KABOOM

2024-03-22 3587 views
我哋今次嚟咗一間bookmark咗好耐嘅尖沙咀樓上酒吧🍸。呢度位於大廈頂層連天台,高過晒附近嘅樓🏙️,可以一路食,一路喺大玻璃望住維港靚景🌊。特別係黃昏、夜晚時份嚟到🌅,感覺夠chill,好正。.✌🏻Wohoo, What A Day! ($128)味道有晒熱帶水果嘅風情🥗,生果嘅甜香味,同埋椰香味好出🌴,芒果蓉🥭、桔仔🍊、菠蘿汁🍍、椰子糖漿幾款味道好夾,去買龍舌蘭酒嘅香味🍾,融合埋一齊。.😆Enough Is Enough! ($128)西瓜嘅味道喺呢度嘅主調🍉,上面仲有一大片西瓜,視覺上好澎湃💥。飲落西瓜肉嘅感覺既有口感👅,又有清新嘅夏日風情。因為西瓜味比較清😝,所以酒香味都更加出。.🐖Thai Mixed Fruits Salad with Iberico Ham ($138)份量真係夠晒多,而且泰式🇹🇭酸辣汁酸酸、香香嘅感覺真係好吊胃口👅。裏面仲有唔同嘅生果🍈,全部都切成提子型嘅球狀,視覺同味覺嘅差異好有趣🤩。火腿味道超級香濃,而且份量幾多🙌🏻。.🌊Tom Yum Coconut Scallop Carpaccio ($128)賣相好精緻,幾吸引😍。薄切帶子食落嘅口感好軟嫩🫦,一
✌🏻Wohoo, What A Day! ($128)
😆Enough Is Enough! ($128)
賣相好精緻,幾吸引😍。薄切帶子食落嘅口感好軟嫩🫦,一路咬一路感受佢嘅口感。調味都好特別,用咗東南亞風情🏝️嘅冬蔭椰子醬,香口嘅感覺🥘同平時食帶子嘅調味好唔同,呢款重口味適合配酒🍹。
🐙Thai Basil Strozzapreti Pasta with Grilled Spanish Octopus ($258)
呢一款麵有卷紋設計,咬落有口感🫦。不過最吸引我哋眼球嘅都係超級大嘅八爪魚鬚😍!咬落夠腍同時間口感都唔錯,特別係燒香咗之後🔥,海鮮嘅香味好出,滿足。
🦆Curry Duck Confit ($258)
油封鴨髀嘅口感幾好,外層鴨皮酥脆🔥,裏面鴨肉軟腍,食落夠香口🥳。配埋咖喱調味🥘,喺鴨油嘅香味之上再加多一重濃郁感覺,好啱配住酒😋,食刺激味蕾嘅食物。
2024-03-17
Dinner
第二次來Kaboom,基本上浴缸鴨子是必點的飲品,我就是喜歡那滿滿的儀式感🤭這天是母親節來跟媽媽慶祝,環境更是不用多說,分了室外室內區域,室內的玻璃窗座位可以看着尖沙咀維港景色,相信需要先預約,大家也可以現場碰運氣✨另外酒吧的位置有型男調酒師搖酒,提提大家需要以英文點菜喔,也是有會講中文的waiters啦。這次我點了兩份主食以、兩份前菜和兩杯Cocktail。超級推薦Grilled Gai Yang Chicken,非常香濃惹味,而且感覺上每一口也在吃雞腿🍗喜歡這烤雞肉的處理方法,因為本人比較挑食,這個雞我很可以🫶🏻烤雞旁邊還有兩塊薄餅,味道也是很香口濃郁,只有一點點偏油。另外第二推介的有Lobster Pasta With Lobster Tail,將龍蝦一分為二,龍蝦醬汁非常足夠,手掌般大的龍蝦很彈牙柔軟,不會太杰濃度密度也恰到好處,Pasta處理得很有口感,每一條的意粉也完美地沾上了醬汁,成就出鮮香甜有質感的Pasta。Salmon Tartare,三文魚他他不過不失,入口雖然沒有很驚艷,香料醃製後的鮮味的三文魚,卻是帶出食慾,配搭香脆米通,也是不錯的前菜選擇。一般看到Burra
這次我點了兩份主食以、兩份前菜和兩杯Cocktail。

一般看到Burrata Salad也會想點上,個人非常喜歡吃水牛芝士,沙拉份量夠也很大盤,如果底醬可以少一點會更好,底醬味道濃郁,小蕃茄juicy多汁,這配搭不能輸✨✨

Damn Pissed Off! 和CanLoocan,兩杯主打的Cocktails 也充滿水果香,Damn Pissed Off的浴缸鴨子更是餐廳主打飲品,Passion Fruit Puree, Pineapple Juice with Ginger flavour 上面放滿了泡泡與玫瑰花瓣作為裝飾🌹超級打卡able

另一杯的CanLoocan (Yuzu Juice, Apple Juice with Elder入口帶點柚子的甘甜,帶蘋果汁的清甜味💖👍🏻高身的Cocktail杯裝著很好美✨

2024-05-12
  • Grilled Gai Yang Chicken
  • Lobster Pasta with Lobster Tail
今次喺Kaboom嘅用餐體驗超驚艷!擁有無敵露天維港景色之餘,仲有超高質泰式西餐及精緻Cocktail,屬香港少有嘅高質餐廳❤️▫️ 𝐄𝐧𝐨𝐮𝐠𝐡 𝐢𝐬 𝐄𝐧𝐨𝐮𝐠𝐡! 🍸 $128以Prosecco作為基底配搭西瓜口味,清涼解暑,配搭大大片嘅西瓜視覺效果一流!▫️ 𝐃𝐚𝐦𝐧 𝐏𝐢𝐬𝐬𝐞𝐝 𝐎𝐟𝐟! 🍹 $128Vodka base完全唔會過苦,加入清甜嘅熱情果及菠蘿🍍令整體微甜,超級吸睛嘅浴缸造型,必點🤭▫️𝐊𝐚𝐛𝐨𝐨𝐦 𝐒𝐡𝐚𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐏𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞𝐫 $248大大盆嘅炸物拼盤內包括豬肉串、炸蝦丸、炸春卷、炸雞翼及泰式魚餅,最適合同朋友一齊share,送酒一流!▫️ 𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞 𝐒𝐭𝐫𝐨𝐳𝐳𝐚𝐩𝐫𝐞𝐭𝐢 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐓𝐚𝐢𝐥 🦞 $268整體擺盤十分精緻,整條龍蝦尾啖啖肉,新鮮彈牙,十分有誠意,特調嘅泰式龍蝦湯汁完美地掛滿意粉,濃郁嘅龍蝦味每一啖都好滿足😌▫️ 𝐂𝐮𝐫𝐫𝐲 𝐃𝐮𝐜𝐤 𝐂𝐨𝐧𝐟𝐢𝐭 🦆 $248巨型嘅鴨腿肉經過慢火長時間烹調,肉質細嫩入口即化,值得一讚醬汁調味層次豐富,有泰式特色之餘亦唔會過膩!💬 整體不論食物及Cocktail都

▫️ 𝐄𝐧𝐨𝐮𝐠𝐡 𝐢𝐬 𝐄𝐧𝐨𝐮𝐠𝐡! 🍸 $128

▫️ 𝐃𝐚𝐦𝐧 𝐏𝐢𝐬𝐬𝐞𝐝 𝐎𝐟𝐟! 🍹 $128

▫️𝐊𝐚𝐛𝐨𝐨𝐦 𝐒𝐡𝐚𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐏𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞𝐫 $248

▫️ 𝐂𝐮𝐫𝐫𝐲 𝐃𝐮𝐜𝐤 𝐂𝐨𝐧𝐟𝐢𝐭 🦆 $248

💬 整體不論食物及Cocktail都無可挑剔,景觀一流服務又好,絕對會再嚟嘅一間餐廳👍🏻

My dining experience at Kaboom was absolutely amazing! Not only does it offer unbeatable views of Victoria Harbour from its outdoor seating, but it also serves top-notch Thai-Western fusion cuisine and exquisite cocktails. It's truly one of Hong Kong's high-quality restaurants. ❤️

▫️ 𝐄𝐧𝐨𝐮𝐠𝐡 𝐢𝐬 𝐄𝐧𝐨𝐮𝐠𝐡! 🍸 $128
Based on Prosecco with a watermelon flavor, it's refreshing and perfect for hot weather. The large watermelon slices add a great visual effect!

▫️ 𝐃𝐚𝐦𝐧 𝐏𝐢𝐬𝐬𝐞𝐝 𝐎𝐟𝐟! 🍹 $128
The Vodka base isn't too bitter, and the addition of sweet passion fruit and pineapple gives it a slightly sweet taste. Served in an eye-catching bathtub-shaped glass, it's a must-order! 🤭

▫️ 𝐊𝐚𝐛𝐨𝐨𝐦 𝐒𝐡𝐚𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐏𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞𝐫 $248
A large platter of fried snacks including pork skewers, fried shrimp balls, spring rolls, chicken wings, and Thai fish cakes. Perfect for sharing with friends and great with drinks!

The dish is beautifully presented, featuring a whole lobster tail that's fresh and bouncy. The specially made Thai lobster sauce coats the pasta perfectly, delivering a rich lobster flavor in every bite.

▫️ 𝐂𝐮𝐫𝐫𝐲 𝐃𝐮𝐜𝐤 𝐂𝐨𝐧𝐟𝐢𝐭 🦆 $248
A large duck leg slow-cooked to tenderness, with meat that melts in your mouth. The sauce is commendably rich and layered, featuring Thai flavors without being overwhelming.

💬 Overall, both the food and cocktails are impeccable, the view is fantastic, and the service is excellent. It's definitely a restaurant I'll visit again! 👍🏻
🥳餐應係主打東南亞Fusion菜 😍而且佢哋嘅雞尾酒別具特色&心思❤️ 最吸引我嘅係餐廳內外都可以睇到維港景色🌃 可以享受室外美景之如 🍸室內嘅氣氛都非常輕鬆開心 👏🏻值得推介🙌🏻🌟Appetizer🏖️Thanh Pho Hue Port Skewers‘雞肉棒口感嫩滑 ’醃得非常入味 ‘蘸泰式甜酸醬料 ’更加開胃可口👍🏻🏖️Focaccia with Mussels ‘法國麵包 配上面冬蔭公味道嘅醬料 ’連埋配菜青口一齊享用 ‘非常清新開胃🤩’非常唔錯😌🌟Main🏖️Tom Yum Coconut Risotto with King Oysters ‘聞落好香椰奶味🤤’食落少少冬蔭公嘅香辣味 ‘而且蠔都幾肥美 ’我都係第一次食呢種風格嘅Risotto ‘感覺好新鮮’而且味道意外地夾 非常滿足🏖️Grilled Gai Yang Chicken ’泰式香茅黑椒燒雞 味道濃郁 雞肉嫩滑’有幾款配菜&焗薯 顏色豐富吸引 ‘非常惹味🤤🌟Cocktail🍸Enough Is Enough! (Mezcal, Prosecco, Watermelon Puree, Soda, Lime Juice wi

🌟Appetizer

’泰式香茅黑椒燒雞 味道濃郁 雞肉嫩滑
’有幾款配菜&焗薯 顏色豐富吸引
‘非常惹味🤤

🌟Cocktail
🍸Enough Is Enough!
(Mezcal, Prosecco, Watermelon Puree, Soda, Lime Juice with Peach Flavour)

‘😍夠晒大杯 又搶眼 🍉
’望落已經覺得好chill
‘非常易入口👍🏻

🍸No More OT Please!
(Vodka, Pomegranate Puree, Lemon juice with Guava Flavour)

‘酒味唔算濃 果味較特出
’比起上一杯更易入口
‘配合幾款花嘅擺盤🌸
’非常適合打卡
Celebration
Mother's Day
5 day(s) ago 42 views
KABOOM (尖沙咀)地點📍尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓平時都見好多人介紹呢間,風景又令,食物質素又高,就住仔仔生日決定一試但記得預約訂位---------------Grilled prime rib eye steak (10oz)💲388呢塊扒完全唔鞋,係嫩口,加埋個泰式汁,簡直一流而且佢啲配菜都好好食,一D 都唔求其---------------Thai green mango & green papaya beef salad💲148泰式牛肉配埋泰式沙律,感覺十分新鮮,木瓜同芒果配埋泰式醬汁,簡直食到停唔到口---------------Single bones chicken wing💲98單骨雞翼辣辣地,但配埋蜜糖又有少少甜味,而且份量都唔少---------------
KABOOM (尖沙咀)

地點📍
尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓

但記得預約訂位
💲388
呢塊扒完全唔鞋,係嫩口,加埋個泰式汁,簡直一流
而且佢啲配菜都好好食,一D 都唔求其
💲148
Single bones chicken wing
💲98
單骨雞翼辣辣地,但配埋蜜糖又有少少甜味,而且份量都唔少

5 day(s) ago 0 views
上次嚟呢間係坐頂樓露天,今次試吓坐室內bar檯位感覺又唔錯,全晚睇住Bartender調配cocktail,每杯都好精緻好靚,睇到嘩嘩聲😍仲望到靚靚夜景🌃好好feel🥰餐廳主打食泰國🇹🇭fusion菜,食物種類同擺盤幾特別~ ★ Kamboo Sharing Platter ($248)泰式拼盤好豐富,有豬肉串、炸雞、泰式魚餅、春捲等,充滿泰式香料味道,再配上三種泰式醬汁,夠晒滋味😋★ Scallop Carpaccio ($128)帶子刺身切到好薄身晶瑩剔透,醬汁味道清新開胃,加上精美嘅擺盤好吸睛~★ Green Curry Risotto With Foie Gras ($228)意大利飯食過好多次,今次呢個用上綠咖喱都係第一次食,醬汁微辣好香綠咖喱味,食唔停口,配上香煎鵝肝,必食推介👍🏻★ Sambal Stingray ($268)我都係第一次見有魔鬼魚食,用叁巴醬同埋香蕉葉製作的,魚肉好滑身,個醬汁好惹味😋★ Mandalay ($88)用椰子杯上幾特別,有芒果蓉、菠蘿汁同檸檬汁,仲有ginger味soda ,味道清新,而且帶有淡淡甜味~★ Jambi ($88)有檸檬汁🍋蘋

★ Scallop Carpaccio ($128)

★ Sambal Stingray ($268)

★ Mandalay ($88)

★ Jambi ($88)
有檸檬汁🍋蘋果汁,仲有青瓜味soda,帶來清新的味道~

6 day(s) ago 0 views
食飯一層,天台酒吧行樓梯上一層,vibe幾好,只係好熱,同埋要一早預約定,所以落番去食飯飲杯野 。環境靚就靚,但枱同枱之間超迫超近,基本上就好似搭枱咁,聽到哂隔離講咩 。呢到啲cocktail好有特色,啲名都好特別,呢杯cocktail個杯係浴缸🛁,有埋泡泡同鴨仔係到,整體真係幾可愛,但呢杯嘢功能真係打卡用,所以佢唔係幾好飲 。我地兩個人,我點了半隻燒雞,燒雞幾滑,燒嘅皮都脆脆地,唔差 。朋友點了塊扒,medium rare,幾好,唔會太熟,算juicy,啲配菜南瓜都好甜幾好味 。呢到仲有要一個缺點,就係電梯要等好耐,尤其食飯時間 。

呢到仲有要一個缺點,就係電梯要等好耐,尤其食飯時間 。

2023-09-12
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday
2024-05-13 0 views
💙Sharing Platter拼盤裡面有單骨雞翼、泰式豬肉串、泰式魚餅、春卷和蝦棗,每種都有4份,份量超足,岩曬樣樣都想試既朋友🥰🥰💙Mango & Green Papaya beef Salad牛肉處理得剛剛好,不會煮得太熟,半生熟狀態,肉質軟嫩,再加上酸酸甜甜的木瓜沙拉同特製醬汁,更開胃😛💙Lobster Pasta With Lobster Tail個人超愛呢道義大利麵,汁底用左椰奶同龍蝦汁,意粉有一點嚼勁,呈現出雙管造型,掛滿了美味的醬汁,龍蝦尾仲好鮮甜彈牙~💙Grilled Gai Yang Chicken份量超大,春雞烤得外皮微微焦脆,肉質內部嫩滑,好食!還有烤得香口的蔬菜同手抓餅一起搭配,好豐富😍💙Don't Want to Go Home用左Gin做基底,再加入檸檬甜酒、檸檬草等成分,濃郁既檸檬味☺️
💙Sharing Platter

💙Grilled Gai Yang Chicken

💙Don't Want to Go Home

2024-05-13 31 views
朋友生日飯,當天訂座獲接納,7:30pm 準時到達後才被通知要坐室外,今晚天氣偏翳焗並有毛毛雨,所以要求坐室內,但只有Bar枱,但有吉枱會幫我們調枱!坐低後吧枱同事態度有線親切並介紹雞尾酒落order侍應也不錯,食物品質也不錯份量足夠。但最後前台同事當然冇再跟進我們調枱的要求,因為所有食物已經通通上枱!但8:45pm一位外籍侍應話last order有冇其他嘢點?因為太飽想抖一陣再叫甜品給朋友生日驚喜,但係不夠5分鐘外籍侍應遞上賬單要求結帳望一下手錶只係用膳了75分鐘,但係訂枱以及落單,叫食物時並沒有通知要時間限制,賬單放低10分鐘後外籍侍應行過嚟問有冇問題,但係我當時都是將最後一啖飯剛剛擺落口,眼見當時餐廳內沒有空枱,心想都係想我們快啲完結!所以最後都冇再跟進了。最後一句:有進步空間⋯⋯希望所有餐飲服務可以敬業樂業🙏🏻

最後一句:有進步空間⋯⋯希望所有餐飲服務可以敬業樂業🙏🏻
我最心心念念就是kaboom的無敵維港景餐廳位於大廈的頂層 我們很幸運Walk in到海景的位置之前試過來吃lunch日景還是夜景都有不同的感覺吃飯和小酌一杯都很適合泰式餐廳水準賣相同味道都有水準,擺盤好有泰式風味Cocktails 最特別是命名是根據不同的心情不妨根據當日嘅Mood去揀返杯適合你嘅cocktails 特色雞尾酒仲加入咗泰式元素,例如青檸、斑蘭、柚子、檸檬等等,重點係賣相超靚𝘐𝘧 𝘕𝘰𝘵 𝘯𝘰𝘸, 𝘸𝘩𝘦𝘯 ?顏色非常清新的組合,用上Gin 和斑蘭、柚子等,還有少許荔枝果蓉,果香十足,最特別係仲有支孔雀毛裝飾,印象好深刻𝖶𝗈𝗁𝗈𝗈 , 𝖶𝗁𝖺𝗍 𝖺 𝖽𝖺𝗒芒果、菠蘿和椰子很有熱帶風情還有鮮花裝飾,調酒師實在太懂女生的口味𝘒𝘢𝘣𝘰𝘰𝘮 𝘚𝘩𝘢𝘳𝘪𝘯𝘨 𝘗𝘭𝘢𝘵𝘵𝘦𝘳 $248每款泰式食物都想吃,所以就點了小食拼盤,包括春卷、蝦餅、泰式香腸、單骨雞翼,份量足夠我們幾個朋友分享,佐酒一流!————————————————— 𖠿𖥣𝘒𝘢𝘣𝘰𝘰𝘮〒尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfo
我最心心念念就是kaboom的無敵維港景
餐廳位於大廈的頂層

我們很幸運Walk in到海景的位置
之前試過來吃lunch
日景還是夜景都有不同的感覺
吃飯和小酌一杯都很適合

泰式餐廳水準賣相同味道都有水準,擺盤好有泰式風味

Cocktails 最特別是命名是根據不同的心情
不妨根據當日嘅Mood去揀返杯適合你嘅cocktails

𝘐𝘧 𝘕𝘰𝘵 𝘯𝘰𝘸, 𝘸𝘩𝘦𝘯 ?

𝖶𝗈𝗁𝗈𝗈 , 𝖶𝗁𝖺𝗍 𝖺 𝖽𝖺𝗒
芒果、菠蘿和椰子很有熱帶風情
還有鮮花裝飾,調酒師實在太懂女生的口味

𝘒𝘢𝘣𝘰𝘰𝘮 𝘚𝘩𝘢𝘳𝘪𝘯𝘨 𝘗𝘭𝘢𝘵𝘵𝘦𝘳 $248

—————————————————

𖠿𖥣𝘒𝘢𝘣𝘰𝘰𝘮
〒尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography# #foodgasm #尖沙咀美食#hkinfluencer #hosea #食好西 #香港美食 #hkigers #美食日記 #尖沙咀好去處 #happyhour
___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
#食港女
  • KABOOM Sharing Platter
  • If Not Now
  • When?
  • Wohoo
  • What A Day!
2024-05-13 0 views
特色係佢嘅海景😆可以一邊享受美食,一邊欣賞到迷人嘅海景,絕對係一個難得嘅用餐體驗😍KABOO Sharing Platter 一個非常豐富嘅拼盤,適合1-3人一齊分享。你可以一次過品嚐到多款泰式小食,絕對令你飽足又滿足😌其中一款特別推薦嘅就係墨魚餅,佢係一啲用墨魚製成嘅餅,炸得香脆咬落口感好好,而且有獨特嘅海鮮味道,絕對係一款令人驚喜嘅美食,炸雞翼,外脆內嫩,調味剛剛好,味道十分香口!Mango & Green Papaya Beef Salad 價錢係$148,係一個泰式沙律。佢嘅泰式汁同牛肉、花生、洋蔥同蘿蔔絲加埋木瓜絲一齊,味道鮮美,真係好開胃(Grilled Gai Yang Chicken)同傳統牛油薄餅都係非常出色嘅選擇。燒雞烤得香氣四溢,肉質鮮嫩多汁,每一口都能夠品嚐到獨特嘅燒烤香味,回味無窮呀Damn Pissed Off!好似浴缸有一隻可愛😍小鴨仔食好味又能夠欣賞美麗海景嘅話,呢間特色海景餐廳絕對係一個值得一試嘅地方。記得預約位
特色係佢嘅海景😆

KABOO Sharing Platter

Damn Pissed Off!好似浴缸有一隻可愛😍小鴨仔

2024-05-12 0 views
Happy Friday當然要和朋友chill一chill,今次挑選了尖沙咀一間以東南亞為主題的酒吧餐廳。裝修充滿格調,主打渡假峇里風🏝,靚景配美食。🍝Thai Lobster Sauce Strozzapreti Pasta with Lobster Tail ($268)賣相非常吸引🤩,龍蝦尾原隻上碟,肉質爽口彈牙。龍蝦汁很鮮甜,加入椰奶🥥更加令整道菜更有泰國風味。第一次嘗試短捲麵,口感不像平時食開的意大利粉,有少少類似長通粉。每條麵的凹槽更掛汁🤤,更增加味道層次。🥂Damn Pissed Off! ($108)這杯絕對是玩味很重的cocktail,一個小小浴缸裏面浸滿泡泡浴🛁,旁邊還有一隻小黃鴨,非常有少女心。酒偏重果香味,菠蘿🍍和熱情果的酸酸甜甜,挺開胃。vodka為基調,沒有太強烈的嗆喉口感,容易入口😋。🍴KABOOM Sharing Platter ($248)上碟時我完全被它的份量嚇到了😅,絕對足夠供2-3人分享,個人覺得作為前菜實在太多了。小食款式很多,包括豬肉串🍗、炸雞翼、泰式魚餅、炸春卷🫔和炸蝦滑丸,擺盤幾有心思。味道方面當然不錯,配上三種醬汁調味,幾有泰式風味。🌟

Lobster  Pasta  with  Lobster  Tail

🥂Damn Pissed Off! ($108)

Damn  Pissed  Off!

Kaboom  Sharing  Platter

🌟總結:餐廳環境優美,天台花園更可以飽覽維港醉人景色🌃,加上侍應的熱情招待,令人更投入餐廳整個氛圍。食物質素高,酒的款式多🍹,絕對值得再去!
Dinner
Damn  Pissed  Off!
Kaboom  Sharing  Platter
Kaboom📍尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓 今日同朋友嚟咗呢間可以睇到維港海景嘅餐廳 原來仲有上下層Cocktail好出色 改啲名仲好鬼馬非常切合打工仔嘅心情Enough is enoughNo more OT please呢兩杯Cocktail都好適合夏天飲好清新嘅感覺Cereal Butter Prawn麥皮蝦蝦爽口彈牙 蒜蓉又夠惹味Scallop Carpaccio帶子刺身 新鮮甜美配上冬陰功整成嘅醬汁好有fusion嘅感覺Lobster Pasta with lobster tail龍蝦維持幼嫩嘅口感同淡淡嘅奶油香草味意粉都好特別 唔係普通嘅意大利麵麵條有啲似管意炒 好有口感Curry Duck Confit泰式咖喱鴨就食得多配Duck Confit都係第一次好耐都冇食過高質素嘅油封鴨髀外皮一定要煎得香脆好有鴨味 唔會太鹹 侍應同Bartender親切有禮全晚都好enjoy💓
Kaboom

外皮一定要煎得香脆
好有鴨味 唔會太鹹

侍應Bartender親切有禮
全晚都好enjoy💓

泰式Fusion餐廳,餐廳空間分兩層: 室內位置+天台rooftop,今晚天氣唔錯 揀左rooftop座位,步入一刻真係雙眼發光~個維港景好靚呀😍有微微風吹 播住輕音樂 好chill…🥰🥰原來Menu印左每款Cocktail既設計概念 好似藝術品咁,文句行幽默風 好有心思🫶🏻等食物既時候忍唔住睇晒🤣🛁Damn Pissed Off! $128浴缸造型的 仲係花瓣泡泡浴 有隻小鴨仔望住 有得睇無得浸 可愛! 泡泡有微微酸,Cocktail由熱情果同菠蘿做主調 口味偏甜 輕輕的酒味 易入口 🍷No More OT Please! $128石榴+番石榴 同樣口味偏甜但帶有微微酸 入口fresh的🇹🇭KABOOM Sharing Platter $2485款小食組合: 泰式豬肉串, 單骨雞翼, 泰式魚餅, 網紙春卷, 蝦棗,每樣都炸得透徹香脆,而且係意想不到的大份量 每樣有4件 🐙Thai Basil Strozzapreti Pasta with Grilled Spanish Octopus $258圍住一條大大既八爪魚腳 一D都唔靭 調味唔會似一般泰菜咁重手 更食到原有鮮味,Strozz

🛁Damn Pissed Off! $128

🍷No More OT Please! $128
石榴+番石榴 同樣口味偏甜但帶有微微酸 入口fresh的

🇹🇭KABOOM Sharing Platter $248

圍住一條大大既八爪魚腳 一D都唔靭 調味唔會似一般泰菜咁重手 更食到原有鮮味,Strozzapreti Pasta 比意粉spaghetti粗身少少 口感彈牙D,每一口都滿滿羅勒香味

🐟Crispy Fried Fresh Red Grouper with Tom Kha Kai $258
石班口感紮實嫩滑 明顯用鮮魚唔係雪藏,魚皮煎得輕脆,汁椰香味濃但唔會好膩 南薑味都好出 泰風十足

*Cocktail造型好精緻 加上夜景 打卡一流

*Bar枱前望住調酒師 好似睇表演咁

*大廈有好多客人出入 要預少少時間等Lift

2024-04-16
Dinner
  • Damn Pissed Off!
  • Thai Basil Strozzapreti Pasta with Grilled Spanish Octopus
  • No  More  OT  Please!
2024-05-09 0 views
尖沙咀望住維港景🎇,夜色一絕的泰國菜,無論室內或室外都能享受著不同氣氛的靚景,Chill 🍸Chill🥙Mango & Green Papaya Beef Salad 泰式汁,牛肉花生洋蔥蘿蔔絲木瓜絲泰式沙律很開胃🍡🍢KABOOM Sharing Platter 泰式小食拼盤1-3人份量,墨魚餅很香惹味,豬肉串,炸雞翼🍗Grilled Gai Yang Chicken全隻燒雞,肉質非常嫩口,傳統牛油薄餅,去上菜蕃茄薯仔,非常豐富🦞Loster Pasta With Lobster Tail 彈牙龍蝦肉,每一啖嘅意粉都有香濃嘅龍蝦汁,配上雜菌菇,很creamy🍸Life Sucks, Let's GetDrunk! 🍸Mandalay很多款cocktail,每款顔色擺設精美可以打卡,酒精也不會太濃,很啱女士

泰式汁,牛肉花生洋蔥蘿蔔絲木瓜絲泰式沙律很開胃

🍡🍢KABOOM Sharing Platter
泰式小食拼盤1-3人份量,墨魚餅很香惹味,豬肉串,炸雞

🍗Grilled Gai Yang Chicken

🍸Life Sucks, Let's Get
Drunk!
🍸Mandalay