2019-11-12 795 views
當日下晝4:30左右去到.點左一個酸辣湯麵,小籠包,炒鱔糊,花雕豬手 唔知係咪師傅落場嘅關係,上菜速度頗慢,樓面夥計又唔多。再講食物質素可能酸辣湯底煲得太久,識落有少少濃未,但係材料係足夠嘅。整體上會比6.5小籠包當日我叫咗四隻,即叫即蒸。皮比較厚整體一般醉豬手花雕味係重嘅但係我覺得如果淋身啲會好食啲 整體上都係一般最後講嘅係炒鱔糊 黃鱔每一條都好肥味道濃烈加埋九黃嘅香味 呢一樣係今日比較好嘅一樣菜式可能因為期望大所以失望都幾大 假如你好耐未食過上海菜咁都可以一試嘅 但係如果慕名而來咁可能會令你失望啲
唔知係咪師傅落場嘅關係,上菜速度頗慢,樓面夥計又唔多。
小籠包當日我叫咗四隻,即叫即蒸。皮比較厚整體一般
2019-10-05
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$120 (Tea)
  • 炒鱔糊
繼續是香港仔尋食之行~~ 今次來到一間吃上海菜的幸好我們比較早就到,不然5個人很難找到桌子 ...而且這間在午市的客人還頗多,我們吃完後還看到外面有人在排隊有經濟客飯可以點,價錢有$53 / $55 兩種可以選擇每個客飯還送一碗例湯~不過要注意只在星期一至四供應例湯的話是黃豆湯,喝起來頗清爽可口!但個人來說比較喜歡甜度不高且有豆味的豆漿多點 (+$4轉)最後是點了4個客飯 + 一份鮮肉鍋貼($30/5隻)~ 皮頗厚的!但肉汁滿滿!醬爆肉絲 ($53) - 切成絲的筍與肉絲,配上惹味的醬汁~十分惹味菜心獅子頭 ($55) - 只有一顆的獅子頭~肉很嫩口,而且吃落不會很膩家常豆腐 ($53) - 帶少許的辣味,豆腐很滑嫩的喲蝦仁炒蛋 ($55) - 雖然不是滑蛋~但蝦還算很大一隻,而且很鮮美飯的話除了白飯外,還有菜飯可以選擇~
繼續是香港仔尋食之行~~ 今次來到一間吃上海菜的
幸好我們比較早就到,不然5個人很難找到桌子 ...
而且這間在午市的客人還頗多,我們吃完後還看到外面有人在排隊

有經濟客飯可以點,價錢有$53 / $55 兩種可以選擇
每個客飯還送一碗例湯~不過要注意只在星期一至四供應

例湯的話是黃豆湯,喝起來頗清爽可口!
但個人來說比較喜歡甜度不高且有豆味的豆漿多點 (+$4轉)

家常豆腐 ($53) - 帶少許的辣味,豆腐很滑嫩的喲
飯的話除了白飯外,還有菜飯可以選擇~
2019-10-31
$51.6 (Lunch)
2019-09-21 961 views
好地道既上海菜,通常我地黎都會叫鱔糊炒麵(個人鐘意粗麵,加2蚊),酸辣湯或湯麵,個炒麵真係不得了,好多黃鱔,條條麵都充滿汁,我地兩個每人食到3,4碗,熱辣辣夠鑊氣酸辣湯唔記得影,好足料,豬紅,木耳,荀絲樣樣有,好似仲有豬肚簡單一餐,下午兩點半後下午茶個酸辣麵仲送豆漿

鱔糊炒粗麵

簡單一餐,下午兩點半後下午茶個酸辣麵仲送豆漿
鱔糊炒粗麵
2019-06-06 1051 views
🍜上海天龍樓🍜🔸上海粗炒$59超級大碟😍不會炒到太乾太油好多椰菜和肉絲,濃香醬油入味上海粗麵彈牙❤️😋😋😋🔸醉豬手花雕味不算太重但都Keep住爽口彈牙的🔸小籠包五隻$30完全入面沒有湯汁,味道是不錯的但無湯汁等於無左個精髓😭😭😭😭大不如前😭😭😭
🍜上海天龍樓🍜
🔸上海粗炒$59

超級大碟😍不會炒到太乾太油
好多椰菜和肉絲,濃香醬油入味
上海粗麵彈牙❤️😋😋😋
🔸醉豬手

花雕味不算太重
但都Keep住爽口彈牙的
🔸小籠包五隻$30

完全入面沒有湯汁,味道是不錯的
但無湯汁等於無左個精髓😭😭😭😭
大不如前😭😭😭
2019-05-30 806 views
呢間天龍樓已經喺香港仔好多年,係香港仔黎講算係地道上海菜。今日食咗小籠包,鍋貼同埋上海粗炒,我最鍾意食佢嘅鍋貼,因為鍋貼出嚟啲肉汁好多,好味。而去小籠包係即叫即蒸,流出黎點湯汁都好濃郁,正。而上海粗炒,好大碟,都唔差,不過不失。呢間野價錢合理,唔算太貴,所以值得推介可以一食。
呢間天龍樓已經喺香港仔好多年,係香港仔黎講算係地道上海菜。

而去小籠包係即叫即蒸,流出黎點湯汁都好濃郁,正。

而上海粗炒,好大碟,都唔差,不過不失。

呢間野價錢合理,唔算太貴,所以值得推介可以一食。
2019-02-11 1310 views
冇訂位 都係博一博6點入 幸好還有位 之後已經冇位了上海菜既老店 貼係牆上時餐牌 已經好耐冇見過花生 僑頭 已經好耐冇見過小龍包 10件 係連鎖上海店食吾到既味同埋 佢真係好大一個 肉亦好多舊 十分足料乾偏四季豆 惹味 辣椒 肉碎 香菇粒 上海粗炒 好大碟呢 最怕炒麵太乾太油 炒得恰到好處仲有3鮮炒年糕 蝦肉 雞肉 火腿有d細節位亦好足料蝦仁好大粒 同新鮮 雞肉亦吾係炒到硬一硬比你 年糕片爽口 吾係痴埋一舊正因為係好食既小店 7點已經有人等緊位絕對係連鎖店外好選擇
冇訂位 都係博一博

年糕片爽口 吾係痴埋一舊

正因為係好食既小店 7點已經有人等緊位
絕對係連鎖店外好選擇
2018-12-20 1867 views
以前經過呢頭,都會入去食下呢間老店。貪佢老字號,好味道,仲有人情味。今日再去,好似唔同哂咁。。。餐廳都係以前咁多人,不過唔使點等就有位了。照以前,都係上海三寶,另外再叫左一個小食同一個菜。上海粗炒,我今次上海碎亂炒。。。啲菜呢就粗過寬粉,有啲仲一大舊咁。肉絲就變左水碎,總知你每次只可夾麵菜肉其中一樣,佢個大細係唔會俾你一齊夾到。☹️酸辣湯,完全唔同左個味。好淡,唔酸唔辣,完全成左一啖就要放棄。。。雞絲拉皮,呢個比之前好味翻啲,塊水晶皮爽口彈牙。但個汁油左咁多既。火腿津白,以前鍾意食係因為佢整出來啲菜都好有火腿味。。。但今次你一啖火腿一啖菜先可以感受到。最重要既小籠包,形狀不一。有啲個皮一早爛左,一啲就一夾就爛,無一個食到有一啖汁。肉味都仲係幾重既。究竟係我個人大左口味變左,定呢間鋪已經物是人非?唯一無變係,食完俾錢有得抽獎,仲中左個雲吞雞添。不過都難令我再來回味。
餐廳都係以前咁多人,不過唔使點等就有位了。
1939 views

照以前,都係上海三寶,另外再叫左一個小食同一個菜。

2018-12-06 1148 views
去開香港仔做野就問下住附近既有咩好食佢介紹之下去左一間舊式上海鋪頭食野一入到去都見到滿座望落大部份都應該係街坊店員就安排我地搭台坐張台好細 又係廚房對面啲人出出入入咁 好逼不過算啦 咁多人去可能係好野呢咁去得食上海野 試下間鋪既包點走唔甩啦我地就叫左小籠包10隻、鍋貼5隻、生煎包5隻同擔擔麵一碗滿心期待之下等到食物黎啦試第一淡小籠包 勁油!!!!!未食過小籠包入麵唔係湯而係油食完一隻好似飲左一匙生油咁 好想嘔人地上海個D唔係咁嫁喎之後就上生煎包都有心理準備知道香港既生煎包唔同上海個種所以都無咩要求 但上台時都有少少失望入面無咩湯汁 個包似係蒸完先煎唔係好脆身 味道一般擔擔麵 不過不失花生醬味唔濃 略油最後係個鍋貼本身一早到左 但個店員又放左係人地搭台個邊搞到我地以為自己叫既未到一直等到個人走左先知 都凍哂皮較厚 有少量「油汁」亦煎得好差食完覺得好滯佢好多野都好油 又唔好食真係希望愈大 失望愈大
去開香港仔做野就問下住附近既有咩好食

不過算啦 咁多人去可能係好野呢
咁去得食上海野 試下間鋪既包點走唔甩啦

我地就叫左小籠包10隻、鍋貼5隻、生煎包5隻同擔擔麵一碗

滿心期待之下等到食物黎啦
試第一淡小籠包 勁油!!!!!

未食過小籠包入麵唔係湯而係油

最後係個鍋貼
本身一早到左 但個店員又放左係人地搭台個邊
搞到我地以為自己叫既未到
一直等到個人走左先知 都凍哂
皮較厚 有少量「油汁」
亦煎得好差

食完覺得好滯
佢好多野都好油 又唔好食
真係希望愈大 失望愈大
2018-11-24
Type of Meal
Lunch
2018-11-11 1032 views
喜愛食中式菜既,好多時候都一定會鍾情上海菜,有著自己獨特而正既傳統菜式天龍樓絶對係香港仔一間唔起眼既餐館,但你唔入去試下一定後悔門面就唔係靚架喇,亦有啲舊,不過企理唔會覺得唔衛生既坐落放低杯茶好飲既,唔係茶餐廳洗筷子茶餐廳應有盡有,上海菜一覽,今次無食而一向覺得幾好食既有賽螃蟹、鱔糊、小籠包今次就叫左菜飯午餐食小菜,回鍋肉、蝦仁炒蛋、醬爆肉絲、紅燒肉食飯前送湯飲先,你亦可以加錢飲豆漿,但錯過左個老火湯就無平時多數係黃豆湯,今日係菜乾煲豬骨,夠火候又足料,絶無味精仲好好咁添左一次湯俾我地先食回鍋肉,鍋氣足,味道適中,唔會太甜或太辣,夾到香港人口味好正好好味,配埋菜飯一齊食,半個人去左上海跟住就黎蝦仁炒蛋、紅燒肉,紅燒肉當你以為同回鍋肉味道好似,點知唔係,無咁香口,多一點家常味道,仍然好味,豆卜更加係無得輸蝦仁炒蛋蝦仁夠彈夠口感,份量一啲都唔吝嗇炒蛋味道好正,挾埋韮王風味爆發點解可以咁正勞蘇食推介 —— 醬爆肉絲食左回鍋肉、紅燒肉仲要好味既,應該對依個無咩期待,但真正既風味就出現係平凡菜式,其實味道上同鱔糊相似,但當肉絲無鱔咁搶時,荀同個醬汁既味道就更出,每樣野更夾係相當出色既平凡小菜,送
天龍樓絶對係香港仔一間唔起眼既餐館,但你唔入去試下一定後悔

門面就唔係靚架喇,亦有啲舊,不過企理唔會覺得唔衛生既
坐落放低杯茶好飲既,唔係茶餐廳洗筷子茶

食飯前送湯飲先,你亦可以加錢飲豆漿,但錯過左個老火湯就無
平時多數係黃豆湯,今日係菜乾煲豬骨,夠火候又足料,絶無味精
仲好好咁添左一次湯俾我地

菜乾煲豬骨

好正好好味,配埋菜飯一齊食,半個人去左上海

回鍋肉

菜飯

蝦仁炒蛋蝦仁夠彈夠口感,份量一啲都唔吝嗇
炒蛋味道好正,挾埋韮王風味爆發
點解可以咁正

紅燒肉

蝦仁炒蛋

勞蘇食推介 —— 醬爆肉絲
係相當出色既平凡小菜,送飯一流
其實個個餸都超餸得飯,十碗飯都唔夠

醬爆肉絲

性價比極高,比好多高端餐廳好味多多聲,但保留平民價錢,唔試只係你損失
驚無位好過啦

#老上海
#之前仲有得抽獎係個紙盒度抽個乒乓波出黎

• 醬爆肉絲
  • 回鍋肉
  • 蝦仁炒蛋
2018-10-21 959 views
上一趟來,為的是鍋貼,這次本來是回來返尋味。可惜,今兒進門口卻不見那位包點師傅了。得到的鍋貼雖然及格,但餃皮與內餡皆略乾,稱不上出色。隨着年月過去,對勾芡的菜式變得不敢恭維,但上上海館子嘛,還是習慣點個大滷麵吃。據說大滷麵實指打滷,天津飯等中華料理大概也是這樣的一種「致敬」。常見的用料少不了津白、蝦仁、肉絲、火腿、木耳、紅蘿蔔、雞蛋,最後加入生粉水埋芡,淋在煮好的麵條上。有些店,也賣一味叫作川滷麵的,聽店員說是不勾芡的大滷麵。這裏的大滷麵除了上述基本的麵碼,還下了鴨腎、豬肚、草菇和小竹筍,感覺份外豐富。不過滷的味兒清淡,得向侍者要點豆瓣醬伴着吃。把麵條夾起來,竟是黃澄澄的,看上去像幼身一點的油麵,卻其實沒有油麵的爽,而且還有點鹼水味兒,但尚可接受。打滷麵常有配扁寬麵條吃的,為減輕糊化,混滷麵條也實宜粗不宜細。看見餐牌上標示,轉粗麵加兩元。指的大概是上海粗湯麵那種麵條吧,下次有機會再嚐。家中有長輩來自上海,故出外吃飯,不乏吃滬菜的時候。油燜筍、醃篤鮮、炒雙冬等用上竹筍的菜式自然也屢見不鮮。想起小時候,到長輩家,其時甚至連菜的名字也不知道,溫婉的味道卻至今仍有餘溫。小竹筍嘛,在臺灣好像也喚
得到的鍋貼雖然及格,但餃皮與內餡皆略乾,稱不上出色。

小竹筍嘛,在臺灣好像也喚作箭筍,在蘇浙一帶可算是頗常見的食材罷。早陣子,在某連鎖超級市場,也看到有自家品牌的開水煮小竹筍,以真空包裝的形態出售。然而,那些根根都幼嫩窈窕,像剛冒尖的春筍,看是好看,卻不好吃。這邊的也是差不多的情況,新鮮筍子的鮮嫩清爽從缺,說它聊備一格也不過分,但始終不很常吃到,看了到底是覺得親切的。更始料未及的是,在這一頓午餐,它還會再度現身。
客飯套餐,選了一味紅燒肉,送例湯或豆漿。心想,上海菜濃油赤醬的風味其實很適合下飯,跟餐還可以改配菜飯,更佳。
吃飽了汁醬的豆腐卜是當中的焦點。同時也找再次找到了小竹筍,後來還看到了小片的冬菇。
老實說,我本以為紅燒肉是像東坡肉般的燜肉,沒料到它是切成廣東燒肉般大小的塊兒,醬的質地調得沒有厚度,與設想中的相距甚遠。不過,肉的份量不少,而腩肉肉質天生也是細嫩,是可以一吃的。
期待下次再來,會找到狀態回勇的鍋貼。
2018-08-16 843 views
天龍樓這個名字,讓我想起去東京幫襯過的銀座天龍,他們的招牌鍋貼(焼きギョーザ),配上特製的氈湯力沙華(餃子専用ジントニサワー),讓人回味再三,不禁要帶着親友再度前往,一同品味。香港仔的這家天龍樓,這個「樓」字,所謂樓者,重屋也,頓覺氣派不凡。實情,它是位於香港仔舊大街地舖的一家舊式上海菜館。店子賣的是滬式包點、湯麵客飯,家常味道。在比較旺場的午市進來,瞧見啤酒只十來二十元一大樽,下午不用工作的話,來一杯也不錯。這日來吃鱔糊客飯,索價$65,送例湯。餸量正好一人份,銀芽炒得幾香,只是少了點韮王,味兒差了一點兒。看到可以把白飯換成菜飯,合意。我想,這一換,加了幾塊錢,我沒能計清楚。得到的例湯是鹹肉煲雞頭雞尾、黃芽白,還有蛋花,不好此道可加$4轉豆漿。我是湯人,上不了大檯的例湯我也決不放過。侍者見我喝得清光,問我要不要再來,我便不客氣了,輕輕點頭答謝。剛才說到價錢我沒計得清楚,因為馬上又是嚐了餐牌上沒有的排骨擔擔麵。可以參考的價格是,排骨麵$52,擔擔麵$45。得到的排骨酥而不脆,質素是不過不失。而擔擔湯香得來不夠濃,辣也是微不足道,不過就帶點鮮酸,味道整體尚算可以。麵條是幼麵,麵質有彈性、

炒鱔糊客飯
客飯隨附的例湯

排骨擔擔麵

擔擔麵
排骨麵

擔擔麵
得到的排骨酥而不脆,質素是不過不失。而擔擔湯香得來不夠濃,辣也是微不足道,不過就帶點鮮酸,味道整體尚算可以。麵條是幼麵,麵質有彈性、能吃湯,女性份量。麵在上桌前已被剪了一刀,對此我不明所以,是為了方便分吃嗎?
鮮肉鍋貼(半份)

意猶未盡,再來半客鍋貼(5隻)$31,始知何謂好戲在後頭。即點即煎的鍋貼,被告知製作需時12分鐘。這完全不成問題,現點現做的新鮮貨色或者是隨時候命的半冷不熱?我的選擇是鐵一般的肯定,沒有懸念。
鮮肉鍋貼(半份)

得到的鍋貼,湯汁飽滿柔潤豐盈、肉餡鬆膩粗細得宜,最讓我驚喜的是那偏薄的皮仍不失麵粉的香氣,而且烙的程度正好。它偏離了我心中那理想鍋貼的樣式(坊間多見的舊式做法,外皮略厚,底部酥脆),卻又展示了在我眼中幾乎完美的演繹。今日得此鍋貼,可稱不枉此行。

師傅在近門口的位置,默默地在包揑鍋貼,專心致志。臨行,不禁大讚他手藝高明。不苟言笑的他只揚了一下手,表示心領。我就不多打擾,退出去了。下次再來,也是會衝着包點而來的吧。

要留意是客飯只在星期一至四供應,是幾特別的設定。另,小籠、鍋貼一類,週末期間不能柯打半份。
炒鱔糊客飯
  • 鮮肉鍋貼
因本人於香港仔工作,天龍樓成為吃飯熱點之一。是晚一行共二人,差不多七點步入店內,當時店內幾乎滿座,因此被侍應叔叔安排坐於約8人大枱,與另外兩名食客拼桌。食物方面保持一貫老字號水準,鎮江肴肉肉香、鮮,配搭鎮江醋一拼吃,酸中帶咸,錦上添花;小籠包爆湯,不太燙口,可完整一啖過,並在口內爆汁,感覺非常療癒;豆沙鍋餅餅皮酥脆,略帶蛋香,豆沙餡滿溢,很足料;回鍋肉則略為遜色,肉片份量較少。快將吃畢整頓飯時,拼桌食客亦已離去,此時有6名食客甫進店內,打算坐近門口的位置。此時,兩名稍為年長,束短髮的女店員不斷高聲嚷著要求該6名客人到本人的位置「坐著等」,感覺打算假借其他客人施以壓力「趕人走」,令場面十分尷尬肉酸,聽著就覺得不舒服。其實,當時店內有4人空桌,店員大可以邀請本人轉枱,而非營造一個「有人賴死唔走」的氣氛,因為本人並非主動要求於大枱就坐,而是被安排坐於該位置。當然,這就涉及PR問題了。
因本人於香港仔工作,天龍樓成為吃飯熱點之一。

食物方面保持一貫老字號水準

附近一間食開嘅上海嘢結咗業,好想食酸辣麵就去咗呢間裝修比較傳統,門面比較舊嘅上海舖試一試。叫咗酸辣麵加雲吞,上枱就夠大碗又好足料,不過食落去酸又唔酸,辣又唔辣真係唔知點形容。加咗十幾蚊嗰三隻雲吞又唔好食。啲麵鹼水味又好重,我食咗大半最後都食唔晒d麵,真係有啲浪費。我眼見隔離搭枱嗰位先生食嗰午餐小菜,有一大碗湯,小菜就熱辣辣炒出嚟,大大碗菜飯,個樣都唔錯嘅,不過真係冇信心是下一次囉。仲有啲侍應態度一般,大大聲,我見佢問隔離枱粗麵定幼麵,佢都冇問過我😡
2018-07-03
$60 (Lunch)
2018-03-23 1025 views
好耐冇去香港仔天龍樓食嘢,今日決定去幫襯下。雞絲粉皮,粉皮非常大片,而且雞絲非常多。上海粗炒,食落一啲都唔油。砂鍋雲吞雞,雲吞好多好大舊。而且仲有成個雞,雞肉非常嫩滑。小籠包皮薄多汁。煎餃香脆肉多。銀絲卷加上煉奶味道一流。
好耐冇去香港仔天龍樓食嘢,今日決定去幫襯下。
雞絲粉皮,粉皮非常大片,而且雞絲非常多。
上海粗炒,食落一啲都唔油。
砂鍋雲吞雞,雲吞好多好大舊。
而且仲有成個雞,雞肉非常嫩滑。
小籠包皮薄多汁。
煎餃香脆肉多。
銀絲卷加上煉奶味道一流。
呢間餐廳成為了我們的新寵兒,因為佢啲包點的確抵食又好食!!!$58蚊有10隻,平時好多餐廳都得4隻度,咁當然佢地做得更加精緻,但呢間以小店舊舖型式,呢個價錢呢個質素,我會揀食多幾隻!!!!地點:在小巷內,我們多是在香港仔中心巴士站走過去,幾分鐘就到,隔黎有間榮式雞扒飯。環境: 地方唔太大,如要大枱記得打去訂位好些,免得要等位,地方窄窄地,坐圓椅,但吃得很親切開心食物:包點最出色,次次都叫齊小籠包、鍋貼、炸雲呑、蒸餃,尤其前3樣最出色,另外韮黃炒鱔片也大愛,豆沙鍋餅作結!遺憾次次黎都試唔到高力系列,要夠人手先做,或者試下打電話訂定唔知可唔可以。小籠包:$58蚊10隻!性價比高的小籠包每次都叫2籠!皮薄爆汁不在話下,即叫即做的質素吸引街坊前來!當然佢同那些很精緻的小籠包不可相提而論,但係佢嘅味道及質地也唔輸蝕,我諗我自己一個人黎食1籠都絕對無問題!鮮肉鍋貼:又係抵食$56有10隻,佢個皮煎得好香脆的,保留著鍋貼皮的煙靱感,一咬肉汁四溢,令人回味,佢係煎嘅,食完點都會有少少油,淺嚐2隻可留肚食其他的!炸雲吞:驚喜之作,第一次叫時無諗住佢咁好食!菜肉雲吞饀吃時小心燙,炸得金黃色的,香香脆脆,一

炸雲吞:驚喜之作,第一次叫時無諗住佢咁好食!菜肉雲吞饀吃時小心燙,炸得金黃色的,香香脆脆,一上枱就成大家焦點所在!要趁熱吃!
小籠蒸餃:怕滯怕肥的,蒸餃可吃得出佢嘅原味,清清地其實更吃得出佢濃濃的豬肉香及麵粉香,細細咬它呷著肉湯,比吃小籠包多了分煙靭有質感的享受。

炒鱔片及韮黃炒鱔糊: 我鐘意黎呢度可以滿足唔同朋友唔同對鱔魚的願望!因佢有炒鱔片及炒鱔糊可揀!!!!

平時我唔太鐘情鱔糊原因,鱔絲太幼銀芽太多吃不到魚肉,又掛汁太多,但這間小店可挑炒!鱔!片!吃了一次後念念不忘!食炒鱔片才是的嘛!除非食脆鱔,否則我覺得揀係要大大片吃才吃得出鱔片的爽脆感與鱔的味道!當然,總有唔同喜好愛炒鱔糊的,仲有得揀銀芽炒或韮王炒,韮黃更是我的大愛,有得揀太好了! 同鱔同炒係天作之合!鱔糊唔太咸,味道都好味!各人投其所好!

豆沙鍋餅: 大大件好多豆沙餡,豆沙唔會太甜,也是朋友們必點之一
雞油津白: 食咁多肉,叫碟菜,無諗過雞油津白反而有雞肉在面!哈哈,我地又覺得幾好味,唔會太油,津白清甜。
茄汁蝦仁鍋巴及三鮮鍋巴: 鍋巴脆口好吃,茄汁味道濃些心三鮮來得出色,它的蝦仁如果用上大些的蝦仁會好些!
咸肉百葉湯: 太飽我只淺嚐了一口吃點菜,都OK,朋友則說百葉有點硬。
朋友們在點些豆漿等,呢度啲姐姐雖然係講咩服務態度,但同佢地傾下計其實幾親切的,街坊生意嘛。就因為咁,呢度我地成日都返轉頭,好食抵食呀!
小籠包(10隻)

豆沙鍋餅
炒鱔片
小籠蒸餃(10隻)
炸雲吞
三鮮鍋巴
鮮肉鍋貼(5隻)
韮黃炒鱔糊
茄蝦仁汁鍋巴
雞油津白
咸肉百葉湯
鮮肉鍋貼(10隻)
2018-01-27
小籠包(10隻)
炒鱔片
小籠蒸餃(10隻)
炸雲吞
鮮肉鍋貼(5隻)
韮黃炒鱔糊
雞油津白
鮮肉鍋貼(10隻)