得嚟 又有鮮味🧡.📌蒜蓉虎蝦比薩鐘意食既就鐘意食 $142呢款批底都係薄脆批🍕配料大致一樣 不過將龍蝦轉成虎蝦 口感更加爽彈 大大隻 啖啖肉 雖然唔算鮮甜 但冇雪藏味🦐Pizza鋪滿大量芝士 軟綿拉絲 鹹香十足 再加埋蒜蓉粒 啖啖蒜香 夠晒惹味🧀🧄不過就偏重口味 鹹左少少🤏🏻.📌法國名物有啲驚喜意大利扁麵 $126好少見cafe嘅意粉會有法國蝸牛 肉質緊實 軟嫩有嚼勁🐌扁意粉炒得好香 熟度剛好 係al dente嘅口感 幾出色🍝配搭鹹香菇菌醬同爽嫩野菌粒 味道又幾夾🤎.📌焦糖脆脆 $90窩夫勁抵食 有四大件 每舊都好厚身 焗到外脆內鬆軟 帶點麻糬

📌海龍皇比薩 $268

📌蒜蓉虎蝦比薩鐘意食既就鐘意食 $142
呢款批底都係薄脆批🍕

📌法國名物有啲驚喜意大利扁麵 $126
法國名物有啲驚喜意大利扁麵

📌焦糖脆脆 $90
窩夫勁抵食 有四大件 每舊都好厚身 焗到外脆內鬆軟 帶點麻糬同蛋糕嘅口感🧇食落微微蛋香 鹹味 出奇地唔係甜嘅🥚旁邊擺滿大量焦糖脆脆 香甜冇苦味 脆卜卜 咬落融化 唔會太痴牙 整得唔錯🍮海鹽雪糕帶微鹹 配埋牛奶味 鹹甜鹹甜🍦芝士奶蓋好正 稠杰度適中 厚重得嚟唔膩 奶香甜味同芝士鹹香平衡得好好🧀🥛所有配料同窩夫一齊食 零違和感 好夾 有驚喜💯
法國名物有啲驚喜意大利扁麵
2024-01-22 224 views
OMG mamaday !?其實唔係麻麻哋🤣係幾正架🔸蜜汁香茅豬頸肉$142✨ 菜肉果麵4in 1好豐富可以encore!!!呢碟蜜汁香茅豬頸肉真係好正!豬頸肉煮得好嫩好多汁,再加上甜甜嘅蜜汁同食落好香好味,絕對係肉食愛好者嘅首選!仲有兩塊大蝦片、一小碗芝麻醬撈烏冬、莓果芒果粒沙律菜。juicy ~🔸肉鬆兩茶匙好多鵪鶉蛋紫菜pizza✨呢款pizza真係好特別!個薄批餅底酥脆,肉鬆、鵪鶉蛋、紫菜同埋大量嘅沙律醬混合得好好👍就好似肉鬆紫菜沙律包變咗Pizza嘅version,而且佢仲係熱辣辣個口感唔錯😍推介。🔸避風塘雞翼$72✨辣辣地幾好食🔸燒過的玉桂好鬼香$56✨燒過嘅玉桂放在咖啡碟上,唔知係配搭咖啡一齊飲?🤔🔸豆腐豆腐豆腐咖啡$56✨好獨特嘅咖啡☕️豆腐嘅配搭會多一層口感,再加上一球雪糕般大的忌廉🤣整體味道不錯!
OMG mamaday !?
其實唔係麻麻哋🤣係幾正架

🔸蜜汁香茅豬頸肉$142

🔸肉鬆兩茶匙好多鵪鶉蛋紫菜pizza

🔸避風塘雞翼$72
✨辣辣地幾好食

🔸燒過的玉桂好鬼香$56
✨燒過嘅玉桂放在咖啡碟上,唔知係配搭咖啡一齊飲?🤔

🔸豆腐豆腐豆腐咖啡$56

2024-01-18 228 views
【OMG Mamaday】是一家充滿玩味的餐廳,不論餐廳裝潢 及餐牌上的菜式名字都能顯現出來。😆我哋order咗白酒藍青口配2杯白酒(可選紅酒)、有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面、美利堅合眾國草飼牛扒。😍主食可跟套餐,配餐湯或沙律,還包美式咖啡或蜂蜜紅茶一杯。此外,亦可升級特飲和甜品,以滿足不同的口味需求。🥰❤️白酒藍青口配白酒:以新鮮的藍青口為主角,由白酒蒸煮而成。藍青口鮮嫩多汁,配上微醺的白酒香氣,帶來獨特的風味體驗,絕對是海鮮愛好者必嚐的一道佳餚。🧡有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面:這道意大利扁面以蟹肉為主要材料,味道鮮美豐富,蟹肉鮮甜,搭配濃郁的醬汁剛好。💛美利堅合眾國草飼牛扒:美利堅合眾國草飼牛扒肉質鮮嫩多汁。草飼牛的特有風味令人著迷,每一口都充滿了肉汁。再配上沙律和大大片蝦片,超級美味。💚Rose & Hawthorn Tea Soda:其中一杯飲品升級 Rose & Hawthorn Tea Soda,玫瑰山楂茶梳打絕對令人驚喜。這款飲品結合了玫瑰和山楂茶的風味,並添加了梳打水氣泡,帶來了一種令人耳目一新的口感。玫瑰和山楂茶都被認為具有降血壓的功效,因此這款飲品不僅美味

❤️白酒藍青口配白酒:

🧡有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面:

💛美利堅合眾國草飼牛扒:

💚Rose & Hawthorn Tea Soda:
其中一杯飲品升級 Rose & Hawthorn Tea Soda,玫瑰山楂茶梳打絕對令人驚喜。這款飲品結合了玫瑰和山楂茶的風味,並添加了梳打水氣泡,帶來了一種令人耳目一新的口感。玫瑰和山楂茶都被認為具有降血壓的功效,因此這款飲品不僅美味,還有助於保持健康。
2024-01-18 211 views
OMG Mamaday 嘅食物一啲都唔馬虎,菜式名仲改得好有創意添,環境又設計得幾有趣,輕鬆舒適。大啡菇黑松露意大利麵 $128意大利麵煮得啱啱好,口感彈牙,加上上濃郁嘅creamy黑松露醬汁,如果大啡菇冇切碎會更加好呢!軟殼蟹比薩 $145除咗軟殼蟹,仲有芝士蟹柳同菠蘿,薄脆嘅餅底加酥脆嘅軟殼蟹,互相交融,千島醬汁為整體加左一層酸甜嘅味道。蜜糖芥末雞翼 $72單骨雞翼炸到金黃,香脆可口黑芝麻奶 $48濃郁芝麻香氣順滑嘅牛奶混合在一起,唔錯。士多啤梨奶昔 $56但有士多啤梨天然嘅清甜香味,味道清爽。是是但但🔸紅豆抹茶窩夫 $90窩夫鬆脆,配搭順滑嘅紅豆和冰凍抹茶雪糕,好滿足呀🤩

大啡菇黑松露意大利麵 $128

軟殼蟹比薩 $145

蜜糖芥末雞翼 $72
單骨雞翼炸到金黃,香脆可口

黑芝麻奶 $48
濃郁芝麻香氣順滑嘅牛奶混合在一起,唔錯。

士多啤梨奶昔 $56
但有士多啤梨天然嘅清甜香味,味道清爽。

是是但但🔸紅豆抹茶窩夫 $90
窩夫鬆脆,配搭順滑嘅紅豆和冰凍抹茶雪糕,好滿足呀🤩
2024-01-18 243 views
蟹肉意粉的麵條煮得剛好彈牙,搭配豐富的蟹肉和香濃的醬汁,每一口都充滿了海鮮的鮮甜味道。/芝士粉辣雞翼。這道菜結合了辣味和奶酪的濃郁,炸得金黃酥脆的雞翼外皮包裹著嫩滑多汁的肉質。/火箭菜蕃茄水牛芝士溫泉蛋pizza。pizza有著薄脆的餅皮,搭配新鮮的火箭菜、蕃茄和芝士,上面還有一顆完美的溫泉蛋。每一口都是一種口感的融合。/紫薯芝士蛋糕。紫薯蓉同下面嘅蛋糕都唔會太甜太膩。/玫瑰山楂茶。玫瑰和山楂的芳香相得益彰。加上嗰日有少少凍,飲返一杯熱茶就啱啱好。
紫薯芝士蛋糕。紫薯蓉同下面嘅蛋糕都唔會太甜太膩。
有冇諗過約幾個朋友痴痴呆呆坐埋一枱,好悠閑咁在尖沙咀鬧市嘅樓上餐廳hea吓,Mamaday幫到你!尖沙咀都有兩間分店,我哋今日黎呢間叫做OMG Mamaday,玩味十足,由店名到裝修,包括餐牌上面嘅菜名,同埋餐具茶杯全部都非常搞鬼過癮,打卡一流!餐廳位於尖沙咀加連威老道, 雖然樓餐廳,但非常開陽,面對尖沙咀街景,心情得到放鬆。「溶唔晒的綿花糖咖啡」玩隻咖啡杯已經玩到好耐,好在玩極綿花糖都堅挺晤沉,杯上好搞笑寫住痴痴呆呆坐埋一枱,勁適合打卡影相,咖啡味濃郁,與綿花糖結合相當完美,口感得以平衡。「豆腐豆腐豆腐咖啡」呢個係凍飲,賣相唔錯,我好鍾意佢個豆腐雪糕溶落咖啡嘅口感,香滑又唔算太甜。「記住·期望越大·失望越大·蜜糖芥末雞翼」名字勁搞笑,咁我哋唔期望囉,咁就唔會失望系咪?講埋呢碟雞翼,都真係味道ok嘅,冇失望。炸得香脆,晤太油,雞肉保持嫩滑,系好岩傾計食嘅香口嘢食。「普通到無得再普通既炸魷魚圈」講到香口嘢食,過吓口癮絕對系少不了炸魷魚圈,勁酥脆惹味,其實都唔算普通,佢賣相都幾好。「好邪惡既咸蛋牛油果蟹肉比薩·咩叫減肥」同朋友食飯就唔好講減肥啦,要減肥返去做運動!拿,呢個pizza真係幾唔

「溶唔晒的綿花糖咖啡」

「豆腐豆腐豆腐咖啡」

「記住·期望越大·失望越大·蜜糖芥末雞翼」
名字勁搞笑,咁我哋唔期望囉,咁就唔會失望系咪?
講埋呢碟雞翼,都真係味道ok嘅,冇失望。
炸得香脆,晤太油,雞肉保持嫩滑,系好岩傾計食嘅香口嘢食。

「普通到無得再普通既炸魷魚圈」

「好邪惡既咸蛋牛油果蟹肉比薩·咩叫減肥」
同朋友食飯就唔好講減肥啦,要減肥返去做運動!
拿,呢個pizza真係幾唔錯嘅,牛油果口感綿密夠熟,有豐富嘅蟹肉,口感層次好高。

2024-01-13 268 views
尖沙咀的Mamaday 是以搞笑為主題的餐廳。餐廳在2樓,裝飾得古靈精怪,尤其是牆壁上一排骷髏骨,有些嚇人。雖然是古怪一點,但都很有心思,精心佈置。座位也寬敞開揚,坐得舒適。餐牌上都是古古怪怪的菜名,幸好圖文並茂,有菜式的詳細介紹。午市惠顧主食,附送沙律/餐湯,蜂蜜紅茶/咖啡,還可以優惠價追加「是日蛋糕」及「焦糖脆脆窩夫」,合我心意。主食:「鰻魚蛋包飯」,燒香鰻魚,保持多汁,口感鮮美而且肉質爽口,蛋也香滑,並配上很多木魚花,味道滲透飯中,令全碟飯生色不少。「斧頭豬」,超級厚切的豬鞍,外皮焦香,經慢煮烹調,肉質特別腍軟入味,而且肉汁豐富,配上新鮮沙律菜及脆卜卜的蝦片,份外美味。碟上附有烏冬冷麵,麵質彈牙,配上日式芝麻醬,也不錯。小食:「微辣原味雞翼」,新鮮即炸,微辣惹味,肉質嫩滑。附送的沙律菜也不錯,蔬菜新鮮爽口,更有鮮果粒。餐湯是磨菇湯。飲品:蜂蜜紅茶和咖啡。甜品:「焦糖脆脆窩夫」,兩大塊原味窩夫,上面有一球雪糕,再伴有焦糖脆脆。窩夫有牛油蛋香味,配雪糕最合宜,焦糖脆脆味道特別,而且太甜,不太合我胃口。「是日蛋糕」精美忌廉蛋糕。雖然餐廳以趣怪招來,但食物質素保持高水準,加上服務好,尤其

尖沙咀的Mamaday 是以搞笑為主題的餐廳。

主食:

小食:

「微辣原味雞翼」,新鮮即炸,微辣惹味,肉質嫩滑。

附送的沙律菜也不錯,蔬菜新鮮爽口,更有鮮果粒。
餐湯是磨菇湯。
飲品:蜂蜜紅茶和咖啡。
甜品

「是日蛋糕」精美忌廉蛋糕。
雖然餐廳以趣怪招來,但食物質素保持高水準,加上服務好,尤其是服務員哥哥,誠懇有耐性,值得一讚。
  • 鳗魚蛋包飯,斧頭豬,微辣原味雞翼,焦糖脆脆窩夫
2024-01-10 280 views
今次要介紹嘅呢間舖頭可能大家看過旺角,灣仔都會見過,皆因佢每間裝修都好新奇有趣但你又唔會一眼望得出間嘢係食咩嘅。今次就係要介紹一間走年輕潮人路線嘅fushion cafe 《mamaday》。——————————————————今次去幫襯嘅係尖沙咀嘅分店,時間係普通lunch hour。入到去餐廳,裝修好明顯會比到一種年輕嘅感覺,真係幾潮。而枱與枱之間嘅間隔亦好足夠,唔迫至係呢d時勢要有嘅安全感。餐牌俾到我一種耳目一新嘅感覺,所有嘢都好stright forward,飯麵嘅佢會直接categorize做cabonhydrates,d嘢食名都好特別,係直情俾到一種呢間餐廳咁直,簡直就唔憂冇生意對自己食物超有信心嘅感覺。今次點咗一個小食兩個主菜同兩杯嘢飲。———————————————————🍝×有蟹go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $128× 【6/10】餐廳無特別講有咩招牌菜,所以就嗌咗呢個意粉。賣相還好,第一啖食落去嘅感覺係好鹹,蟹膏味好重。本應係一件值得開心嘅事但食落好唔balance,蟹膏好鹹之餘,意粉係偏硬同好重橄欖油嘅味,再有辣椒,味蕾係短時間受到多重衝擊真係唔係好頂得順。但食
——————————————————
———————————————————
餐廳無特別講有咩招牌菜,所以就嗌咗呢個意粉。賣相還好,第一啖食落去嘅感覺係好鹹,蟹膏味好重。本應係一件值得開心嘅事但食落好唔balance,蟹膏好鹹之餘,意粉係偏硬同好重橄欖油嘅味,再有辣椒,味蕾係短時間受到多重衝擊真係唔係好頂得順。但食得出真材實料,不論蟹柳蟹膏都好多好豐富,係味道比較重同多元化,唔係個個都啱食。
———————————————————
🍽×辣架傻豬豬豬頸肉泰式肉碎日本蛋包飯 $118× 【3.5/10】
嚟之前素聞呢間餐廳蛋包飯唔錯,見周圍枱都有嗌,自己都想試下。望到個名,見到 泰式豬頸肉 同 日本蛋包飯 真係有少少期待,兩樣本身點煮都好難難食嘅嘢撈埋一齊會點呢。本身expect 佢會將泰式豬頸肉直接釀入蛋包飯,一來美觀,二來蛋包飯不嬲講求蛋香,同飯鬆軟,撈埋蛋包飯咪會好香口好正。但世事往往不如人意,侍應一拎上嚟見到賣相已知出事。所謂嘅泰式豬頸肉係肉醬豬頸肉,係真係literally肉醬,個汁仲要頗稀。食落好奇怪,豬頸肉唔得煙靭,夾埋個醬簡直就係災難。蛋包飯還好,但醬係咪打開嘅蛋包飯之前已經滲晒落d返到,淋batbat,口感好差。呢個價錢真係非常唔合格。
———————————————————
🍗×記住 期望越大。失望越大。雞翼 $68/6pc× 【6/10】
雞翼有四種味,見佢呢個名都真係無咩期望,但咁樣反而有啲驚喜。今次嗌咗原味,味道係普通燒烤炸雞翼。雞翼size唔錯,仲包埋雞翼尖,皮都炸得十分脆,但問題就嚟啦。食落去雞翼係無肉味,肉汁幾滴都無,可以知道係炸嘅時候溫度唔夠高,時間唔夠快。但呢個價錢我覺得還好,但佢個名都咁寫你都唔可以expect d咩。
———————————————————
🥤×Strawberry Milkshake/你今日飲左益力多柚子沙冰未呀 $48/each* 【6/10】
飲品非常普通,我諗同你想像中差唔多。Milkshake 味道偏淡,冇咩奶味。柚子沙冰都無咩特別,份量頗細,嗌嘢食無套餐嘅關係下會覺得頗貴。
——————————————————-
總括來講,呢間餐廳性價比唔高(襯返個名),但由於黃店同空間大嘅關係,我都覺得值得來試試,但揀嘢食真係要小心d,好奇心有時真係會害死人,哈哈。
2024-01-03
$200 (Lunch)
2024-01-06 166 views
食物誠意超高 味道 份量 用料都滿足 蟹肉意粉成碟都有蟹肉 豬頸肉肉碎份量唔少 好少餐廳會覺得好食到想試埋其他 價錢同質素係正比 香港太多垃圾餐廳又貴,份量同用料都少,忍唔住要比佢好評
香港太多垃圾餐廳又貴,份量同用料都少,忍唔住要比佢好評
2024-01-06
$150 (Tea)
  • 有蟹go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面
2024-01-05 157 views
唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚飯 $135有好大條鰻魚呀~好惹味😋美利堅合眾國草飼牛扒 $178塊牛扒好juicy,仲有塊手掌咁大嘅蝦片😋又係黑松露野菌比薩⋯好悶呀 $125黑松露真係無得輸,加埋野菌落去更加有咬口😋記住,期望愈大,失望愈大⋯雞翼(微辣原味) $72雞翼有啲辣味都幾好食😋!!!!薯 薯 薯 薯 薯⋯⋯條(芝士粉)Large $72芝士粉加咗落去薯條之後實在係太太太太太好味啦😋
唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚飯 $135
有好大條鰻魚呀~好惹味😋

美利堅合眾國草飼牛扒 $178
塊牛扒好juicy,仲有塊手掌咁大嘅蝦片😋

又係黑松露野菌比薩⋯好悶呀 $125
黑松露真係無得輸,加埋野菌落去更加有咬口😋

記住,期望愈大,失望愈大⋯雞翼(微辣原味) $72
雞翼有啲辣味都幾好食😋

芝士粉加咗落去薯條之後實在係太太太太太好味啦😋
2023-11-06
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2023-12-27 195 views
朋友生日揀左呢間西餐廳,好有驚喜,菜名全部都古靈精怪,點餐時好搞笑海龍皇Pizza🦞成個龍蝦頭係pizza上,賣相好靚,除左賣相靚之餘,龍蝦肉都好多,而且好彈牙鮮甜,好味蟹膏蟹肉龍大利麵🦀好多好多蟹子,而且蟹肉同蟹膏都好鮮甜,好足料,好抵食,不過有少少蟹殼,但感覺良好,因為證明真蟹肉👍🏻美利堅草字肉眼扒牛肉味濃🐃,都有肉汁,但有少少柴豬頸肉肉碎蛋包飯好惹味,好好送飯,但唔食得辣🌶️就要注意,都幾辣Waffles❌點左一個曲奇味,一個焦糖脆脆,但當日食有苦味,Waffles overcook 左,雪糕都好麻麻

海龍皇Pizza🦞

蟹膏蟹肉龍大利麵🦀

美利堅草字肉眼扒
牛肉味濃🐃,都有肉汁,但有少少柴

豬頸肉肉碎蛋包飯
好惹味,好好送飯,但唔食得辣🌶️就要注意,都幾辣

Waffles❌
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
2023-12-04 236 views
今次又同朋友仔黎朝聖 睇下呢度係咪真係Mamaday先一黎到 好口渴 就即刻叫返杯飲品先我揀左dirty 試下呢度啲咖啡得唔得先一試之下 果然冇令我失望 至於主菜方面 叫咗甲羅燒意大利飯 同埋魷魚筒墨魚麵 再叫多咗一個牛油果蟹肉鹹蛋黃pizza甲羅燒意大利飯 冇諗過呢個組合會咁夾鹹香嘅蟹膏配上creamy嘅飯同醬汁 真係令人一試難忘魷魚筒係原個上 淨係呢度已經誠意十足雖然食墨魚麵會食到好污糟 但都好值得我哋去試最後牛油果蟹肉鹹蛋黃Pizza 呢個組合一定冇得輸啦呢間餐廳真係一啲都唔mamaday
今次又同朋友仔黎朝聖 睇下呢度係咪真係Mamaday先

最後牛油果蟹肉鹹蛋黃Pizza
呢個組合一定冇得輸啦

呢間餐廳真係一啲都唔mamaday

2023-12-04 463 views
聽到個名叫mamaday就知應該唔會麻麻地食之前都有睇過有咩推介本來都都唔抱太大期望點知去到竟然坐無虛席好彩有book位姐….餐廳環境好岩年青人食物名真係好有心思雖然係平凡的一個雞翼一個pizza但食物名真係睇得出係諗過度過非常Respect老闆的創意至於食物味道係唔錯最欣賞個手工紫薯窩夫竟然係唔太甜!岩晒我呢D偽減肥人士軟殼蟹pizza配菠蘿都好有驚喜最鍾意呢個手工紫薯窩夫,一啲都唔甜,又唔滯好好食

聽到個名叫mamaday就知應該唔會麻麻地
食之前都有睇過有咩推介
本來都都唔抱太大期望
點知去到竟然坐無虛席
好彩有book位姐….

餐廳環境好岩年青人
最欣賞個手工紫薯窩夫
竟然係唔太甜!岩晒我呢D偽減肥人士

夠唔夠薑蜂蜜菊花茶

軟殼蟹pizza配菠蘿都好有驚喜

最鍾意呢個手工紫薯窩夫,一啲都唔甜,又唔滯
好好食
2023-11-09
Celebration
Anniversary
  • 手工紫薯窩夫
2023-11-28 197 views
大概夜晚7點到 都唔洗等位 同坐得闊落👍🏻Avocado Frappe $56飲落有種去咗草原嘅感覺 幾鍾意淡淡地嘅味😋Black sesame latte $48濃濃嘅芝麻味 好似食緊唔稠嘅芝麻糊之前係其他店飲過好淡嘅芝麻 呢間好好多👍🏻May Disappoint You Mentaiko Fettuccine $125有3條蟹棒 同拌明太子嘅意粉個醬好好食😍啲意粉都掛汁 The Taste Of Hell Creamy Spanish Risotto $125比明太子淡味 口感好豐富同creamy有3粒似炸過嘅玉子 好香波菜味 同埋啲菇、洋蔥嘅香👍🏻可能因為啲cream 食落好飽肚😋
大概夜晚7點到 都唔洗等位 同坐得闊落👍🏻

個醬好好食😍啲意粉都掛汁

比明太子淡味
口感好豐富同creamy
有3粒似炸過嘅玉子
好香波菜味 同埋啲菇、洋蔥嘅香👍🏻
可能因為啲cream 食落好飽肚😋