KABOOM

2024-05-15 98 views
KABOOM (尖沙咀)地點📍尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓平時都見好多人介紹呢間,風景又令,食物質素又高,就住仔仔生日決定一試但記得預約訂位---------------Grilled prime rib eye steak (10oz)💲388呢塊扒完全唔鞋,係嫩口,加埋個泰式汁,簡直一流而且佢啲配菜都好好食,一D 都唔求其---------------Thai green mango & green papaya beef salad💲148泰式牛肉配埋泰式沙律,感覺十分新鮮,木瓜同芒果配埋泰式醬汁,簡直食到停唔到口---------------Single bones chicken wing💲98單骨雞翼辣辣地,但配埋蜜糖又有少少甜味,而且份量都唔少---------------
KABOOM (尖沙咀)

地點📍
尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓

但記得預約訂位
💲388
呢塊扒完全唔鞋,係嫩口,加埋個泰式汁,簡直一流
而且佢啲配菜都好好食,一D 都唔求其
💲148
Single bones chicken wing
💲98
單骨雞翼辣辣地,但配埋蜜糖又有少少甜味,而且份量都唔少

2024-05-15 62 views
上次嚟呢間係坐頂樓露天,今次試吓坐室內bar檯位感覺又唔錯,全晚睇住Bartender調配cocktail,每杯都好精緻好靚,睇到嘩嘩聲😍仲望到靚靚夜景🌃好好feel🥰餐廳主打食泰國🇹🇭fusion菜,食物種類同擺盤幾特別~ ★ Kamboo Sharing Platter ($248)泰式拼盤好豐富,有豬肉串、炸雞、泰式魚餅、春捲等,充滿泰式香料味道,再配上三種泰式醬汁,夠晒滋味😋★ Scallop Carpaccio ($128)帶子刺身切到好薄身晶瑩剔透,醬汁味道清新開胃,加上精美嘅擺盤好吸睛~★ Green Curry Risotto With Foie Gras ($228)意大利飯食過好多次,今次呢個用上綠咖喱都係第一次食,醬汁微辣好香綠咖喱味,食唔停口,配上香煎鵝肝,必食推介👍🏻★ Sambal Stingray ($268)我都係第一次見有魔鬼魚食,用叁巴醬同埋香蕉葉製作的,魚肉好滑身,個醬汁好惹味😋★ Mandalay ($88)用椰子杯上幾特別,有芒果蓉、菠蘿汁同檸檬汁,仲有ginger味soda ,味道清新,而且帶有淡淡甜味~★ Jambi ($88)有檸檬汁🍋蘋

★ Scallop Carpaccio ($128)

★ Sambal Stingray ($268)

★ Mandalay ($88)

★ Jambi ($88)
有檸檬汁🍋蘋果汁,仲有青瓜味soda,帶來清新的味道~

2024-05-14 104 views
食飯一層,天台酒吧行樓梯上一層,vibe幾好,只係好熱,同埋要一早預約定,所以落番去食飯飲杯野 。環境靚就靚,但枱同枱之間超迫超近,基本上就好似搭枱咁,聽到哂隔離講咩 。呢到啲cocktail好有特色,啲名都好特別,呢杯cocktail個杯係浴缸🛁,有埋泡泡同鴨仔係到,整體真係幾可愛,但呢杯嘢功能真係打卡用,所以佢唔係幾好飲 。我地兩個人,我點了半隻燒雞,燒雞幾滑,燒嘅皮都脆脆地,唔差 。朋友點了塊扒,medium rare,幾好,唔會太熟,算juicy,啲配菜南瓜都好甜幾好味 。呢到仲有要一個缺點,就係電梯要等好耐,尤其食飯時間 。

呢到仲有要一個缺點,就係電梯要等好耐,尤其食飯時間 。

2023-09-12
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday
2024-05-13 103 views
💙Sharing Platter拼盤裡面有單骨雞翼、泰式豬肉串、泰式魚餅、春卷和蝦棗,每種都有4份,份量超足,岩曬樣樣都想試既朋友🥰🥰💙Mango & Green Papaya beef Salad牛肉處理得剛剛好,不會煮得太熟,半生熟狀態,肉質軟嫩,再加上酸酸甜甜的木瓜沙拉同特製醬汁,更開胃😛💙Lobster Pasta With Lobster Tail個人超愛呢道義大利麵,汁底用左椰奶同龍蝦汁,意粉有一點嚼勁,呈現出雙管造型,掛滿了美味的醬汁,龍蝦尾仲好鮮甜彈牙~💙Grilled Gai Yang Chicken份量超大,春雞烤得外皮微微焦脆,肉質內部嫩滑,好食!還有烤得香口的蔬菜同手抓餅一起搭配,好豐富😍💙Don't Want to Go Home用左Gin做基底,再加入檸檬甜酒、檸檬草等成分,濃郁既檸檬味☺️
💙Sharing Platter

💙Grilled Gai Yang Chicken

💙Don't Want to Go Home

2024-05-13 63 views
朋友生日飯,當天訂座獲接納,7:30pm 準時到達後才被通知要坐室外,今晚天氣偏翳焗並有毛毛雨,所以要求坐室內,但只有Bar枱,但有吉枱會幫我們調枱!坐低後吧枱同事態度有線親切並介紹雞尾酒落order侍應也不錯,食物品質也不錯份量足夠。但最後前台同事當然冇再跟進我們調枱的要求,因為所有食物已經通通上枱!但8:45pm一位外籍侍應話last order有冇其他嘢點?因為太飽想抖一陣再叫甜品給朋友生日驚喜,但係不夠5分鐘外籍侍應遞上賬單要求結帳望一下手錶只係用膳了75分鐘,但係訂枱以及落單,叫食物時並沒有通知要時間限制,賬單放低10分鐘後外籍侍應行過嚟問有冇問題,但係我當時都是將最後一啖飯剛剛擺落口,眼見當時餐廳內沒有空枱,心想都係想我們快啲完結!所以最後都冇再跟進了。最後一句:有進步空間⋯⋯希望所有餐飲服務可以敬業樂業🙏🏻

最後一句:有進步空間⋯⋯希望所有餐飲服務可以敬業樂業🙏🏻
我最心心念念就是kaboom的無敵維港景餐廳位於大廈的頂層 我們很幸運Walk in到海景的位置之前試過來吃lunch日景還是夜景都有不同的感覺吃飯和小酌一杯都很適合泰式餐廳水準賣相同味道都有水準,擺盤好有泰式風味Cocktails 最特別是命名是根據不同的心情不妨根據當日嘅Mood去揀返杯適合你嘅cocktails 特色雞尾酒仲加入咗泰式元素,例如青檸、斑蘭、柚子、檸檬等等,重點係賣相超靚𝘐𝘧 𝘕𝘰𝘵 𝘯𝘰𝘸, 𝘸𝘩𝘦𝘯 ?顏色非常清新的組合,用上Gin 和斑蘭、柚子等,還有少許荔枝果蓉,果香十足,最特別係仲有支孔雀毛裝飾,印象好深刻𝖶𝗈𝗁𝗈𝗈 , 𝖶𝗁𝖺𝗍 𝖺 𝖽𝖺𝗒芒果、菠蘿和椰子很有熱帶風情還有鮮花裝飾,調酒師實在太懂女生的口味𝘒𝘢𝘣𝘰𝘰𝘮 𝘚𝘩𝘢𝘳𝘪𝘯𝘨 𝘗𝘭𝘢𝘵𝘵𝘦𝘳 $248每款泰式食物都想吃,所以就點了小食拼盤,包括春卷、蝦餅、泰式香腸、單骨雞翼,份量足夠我們幾個朋友分享,佐酒一流!————————————————— 𖠿𖥣𝘒𝘢𝘣𝘰𝘰𝘮〒尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfo
我最心心念念就是kaboom的無敵維港景
餐廳位於大廈的頂層

我們很幸運Walk in到海景的位置
之前試過來吃lunch
日景還是夜景都有不同的感覺
吃飯和小酌一杯都很適合

泰式餐廳水準賣相同味道都有水準,擺盤好有泰式風味

Cocktails 最特別是命名是根據不同的心情
不妨根據當日嘅Mood去揀返杯適合你嘅cocktails

𝘐𝘧 𝘕𝘰𝘵 𝘯𝘰𝘸, 𝘸𝘩𝘦𝘯 ?

𝖶𝗈𝗁𝗈𝗈 , 𝖶𝗁𝖺𝗍 𝖺 𝖽𝖺𝗒
芒果、菠蘿和椰子很有熱帶風情
還有鮮花裝飾,調酒師實在太懂女生的口味

𝘒𝘢𝘣𝘰𝘰𝘮 𝘚𝘩𝘢𝘳𝘪𝘯𝘨 𝘗𝘭𝘢𝘵𝘵𝘦𝘳 $248

—————————————————

𖠿𖥣𝘒𝘢𝘣𝘰𝘰𝘮
〒尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography# #foodgasm #尖沙咀美食#hkinfluencer #hosea #食好西 #香港美食 #hkigers #美食日記 #尖沙咀好去處 #happyhour
___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
#食港女
  • KABOOM Sharing Platter
  • If Not Now
  • When?
  • Wohoo
  • What A Day!
2024-05-13 44 views
特色係佢嘅海景😆可以一邊享受美食,一邊欣賞到迷人嘅海景,絕對係一個難得嘅用餐體驗😍KABOO Sharing Platter 一個非常豐富嘅拼盤,適合1-3人一齊分享。你可以一次過品嚐到多款泰式小食,絕對令你飽足又滿足😌其中一款特別推薦嘅就係墨魚餅,佢係一啲用墨魚製成嘅餅,炸得香脆咬落口感好好,而且有獨特嘅海鮮味道,絕對係一款令人驚喜嘅美食,炸雞翼,外脆內嫩,調味剛剛好,味道十分香口!Mango & Green Papaya Beef Salad 價錢係$148,係一個泰式沙律。佢嘅泰式汁同牛肉、花生、洋蔥同蘿蔔絲加埋木瓜絲一齊,味道鮮美,真係好開胃(Grilled Gai Yang Chicken)同傳統牛油薄餅都係非常出色嘅選擇。燒雞烤得香氣四溢,肉質鮮嫩多汁,每一口都能夠品嚐到獨特嘅燒烤香味,回味無窮呀Damn Pissed Off!好似浴缸有一隻可愛😍小鴨仔食好味又能夠欣賞美麗海景嘅話,呢間特色海景餐廳絕對係一個值得一試嘅地方。記得預約位
特色係佢嘅海景😆

KABOO Sharing Platter

Damn Pissed Off!好似浴缸有一隻可愛😍小鴨仔

2024-05-12 39 views
Happy Friday當然要和朋友chill一chill,今次挑選了尖沙咀一間以東南亞為主題的酒吧餐廳。裝修充滿格調,主打渡假峇里風🏝,靚景配美食。🍝Thai Lobster Sauce Strozzapreti Pasta with Lobster Tail ($268)賣相非常吸引🤩,龍蝦尾原隻上碟,肉質爽口彈牙。龍蝦汁很鮮甜,加入椰奶🥥更加令整道菜更有泰國風味。第一次嘗試短捲麵,口感不像平時食開的意大利粉,有少少類似長通粉。每條麵的凹槽更掛汁🤤,更增加味道層次。🥂Damn Pissed Off! ($108)這杯絕對是玩味很重的cocktail,一個小小浴缸裏面浸滿泡泡浴🛁,旁邊還有一隻小黃鴨,非常有少女心。酒偏重果香味,菠蘿🍍和熱情果的酸酸甜甜,挺開胃。vodka為基調,沒有太強烈的嗆喉口感,容易入口😋。🍴KABOOM Sharing Platter ($248)上碟時我完全被它的份量嚇到了😅,絕對足夠供2-3人分享,個人覺得作為前菜實在太多了。小食款式很多,包括豬肉串🍗、炸雞翼、泰式魚餅、炸春卷🫔和炸蝦滑丸,擺盤幾有心思。味道方面當然不錯,配上三種醬汁調味,幾有泰式風味。🌟

Lobster  Pasta  with  Lobster  Tail

🥂Damn Pissed Off! ($108)

Damn  Pissed  Off!

Kaboom  Sharing  Platter

🌟總結:餐廳環境優美,天台花園更可以飽覽維港醉人景色🌃,加上侍應的熱情招待,令人更投入餐廳整個氛圍。食物質素高,酒的款式多🍹,絕對值得再去!
Dinner
Damn  Pissed  Off!
Kaboom  Sharing  Platter
2024-05-10 106 views
Kaboom📍尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓 今日同朋友嚟咗呢間可以睇到維港海景嘅餐廳 原來仲有上下層Cocktail好出色 改啲名仲好鬼馬非常切合打工仔嘅心情Enough is enoughNo more OT please呢兩杯Cocktail都好適合夏天飲好清新嘅感覺Cereal Butter Prawn麥皮蝦蝦爽口彈牙 蒜蓉又夠惹味Scallop Carpaccio帶子刺身 新鮮甜美配上冬陰功整成嘅醬汁好有fusion嘅感覺Lobster Pasta with lobster tail龍蝦維持幼嫩嘅口感同淡淡嘅奶油香草味意粉都好特別 唔係普通嘅意大利麵麵條有啲似管意炒 好有口感Curry Duck Confit泰式咖喱鴨就食得多配Duck Confit都係第一次好耐都冇食過高質素嘅油封鴨髀外皮一定要煎得香脆好有鴨味 唔會太鹹 侍應同Bartender親切有禮全晚都好enjoy💓
Kaboom

外皮一定要煎得香脆
好有鴨味 唔會太鹹

侍應Bartender親切有禮
全晚都好enjoy💓

泰式Fusion餐廳,餐廳空間分兩層: 室內位置+天台rooftop,今晚天氣唔錯 揀左rooftop座位,步入一刻真係雙眼發光~個維港景好靚呀😍有微微風吹 播住輕音樂 好chill…🥰🥰原來Menu印左每款Cocktail既設計概念 好似藝術品咁,文句行幽默風 好有心思🫶🏻等食物既時候忍唔住睇晒🤣🛁Damn Pissed Off! $128浴缸造型的 仲係花瓣泡泡浴 有隻小鴨仔望住 有得睇無得浸 可愛! 泡泡有微微酸,Cocktail由熱情果同菠蘿做主調 口味偏甜 輕輕的酒味 易入口 🍷No More OT Please! $128石榴+番石榴 同樣口味偏甜但帶有微微酸 入口fresh的🇹🇭KABOOM Sharing Platter $2485款小食組合: 泰式豬肉串, 單骨雞翼, 泰式魚餅, 網紙春卷, 蝦棗,每樣都炸得透徹香脆,而且係意想不到的大份量 每樣有4件 🐙Thai Basil Strozzapreti Pasta with Grilled Spanish Octopus $258圍住一條大大既八爪魚腳 一D都唔靭 調味唔會似一般泰菜咁重手 更食到原有鮮味,Strozz

🛁Damn Pissed Off! $128

🍷No More OT Please! $128
石榴+番石榴 同樣口味偏甜但帶有微微酸 入口fresh的

🇹🇭KABOOM Sharing Platter $248

圍住一條大大既八爪魚腳 一D都唔靭 調味唔會似一般泰菜咁重手 更食到原有鮮味,Strozzapreti Pasta 比意粉spaghetti粗身少少 口感彈牙D,每一口都滿滿羅勒香味

🐟Crispy Fried Fresh Red Grouper with Tom Kha Kai $258
石班口感紮實嫩滑 明顯用鮮魚唔係雪藏,魚皮煎得輕脆,汁椰香味濃但唔會好膩 南薑味都好出 泰風十足

*Cocktail造型好精緻 加上夜景 打卡一流

*Bar枱前望住調酒師 好似睇表演咁

*大廈有好多客人出入 要預少少時間等Lift

2024-04-16
Dinner
  • Damn Pissed Off!
  • Thai Basil Strozzapreti Pasta with Grilled Spanish Octopus
  • No  More  OT  Please!
2024-05-09 99 views
尖沙咀望住維港景🎇,夜色一絕的泰國菜,無論室內或室外都能享受著不同氣氛的靚景,Chill 🍸Chill🥙Mango & Green Papaya Beef Salad 泰式汁,牛肉花生洋蔥蘿蔔絲木瓜絲泰式沙律很開胃🍡🍢KABOOM Sharing Platter 泰式小食拼盤1-3人份量,墨魚餅很香惹味,豬肉串,炸雞翼🍗Grilled Gai Yang Chicken全隻燒雞,肉質非常嫩口,傳統牛油薄餅,去上菜蕃茄薯仔,非常豐富🦞Loster Pasta With Lobster Tail 彈牙龍蝦肉,每一啖嘅意粉都有香濃嘅龍蝦汁,配上雜菌菇,很creamy🍸Life Sucks, Let's GetDrunk! 🍸Mandalay很多款cocktail,每款顔色擺設精美可以打卡,酒精也不會太濃,很啱女士

泰式汁,牛肉花生洋蔥蘿蔔絲木瓜絲泰式沙律很開胃

🍡🍢KABOOM Sharing Platter
泰式小食拼盤1-3人份量,墨魚餅很香惹味,豬肉串,炸雞

🍗Grilled Gai Yang Chicken

🍸Life Sucks, Let's Get
Drunk!
🍸Mandalay
2024-05-08 154 views
記得開張嗰時去過Kaboom天台飲嘢打卡今次試下dinner先 主打泰色食物有多款選擇 仲有好多特色cocktail餐廳室內環境都幾浪漫 仲望到維港景色 🌃❣️Starters✨KABOOM Sharing Platter有豬肉棒、雞翼、泰式魚餅、網春卷、蝦餅份量好多 炸得香口 可以點三款唔同醬汁啱晒飲嘢share小食✨Thai Style Salmon Tartare三文魚加咗泰式醬汁調味 感覺清新配埋脆卜卜嘅米餅口感好豐富✨Tom Yum Coconut Scallop Carpaccio帆立貝薄切片幾片 加上東冬蔭公嘅酸辣同椰子香味好有泰國特色❣️Mains🐙Thai Basil Strozzapreti Pasta with Grilled Spanish Octopus 八爪魚鬚好大條好軟腍泰式羅勒醬加上意粉 幾特別 好多泰式味道🦞Thai Losbter Sauce Strozzapreti Pasta with Lobster Tail 龍蝦尾好彈牙好鮮甜龍蝦汁加上椰奶 味道帶有泰色風味🐥Curry Duck Confit 油封鴨脾肉質好嫩滑 青咖哩汁好入味 帶點辣底下有蔬菜
記得開張嗰時去過Kaboom天台飲嘢打卡
今次試下dinner先 主打泰色食物
有多款選擇 仲有好多特色cocktail
餐廳室內環境都幾浪漫 仲望到維港景色 🌃

❣️Starters

✨KABOOM Sharing Platter
有豬肉棒、雞翼、泰式魚餅、網春卷、蝦餅
份量好多 炸得香口 可以點三款唔同醬汁

❣️Cocktails
🛁 Damn Pissed Off
餐廳好出名嘅鴨仔浴缸
上面有氣泡 再加上花瓣 賣相好得意
cocktail以Vodka、熱情果汁、菠蘿汁及薑汁調製
味道香甜又有酒味 易入口 啱晒女仔

📄 Every Day Feels Like A Monday :
藍柑橘甜酒、日本柚子汁及青蘋果
Gin酒味較重 同時飲到果汁味

💔Life Sucks , Let's Get Drunk
蜜瓜、金桔汁、椰子汁加上椰子雪糕
仲有條葉 充滿泰式味道

Happy Night 🥂
2024-05-06 108 views
好友生日特別搵左間好有氣氛既餐廳同佢慶祝, 本身佢好鍾意食泰國菜, 之前見其他朋友話依度專食泰式x西式菜同埋食過話唔錯, 望住維港景😍所以訂左依間食生日飯先叫飲品再慢慢睇食咩, 淨係飲品都已經有好多款選擇, 我地叫左杯Damn Pissed Off!, 超可愛既鴨仔迷你浴缸裝住飲品, 入面有伏特加、百香果同薑味菠蘿汁, 微微既酒味, 飲落好fresh帶甜甜菠蘿味, 好開胃!另外一杯係Miss You!, 小鳥杯裝住伏特加、蜜桃酒、日本柚子汁、玫瑰糖漿同蛋白, 蜜桃同柚子配搭好夾, fresh得黎有陣陣甜味, 飲落好舒服同容易入口既味道!KABOOM Sharing Platter 拼盤淨睇賣相同份量一啲的唔惹少, 有豬肉串、炸雞翼、泰式魚餅、網狀春捲同蝦棗, 全部份量都各四件, 依個份量夠3-4人食了, 另外配三款醬汁可以點黎食, 豬肉串同網狀春捲正常發揮, 反而個人幾鍾意炸雞翼同泰式魚餅, 雞翼炸得好香脆, 魚餅入口好彈牙, 香茅味道突出又唔會過份蓋過魚味Chilli Crab Cups滿滿蟹肉拌勻左少許辣椒, 面頭放左柚子醋啫喱, 用左千層酥皮底裝住, 食落蟹肉味道好豐富, 夾雜

KABOOM Sharing Platter

Chilli Crab Cups
滿滿蟹肉拌勻左少許辣椒, 面頭放左柚子醋啫喱, 用左千層酥皮底裝住, 食落蟹肉味道好豐富, 夾雜柚子醋既酸味同酥脆皮底一口咁食好夾, 醒胃得黎係唔錯既餐前小食

本身我好鍾意食龍蝦, 見到以泰式風味方法仲更加有興趣, 龍蝦尾肉爽口彈牙, 鮮味突出, 平時食開長幼身既意粉, 而依種係比較少會食到既義大利麵, 質感煙刃實在, 每條麵都沾滿左泰式龍蝦醬汁, 所以愈食愈停唔到口, 而泰式龍蝦醬中伴左椰奶、蒜蓉油和什菇碎, 令整體香味同口感更提升

Curry Duck Confit
油封鴨腿非常大隻, 旁邊伴左青咖哩汁, 底層有菠蘿同什菜, 鴨腿肉比想像中嫩滑, 油香味好突出, 咸度適中, 點埋個青咖哩一齊食好正, 下次再黎一定會再點依個!
Celebration
Birthday
2024-05-05 130 views
放工諗住去同朋友去一間靚景餐廳度飲杯嘢食吓嘢chill下,揀咗喺尖沙咀呢間可以望到海景嘅餐廳,仲有少少渡假風,真係好正啊🫶🏻Scallop Carpaccio ($128)佢哋嘅擺盤好靚,帶子係刺身嚟嘅,用咗冬陰功醬做底,上面再加咗啲芝麻同紫菜好有fusion 嘅感覺🫶🏻Chilli Crab Cups🦀 ($98)蟹肉已經搣咗一絲絲,放咗一個脆杯上面, 底下仲有啲柚子醋啫喱,成個口感好豐富❤️Vermicelli Noodle With Red Prawns🦐 ($228)如果你同我一樣都係好鍾意食越式撈檬嘅話呢個必點,佢嗰醬汁配得好好食,酸辣度啱啱好👍🏻 仲有三大隻紅蝦刺身,新鮮甜美😍Grilled Gai Yang Chicken🐥 ($238)隻燒雞一上枱超香,仲跟咗好多蔬菜,好似西蘭花、薯仔、蕃茄,同埋仲有個薄餅,超級豐富滿足😌Canloocan 🥥 ($68)Mandalay 🍋 ($68)不得不提佢哋呢度無論係Cocktail定係Mocktail 個擺盤都係超靚,非常IGable❤️❤️❤️

Scallop Carpaccio ($128)

Chilli Crab Cups🦀 ($98)

Canloocan 🥥 ($68)
Mandalay 🍋 ($68)
Dinner
就算落雨坐indoor 都望到維港景☺️ 氣氛好好異國情調環境 同穿上夏威夷花花裇衫既待應 彷如置身係海島餐廳渡假一樣chill🌴 ♡Cocktail ♡杯杯改名都好搞笑🤣大家可以按返自己心情實有一杯幫到你🤗🤗🛁🫧🐤Damn Pissed Off! HH$108見到隔離枱叫🤭 自己都想叫翻杯 超得意鴨仔泡泡浴造型😍 入面的材料有伏特加、百香果泥、生薑味菠蘿汁 飲落清新酸甜🫶🏻😊 就好似浸過泡泡浴咩煩惱都無曬🌺🌿If Not Now, When? HH$108賣相一樣吸引😍綠葉圍繞杯身 仲有啲花花點綴材料有琴酒、荔枝利口酒、日本柚子汁、班蘭味蘋果汁 味道香甜 好有熱帶風情🏖荔枝果香同班蘭味都好出👍🏻♡Appetiser ♡🍅🥥🌶Tom Yum Coconut Scallop Carpaccio $128賣相精緻 帆立貝刺身薄切 配椰漿冬陰功醬汁 (不太辣)入口鮮甜彈牙 滿滿東南亞風味 🐟🍋Hamachi Ceviche $128厚切油甘魚夠鮮甜 和清爽微酸柚子、芥末醬和檸檬油汁 細味新鮮軟嫩油甘魚和醬汁的巧妙配合 回味無窮👍🏻♡Main ♡🐟🥥🍄🫚Crispy Fried Fresh

就算落雨坐indoor 都望到維港景☺️ 氣氛好好

🛁🫧🐤Damn Pissed Off! HH$108

🌺🌿If Not Now, When? HH$108
賣相一樣吸引😍綠葉圍繞杯身 仲有啲花花點綴

♡Appetiser ♡

賣相精緻 帆立貝刺身薄切 配椰漿冬陰功醬汁 (不太辣)
入口鮮甜彈牙 滿滿東南亞風味

🐟🍋Hamachi Ceviche $128
厚切油甘魚夠鮮甜 和清爽微酸柚子、芥末醬和檸檬油汁
細味新鮮軟嫩油甘魚和醬汁的巧妙配合 回味無窮👍🏻

♡Main ♡

🐟🥥🍄🫚Crispy Fried Fresh Red Grouper
with Tom Kha Kai $238
香煎新鮮紅石斑魚扒 外皮煎得焦香脆 肉質Q彈不油膩 👍🏻
同椰子南薑什錦菇雞湯醬汁 充滿椰香帶小小南薑辛辣 一齊食好夾好好味😋

🦞🍝Lobster Pasta With Lobster Tail $268

原條龍蝦尾完整剝殼送上 咬落口感爽滑彈牙 啖淡龍蝦肉好睇又好食😍
大彎管意粉軟硬合適 口感煙韌富彈性掛滿濃厚龍蝦醬汁
超索汁勁入味🫶🏻